Escopiré a les vostres tapes d'autor

"Inspeccionaré amb detall i amb paciència científica tots els bars que anuncien tapes modernes i rebuscades a preus d'escàndol"

Des d'avui mateix aviso que cada dia escopiré una tapa d'autor. A dins del plat. Visitaré bars de tota Barcelona. La meva bava us perseguirà aneu on aneu. Molts pensareu que només aniré a Gràcia perquè és un barri súper guai (o absolutament repel·lent), però us equivoqueu. També aniré al Carmel, a la Sagrada Família o a l'Hospitalet (malgrat que les tapes hospitalenques no mereixen la meva ira venjativa perquè formen part de l'ànima històrica d'aquell territori). No us salvareu fàcilment de la meva saliva.

Inspeccionaré amb detall i amb paciència científica tots els bars que anuncien tapes modernes i rebuscades a preus d'escàndol. Anxoves col·locades en equilibri sobre olives penetrades per un tros de pernil salat. Amb dos collons (i per quatre euros). Buscaré a tots aquells que venen ridícules píndoles de menjar amb el pretext que l'altíssim preu final no el marquen els ingredients sinó el complicat procés creatiu que comporta aquella cosa. Mireu, si la creativitat fos necessària per fer tapes, el Papa Juli II hauria pagat a Miquel Àngel per fer dàtils amb bacó i no la Capella Sixtina. En comptes d'edificar la Galleria degli Uffizi, els Mèdici haurien muntat un food truck especialitzat en rotlles de pollastre amb sèsam i guacamole a la plaça de Sant Pere.

Sé què esteu pensant: no podrà fer realitat el seu malvat pla contra la gastronomia creativa de porcions minúscules. I tant que podré! Ho tinc tot pensat. Demanaré una tapa i, quan me la serveixin, escopiré a dins dissimuladament i demanaré que me la canviïn perquè sóc al·lèrgic a algun dels seus ingredients. La tapa semblarà, en aparença, intacta, però dins s'amagarà la humida bala de la meva venjança.

I no us equivoqueu, el meu pla malèfic no té com a objectiu els cuiners, bàrmans o creatius culinaris. El meu objectiu sou vosaltres i la vostra passió per ficar-vos a la boca coses petites i cares només perquè us fan sentir més enrotllats, llestos o guapos.

Escopiré a cada tapa que vegi. A totes aquelles que han passat per un "procés creatiu". A totes aquelles que costen molts diners. Escopiré en tots aquells platets ridículs que parlen de nosaltres, en lloc d'alimentar-nos. Us he avisat. Començo avui.
Comentaris

envia el comentari