Fred no, congelat

"Els polítics independentistes han tingut la gentilesa de donar-me motius sobrats per agafar-me unes petites vacances de militància i compromís"

Les eleccions del dia 20 m'agafen fred i passota, ho confesso. I em sembla que no sóc l'únic, per dir-ho diplomàticament. De fet, si les comparo amb les del 27S no m'agafen fred sinó directament en estat de congelació. Al setembre em vaig inscriure com a candidat amb 100.000 ciutadans més, vaig penjar cartells al barri, vaig fer xerrades, vaig escriure centenars de tuits, vaig fer aportació econòmica, vaig enviar emails a amics i coneguts, vaig trucar familiars per animar-los a votar, i vaig passar molts nervis, com si m'hi anés la vida. Ara ni enviaré mails, ni penjaré cartells ni molt menys faré trucades. I nervis, els del pròxim partit del Barça i gràcies. Els polítics independentistes -alguns bastant més que uns altres, tot s'ha de dir- han tingut la gentilesa de donar-me motius sobrats per agafar-me unes petites vacances de militància i compromís.

A falta de passió, doncs, encaro el 20D amb curiositat quasi científica: la de saber com es reparteixen finalment els 1.966.508 vots que van dir sí a la independència el 27S. Quants a l'abstenció, quants a ERC, quants a Democràcia i Llibertat, quants a En Comú Podem? Perquè des d'un punt de vista independentista, segons sembla, hi ha motius de pes per qualsevol de les quatre opcions.

Abstenció perquè si ja hem començat la desconnexió el més coherent és deixar de participar en les eleccions espanyoles, o perquè vols mostrar el teu disgust i la teva protesta per la falta d'acord entre les forces independentistes tres mesos després del plebiscit.

ERC perquè és el que votes sempre, o perquè segons les enquestes és l'únic vot independentista capaç de disputar-li el primer lloc a Ciutadans i creus que seria molt dolent per al procés que Albert Rivera guanyés a Catalunya, o perquè et sembla que és bo que l'aposta trencadora per un candidat castellanoparlant com en Rufián tingui premi.

Democràcia i Llibertat perquè, com sempre des que pots votar, només Convergència et transmet seguretat, o perquè no ets gens convergent però ara vols fer un vot de suport explícit a Artur Mas davant del veto de la CUP, o perquè vols premiar la gent de Demòcrates de Catalunya que van tenir la valentia d'enfrontar-se a en Duran dins d'UDC i apostar per la independència.

En Comú Podem perquè, tot i no ser un vot independentista, vols reconèixer la defensa que Podemos està fent del referèndum a Espanya, o perquè creus que ara és el moment de reconstruir ponts entre l'independentisme i el món d'Ada Colau, o perquè ets un cupaire obedient i t'ha semblat que les declaracions de l'Arrufat ("si voto, votaré En Comú Podem") no han estat una confessió innocent sinó un mot d'ordre.

Curiositat científica, doncs, i gens de passió. De fet, ara que hi penso, no sé ni si he rebut la targeta censal. Qui m'ho havia de dir fa només tres mesos.
Comentaris

envia el comentari