El cabró del Baños

"Ens va el drama. La plorera. Colpejar-nos al pit amb veu estripada i untar-nos el front de cendra. Però sabem que cedireu. I en acabat, ja us explicareu"

Quin cabró, el Baños, com ens fa patir. Quin teatre més fi s'està muntant, aquest. "Teatro del bueno" que deia l'admirat Mourinho. Però no me la coles, jovenet. T'he clitxat. Investireu l'Artur Mas i tots ho tenim absolutament clar. Ara bé, ja sabeu com som, els catalans. Ens va el drama. La plorera. Colpejar-nos al pit amb veu estripada i untar-nos el front de cendra. Però sabem que cedireu. I en acabat, ja us explicareu. Perquè després de tantes assemblees, votar que SÍ serà un colofó del sainet absolutament demencial.

Tota aquesta pantomima és sorollosa, estrident i inquietant, d'acord, però sabem prou bé com acabarà el ball. Ja ho va dir el gran (de mida) Albiol quan va coincidir amb el Baños al Punt Cat de TV3. "M'hi jugo el que vulguis que investireu Mas" li va etzibar. I el Baños no va acceptar la juguesca. "El que vulguis", va dir l'Albiol. Si el líder de la CUP ho hagués tingut tan clar li podria haver dit "Si no investim Mas et converteixes a l'islam".

Només us demano una cosa, feu durar el vodevil unes setmanes més. Estic fruint com un nen petit! Fruint del bolxevisme de pa sucat amb oli d'uns i del fanatisme semi-autoritari dels altres. Aquell esperit revolucionari que concreta la seva gran revolta en vetar un sol paio que els cau malament i aquell nacionalisme desequilibrat capaç de vesar llàgrimes per un senyor esquitxat de ves a saber quants negocis tèrbols del seu partit.

Escolteu, se'm pelarà la llengua de dir-ho a tots i cada un dels catalans escagarrinats que em trobo cada dia. Al final, passades les eleccions espanyoles, Mas serà president amb l'inestimable suport "tranquil" de la CUP. Després tot seran corredisses. Sobretot d'aquells que deien que el "procés" no era Mas, i ara resulta que sí.
Comentaris

envia el comentari