Artur Mas odia Catalunya

"Sense ell podrem eixamplar la base del independentisme! No ha fet més que restringir aquest moviment!"

Quin arrogant. Quin egòlatra, aquest Mas. Es pensa que el vot de més d'un milió i mig de catalans li dóna dret a ser president. Es pensa que la confiança de la gran majoria de votants implica que el volen com a líder. No, senyor! La gent va votar una llista que liderava Raül Romeva. Qui s'imaginava que al final posarien Mas de president? Qui s'ho esperava?

Sense Mas podrem eixamplar la base del independentisme! L'Artur no ha fet més que restringir aquest moviment! L'ha limitat a les classes mitjanes, a molts democrata-cristians, a una pila de catalanistes moderats, als nacionalistes lights, a una colla de liberals apàtrides, a milers d'adolescents fills d'immigrants, a paquistanesos, a marroquins i a milers de persones de més de 50 anys que s'han radicalitzat com mai abans. Jubilats que han decidit no tenir por de res si els guia el Mas. Quatre gats, en total!

Mas divideix i punt! Bona prova és que ha trencat Convergència i Unió, el molt inútil. Això és dividir! D'acord, ha aconseguit unir un moviment transversal inèdit de personalitats socials, culturals i polítiques amb l'únic objectiu de la independència. Però s'ha carregat el seu propi partit. És això un líder de consens?

I el més important, qui necessita ara mateix una figura popular a tot Europa, reconeixible arreu del continent i que parla més de cinc idiomes? Ningú! No ens cal pas algú brillant i identificable! Com demostren els programes de tele i la majoria de tertúlies, el que ens cal és un passerell que cridi molt. No un líder. Els líders són la vella política.

S'ha de ser molt egoista per voler ser president a qualsevol preu. Mas vol repetir per benefici propi. Perquè li agrada que l'insultin a Madrid, que l'amenacin de mort a Twitter, que els diaris inventin trames corruptes sobre la seva família, que l'imputin i insinuïn un o dos afusellaments, que el persegueixin i el menyspreïn a les entrevistes. Ah, egoista! Vol ser president per gaudir dels plaers ell sol!

Per sort, l'hem clitxat.
Comentaris

envia el comentari