Que voldria res, senyora CUP?

"Dubto que Convergència es carregui Mas. Per tant, crec que anirem a eleccions"

Em pregunto si hi ha algun compromís que pogués adoptar Junts pel Sí gràcies al qual la CUP acceptés investir Artur Mas. El que sigui. Existeix alguna carta de canvi? Un amic escriptor i ideòleg opina que sí. Mas, diu, hauria de demostrar veritablement que va a totes, per exemple, sortint a dir que farà un referèndum vinculant i a fer punyetes els divuit mesos de "transició nacional". Jo crec que no, jo crec que ni així ni de cap de les maneres. Encara que Mas fes un pas similar, no seria ell qui el fes en solitari, ni Convergència, seria Junts pel Sí, i per tant la CUP podria seguir dient que pot fer-se igualment sense Mas. Crec que no hi ha absolutament res que Mas ni ningú pugui fer perquè la CUP canviï d'opinió. Tant de bo m'equivoqui, però és així com ho veig.

El meu amic també diu que la CUP vol comprovar si Convergència va de debò, i que una manera de fer-ho és veure si el partit està disposat a sacrificar Mas per la independència. Tampoc hi estic d'acord. Repetir eleccions seria tràgic per a tots, però crec que la CUP hi tindria una mica més a perdre. Senzillament perquè tinc la impressió que hi ha més gent d'ordre penedida d'haver votat la CUP -amb la idea d'assegurar la valentia del procés-, que gent molt d'esquerres penedida d'haver votat Junts Pel Sí. A més, la manera de desencallar la situació és que Junts Pel Sí tregui més vots, no que en tregui més la CUP. Per tant, si anéssim a eleccions, és molt possible que Junts Pel Sí rasqués els vots que li falten per tenir la majoria simple. Per tant, dubto que Convergència es carregui Mas. Per tant, crec que anirem a eleccions.

Amb tot, a mi em sembla que si la CUP no investeix Mas no és per estratègia, i molt menys per estratègia independentista. Ho dirien. Per què no ho diuen? Aquí hi hauria marge per l'acord, es podrien blindar una sèrie de mesures per garantir que Mas no es faci enrere. No ho diuen perquè el seu rebuig no té res a veure amb l'eix nacional. Senzillament estan atrapats en el seu propi compromís electoralista, un compromís de campanya que responia a una lògica purament social. "No al president de la corrupció i les retallades". I punt.
Comentaris

envia el comentari