De moment no entenc res

"Tot el que hem viscut des de l'inici del procés fins ara és una broma en comparació amb el que ens espera la setmana que ve"

Tot el que hem viscut des de l'inici del procés fins ara és una broma en comparació amb el que ens espera la setmana que ve. Dilluns declaració de ruptura i primer debat d'investidura. Dimarts o dimecres reunió extraordinària del govern espanyol per suspendre la declaració i vés a saber si per a alguna cosa més. Dijous segona votació per a la investidura. No tenim ni idea de si acabarem la setmana amb President o sense. Si és amb President, no sabem si es dirà Artur, Neus, Oriol o Raül. Si és sense President, no sabem si es convocaran eleccions de forma immediata o bé si s'apuraran els dos mesos que permet l'Estatut per veure si amb el temps i una canya apareix l'acord i es pot investir algú. Una hipòtesi, per cert, aquesta darrera, que deixa Catalunya amb un govern en funcions i desconnectat de la majoria parlamentària just mentre l'estat descarrega tot el seu pes sobre les nostres institucions.

Si Junts pel Sí hagués fet un diputat més, 63 en comptes de 62, la setmana que vé seria molt més previsible: Mas President amb l'abstenció de la CUP i govern fort i d'ampli ventall per afrontar l'embat de l'estat. Però, ai, en va fer 62, i això ha donat a la CUP un protagonisme extraordinari. I jo he de confessar, amb pena, que no he entès res del que ha fet la CUP aquestes setmanes. No és que no hi estigui d'acord, és que no ho he entès, que no és el mateix.

No he entès que afirmi que les persones no són importants i que l'únic important és el procés, i en canvi estigui aparentment disposada a avortar el procés pel veto a una persona.

No he entès que, després de dir repetidament que amb menys del 50% no es guanyava el plebiscit ni es podia fer una DUI, ara tinguem sobre la taula una declaració que és una DUI com una casa de pagès (o no és declarar-se independent proclamar que a partir d'ara el TC no té jurisdicció sobre Catalunya com farà el Parlament dilluns?). Almenys Junts pel Sí sempre va dir que la mesura de la victòria eren els escons i prou.

No he entès que des d'un discurs que vol ser de radicalitat democràtica, es pretengui que en un despatx tancat es pugui decidir que el President serà algú que a les eleccions no era presidenciable. No he entès que el veto a Mas sigui per desvincular el procés de les retallades i la corrupció, i en canvi s'estigui disposat a investir un altre president del partit de les retallades i la corrupció. Mas és més problema que no CDC? Segur? Deixa'm tornar-ho a preguntar: segur?

Potser tot plegat és una gran demostració d'intel·ligència política que ens portarà a la victòria, però de moment jo no he entès res. Tampoc no descarto que el problema siguin simplement les meves limitacions personals. En aquest cas estaré encantat de rectificar en el pròxim article, d'aquí a set dies.
Comentaris

envia el comentari