La bombolla cupaire

"L'obsessió d'alguns de la CUP amb Artur Mas i Convergència és digna d'anàlisi"

Darrerament, per exemple, l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, un jove conegut per haver estat detingut arran d'uns violents aldarulls a la UAB fa cinc anys, va ser entrevistat per elMón. En l'entrevista hi diu el següent: "Quant surts una mica de la bombolla en què vivim te n'adones que moltíssima gent va votar contra la independència perquè no volia Artur Mas". Segons afegeix, això va beneficiar C's, PSC i PP.

La inconsistència és total. Primer i previ: em sembla que qui està en la bombolla és el tal Calvo. Segon, i anant al gra: ¿de veritat es pot creure algú que hi ha gent que hagués votat per la independència, però, per culpa de Mas, ho va fer per C's, PSC o PP? Votaria a favor de la independència, però com que em cau fatal l'Artur Mas, au, voto PP. Això funciona així? En quin planeta? En quina bombolla? Si funcionés així, per cert, el problema seria de la CUP, que el 27-S tenia la important missió d'aplegar tots els vots independentistes que, pel que fos, no volien apostar per JxSí.

Potser a l'alcalde li ha ensenyat de números l'economista-pastisser de la CUP, Josep Manuel Busqueta, que té el trist honor d'haver col·laborat amb el règim de Veneçuela, cosa que tanmateix ell exhibeix com un mèrit. Busqueta és un home que suma pomes i peres (o croissants i melindros). Per exemple: afirma -en una entrevista en un altre mitjà- que en les eleccions la CUP va aportar més votants a l'independentisme que JxSí.

A simple vista ja es veu que això és una barbaritat. Òbvia Busqueta, per exemple, que CDC és la primera vegada que es presenta declarant-se independentista. Per tant, tots els votants que ha aportat CDC han passat de cop al camp independentista. Si no és que fem veure que CDC ha sigut sempre independentista, que és el que fa Busqueta per provar d'inflar pit i distreure l'atenció dels resultats del 27-S: 10 diputats a 62; menys de 340.000 vots a més de 1.6000.000.

Busqueta, esclar, tampoc no compta els vots que s'ha emportat la Unió de Duran Lleida (més de 100.000), que va trencar amb CDC justament per estar en contra de la independència, però això deu ser una minúcia per al pastisser bolivarià.

Afirma l'alcalde d'Argentona que Mas és un "llast" per al procés (Busqueta diu un "tap"). Home. Això és un insult a la intel·ligència de qualsevol persona, però sobretot és un insult a qui, de llarg, més ha fet i més se l'ha jugat a favor del dit 'procés', que no és altre que el president Mas. Bé que ho tenen claríssim els aparells de l'Estat i l'espanyolisme de budell, també obsessionats amb Mas i CDC.

A Artur Mas el titllen, tots dos (Calvo i Busqueta), un i altre cop, de neoliberal arran de les retallades. El que demostra, al seu torn, dues coses.

Primera, no tenen ni idea dels comptes de la Generalitat. També desconeixen, sembla, com hi van incidir l'endeutament desmesurat -en temps de bonança- causat pels dos tripartits, ni la bestial crisi, ni la manera com el govern central ha ofegat les autonomies, especialment la catalana, utilitzant políticament la situació econòmica.

Segona, no saben què és un neoliberal, ni la diferència entre un liberal i un neoliberal, que, de fet, són dues etiquetes que tenen poc a veure.

En fi, això és el que tenim...
Comentaris

envia el comentari