Persecucions

"Qui vol governar un país nou on les lleis es compleixin no pot donar a la ciutadania arguments per creure que hi ha gent que pot saltar se l ordre establert quan contradiu els seus interessos"

Que la Fiscalia actua moguda per interessos polítics no és sols una sospita, és també una realitat contrastada en la seva dependència orgànica del Govern de l'Estat. La seva influència sobre l'aparell judicial és sols relativa, com s'ha vist en el fet que el jutge d'El Vendrell que instrueix el cas Petrum s'hagi negat a decretar presó incondicional contra un dels encausats, tal i com li demanava el fiscal. Tanmateix la fotografia que s'ha vist aquests dies de la comandita entre fiscal, jutge i secretàri judicial caminant plegats cap al jutjat no ajuda gaire l'opinió pública a desllindar totes aquestes figures quan la instància política ha començat a parlar de persecucions, caces majors i etc entorn el cas sobre el pressumpte finançament irregular de CDC.

 

De la mateixa manera es poden produir confusions entorn el paper que en tot això pugui tenir la policia. Hagués pogut succeir que la policia juidicial a qui s'encomanès el nou registre de la seu del partit fossin els Mossos d Esquadra, i per tant, l'espectacle ofert fa pocs dies en pla "homes de Harrelson" per la Guàrdia civil hauria estat protagonitzat per la "nostra", privant d'arguments als que creuen que continur la instrucció d aquest cas sols té una motivació política. I això no negaria en cap cas que l'espectacle ha estat deplorable i erosionant per a un cos necessitat de continua legitimació social.


Per tot això, de la mateixa manera que vaig criticar que el President albirés la possibilitat de no obeir les lleis, critico ara l'atrinxerament que intenta fer del cas en la dita persecució. Qui vol governar un país nou on les lleis es compleixin no pot donar a la ciutadania arguments per creure que hi ha gent que pot saltar-se l'ordre establert quan contradiu els seus interessos, mentre la majoria ha de complir amb tot i per tot aquestes lleis i sentències. I això no nega, tot el contrari, l'intenció del govern central d'emprar el cas fins més enllà de l'acceptable per intentar menystenir l'única figura del procés per la independència que pot donar li la credibilitat necessària. Crec que callar i continuar, reconeixer el respecte a la investigació judicial i recordar a la fiscalia la seva vinculació constitucional al proncipi d independència hauria estat prou per posar em tel de judici el paper del Govern de l'Estat en un procediment on hi ha més ombres que llums.
Comentaris

envia el comentari