Encara millor

"Ella (o és ell?, del PSC) em reconeix que el 27-S li va fer vergonya votar un partit del No, "perquè en aquests moments el No fa vergonya, no té contingut"

Em trobo una personalitat del PSC a Madrid, i com que ens coneixem i ens apreciem, ens aturem a parlar. Del tema, és clar. Donem voltes als arguments ja coneguts de cadascun, però avui els dos tenim ganes de donar-nos la raó en alguna cosa. Suposo que és l'esgotament dels quatre anys de procés, una certa necessitat de trobar punts de coincidència encara que siguin petits. Ja he dit que ens apreciem.

Em reconeix que per començar la desconnexió n'hi ha prou amb els 2 milions de vots i els 72 diputats, i jo li reconec que per culminar-la amb èxit caldrà un suport més ampli. Ell (o és ella? Deixem-ho en el misteri) em reconeix que l'única manera que hi hagi el referèndum pactat que defensa és que l'independentisme sigui molt fort i vagi a totes amb fets consumats, perquè només així l'estat s'espantarà i cedirà. Jo li reconec que si l'estat fa una oferta formal de referèndum a l'escocesa el sobiranisme haurà de modificar el seu full de ruta i acceptar l'envit, bàsicament perquè no fer-ho seria tant com tancar-se les portes del reconeixement internacional. Ella (o és ell?) em reconeix que el 27-S li va fer vergonya votar un partit del No, "perquè en aquests moments el No fa vergonya, no té contingut". Jo li reconec que no és bo que C's substitueixi el PSC com ha passat en molts barris. I els dos estem d'acord que el procés no es pot allargar, que hem de saber el més aviat possible si és mascle o femella.

Ens hi estem vint minuts, no més, és tard a la nit i estem cansats. Però me'n vaig a jeure a l'hotel amb bon regust de boca. Penso en el valor extraordinari del que estem fent a Catalunya, els del sí i els del no: resoldre civilitzadament un conflicte on es juguen moltes coses molt importants. Poder, interessos, sentiments. Fins ara ho hem fet molt bé i ara que previsiblement la tensió política augmentarà ho hem de fer encara millor. És una obligació moral i política que tenim i que ens afecta a tots.
Comentaris

envia el comentari