Cercar la palla a l'ull aliè

"Catalunya és una societat cohesionada que ofereix lligams i obre la mà. La cadena no encadena: la cadena uneix desitjos molt diferents sota un mateix horitzó"

Nervis a flor de pell. Nostres i seus. Dels catalans i dels espanyols. I per motius ben iguals: l’èxit de la ‘Via Catalana’. Amb la diferència que uns desitgen que aquest èxit es concreti i l’assistència sigui massiva, i els altres esperaran trobar ni que sigui un lloc buit per advertir que l’èxit no ha estat tal i, d’aquesta manera, poder utilitzar a les seves notícies i columnes paraules com “fracàs”, “deliri sobiranista”, “trencament”, “enfrontament”, “Diada aigualida” i d’altres recurrents que a tots ens sonen.

De fet, ahir mateix la caverna mediàtica ja ens va oferir una prova molt reveladora del seu nerviosisme: les portades de les principals capçaleres espanyolistes anaven plenes d’atacs a Catalunya. Contra els diners que rebem, contra la nostra televisió pública, contra la possibilitat de negociar una consulta i, com sempre, contra Artur Mas. Res de nou. Però no és casualitat –no hi ha casualitats en periodisme- que aquesta allau es produís justament el dia abans de la Diada.

Catalunya és una societat cohesionada que ofereix lligams i obre la mà. La cadena no encadena: la cadena uneix desitjos molt diferents sota un mateix horitzó. Hi ha qui vol la independència, alguns l'albiren però tenen por, d'altres no ho tenen clar però prefereixen donar-se la mà i creure que es poden canviar les coses des del pacifisme actiu i cooperant.

Ja ha arribat el dia en que la societat catalana tornarà a explicitar què vol. De ben segur que la suposada reculada d’Artur Mas, venuda fins a la sacietat per mitjans, polítics i opinadors espanyolistes, no tindrà cap efecte en la cadena d’avui, tot i que s’ha intentat reiteradament desinflar la il·lusió d’aquells que volen que Catalunya esdevingui un nou Estat. A Catalunya no ens desinflem fàcilment, i això ja ho han vist i ho tornaran a veure.

Mentre a Espanya ens miren amb lupa, aquí ens agafarem de les mans i farem de la Diada un acte reivindicatiu però essencialment festiu. Cal que sigui exactament això el que trobin els qui voldran cercar palla a l’ull aliè.
Comentaris

envia el comentari