El meu full de ruta

“Precisament perquè no ens deixaran fer la consulta, hem de fer veure que la volem fer”

El President Mas va tornar a apostar ahir per la celebració d'una consulta i a descartar una declaració unilateral d'independència. Res de nou. De moment ni ell ni Junqueras han parlat mai de com reaccionaran davant les adversitats de la consulta. De moment tot és abstracte, difús, conceptual. Segons ha dit el President en alguna ocasió, no vol ensenyar totes les cartes abans d'hora. D'acord, però com que a mi no crec que els espanyols vinguin a mirar-me les cartes i com que hi ha una por tàcita a parlar de com podrien anar-se desencadenant les coses, jo he decidit fer el meu ràpid i petit full de ruta, a veure què.

A mi ja em sembla bé que tots en general fingim que volem fer una consulta. Precisament perquè no ens deixaran fer-la, hem de fer veure que la volem fer. M'explico. Per començar, la consulta només podria celebrar-se il•legalment -Espanya sempre és la millor garantia, la constant universal del nostre sistema- i per tant els unionistes no promourien el "no" sinó que promourien l'abstenció. Els seus votants, naturalment, farien cas, perquè és obvi que una participació baixa seria la millor manera de guanyar. Potser a Catalunya hi ha més independentistes que unionistes, però segur que els independentistes no sumen més que els unionistes més els que passen de la política i mai van a votar. Si se celebrés la consulta, per tant, encara que el Sí guanyés per un 90%, en el fons els Sí, boicotejat, perdria.

La sort que tenim és que Espanya sempre pensa amb els genitals, i que en comptes de deixar que ens estimbem solets, no podrà suportar un desafiament com aquest i enviarà la Guàrdia Civil per tancar els col•legis electorals. Això és el que hem d'aconseguir, aquest ha de ser l'objectiu de la consulta, que ens la prohibeixin. Que ens la prohibeixin físicament, no als despatxos, la prohibició s'ha de poder veure en fotos. El dia següent sortirem a les portades de tots els diaris del món. Una foto de gent fent cua per votar i camions de la Guàrdia Civil impedint-ho. "The Spanish police forbidds Catalans to vote in referendum." Ja ho tenim. Ara a treure-hi punta. Ens indignem, fem una manifestació massiva, Mas diu que ho hem intentat tot i convoquem eleccions plebiscitàries. S'atreviran també a prohibir o a boicotejar unes eleccions? Ho dubto. Per molt que es plantegin com un plebiscit, els serà molt més difícil justificar la il•legalitat d'unes eleccions que la il•legalitat de la consulta. A més, cal pensar que vindrem del rebombori previ del referèndum prohibit, que haurà col•locat l'estat espanyol i el seu sentit democràtic en el punt de mira internacional. Si és així, si les eleccions plebiscitàries es poden celebrar legalment, els unionistes no tindran més remei que fer campanya pel "no". I llavors ja tindrem el referèndum just que Catalunya es mereix. I que guanyi el millor.
Comentaris

envia el comentari