Tertsch, l’impecable

"Tot això no és res més que un avís a navegants"

Ja fa temps que els atacs de la caverna espanyola vers Catalunya s’han endurit i radicalitzat –imagino que per la por de veure que el procés sobiranista avança i no s’atura malgrat les mil i una amenaces. I ja n’hem passat moltes, d’èpoques. La del Constitucional deslegitimant el que aprova el Parlament català; la del ministre d’Educació volent “espanyolitzar” els nens catalans; la del vicepresident del Parlament Europeu, Aleix Vidal Quadras, volent enviar els tancs a Catalunya, i tants d’altres.

Però ara sembla que li toca el torn al periodista i columnista del diari ‘ABC’, Hermann Tertsch. En les darreres dues setmanes no s’ha estat de res. Primer assegurant via Twitter que “qualsevol democràcia hagués aplaudit l’afusellament del president Companys”, després comparant l’expresident català amb Franco en una columna al diari espanyolista, i dissabte a la nit insistint a Telecinco en la comparació. I això sense mirar el seu Twitter, on contínuament publica notícies i opinions relacionades amb Catalunya, el procés sobiranista i el president de la Generalitat, Artur Mas.

Tertsch s’ha autoanomenat en aquests moments l’abanderat de la causa unionista i alhora cap de la caverna espanyolista. Posició, d’altra banda, absolutament respectable (excepte en aquelles declaracions on aplaudeix afusellaments i fa comparacions gens realistes i molt esbiaixades). Resulta obvi que Tertsch, i qualsevol altre persona, pot estar radicalment en contra de la independència de Catalunya. Està en tot el seu dret. Ens agradarà més o menys, però gràcies a Déu nosaltres sí creiem en la democràcia. Ara bé, titular una columna d’opinió al diari ‘ABC’ “Companys, l’impecable”, i assegurar que “d’entre les moltes mentides que el nacionalisme ha institucionalitzat com a veritat oficial, una de les més grans es la que pretén que Companys era un impecable demòcrata i una persona decent”, és tenir mala llet. I molta. Sobretot perquè, com va advertir Xavier Sardà, tot això no és res més que un “avís a navegants”. És a dir, que el que realment vol dir Tertsch és “Vigili, senyor Artur Mas, que ja sap com va acabar Companys”.

I després de tot encara deuen considerar que aquesta sí que és una actitud “impecable” i de radicalitat democràtica... Si no fos perquè sóc jove i m’envaeix la força, crec que un personatge així em començaria a fer por. Ara per ara, em sulfura i em posa de mal humor. La discrepància pot ser un valor, les amenaces i els dards verbals, mai.
Comentaris

envia el comentari