El PSC, en evidència

"La sobirania del PSC ha quedat en evidència, i per tant ha quedat en evidència tot el seu projecte polític"

El PSC, després de passar-se la vida i més dient-nos que el PSC no és el PSOE, que no són sucursalistes ni botiflers, després d'afirmar una vegada i una altra que la seva disciplina de vot al Congrés era fruit d'un consens, de pactes gràcies als quals aconseguien beneficis per a Catalunya, després d'assegurar-nos que la relació entre el PSC i el PSOE és una relació d'igual a igual regida per la llibertat, després de 40 anys donant-nos això de menjar, ara resulta que no, ara resulta que aquí l'únic que mana és el PSOE. El primer cop a la història que el PSC decideix contradir el vot dels seus socis de Madrid, els seus diputats seran tractats com a díscols i el PSOE els castigarà imposant-los una multa, demostrant així que la relació no és horitzontal sinó vertical i que ells són la punta de la piràmide. S'entén, doncs, que el PSC està obligat a votar en el mateix sentit que el PSOE.

Primer la portaveu parlamentària socialista, Soraya Rodríguez, havia dit en públic que no hi hauria cap sanció, però després es veu que en la reunió del grup parlamentari, la vicesecretària, Elena Valenciano, ha dit que sí que n'hi hauria, i com que els estatuts del PSOE no contemplen cap multa específica pels díscols, doncs res, cap problema, se'ls aplicarà la sanció d'absència i au. Els castigaran encara que per fer-ho hagin d'inventar-se la regles. Increïble. La ganivetada és profunda. No descarto que el PSOE torni a canviar de parer, ara que escric aquest article és dimarts a última hora de la tarda, però tenint en compte l'historial del partit, potser d'aquí a la nit surt algú dient que al final hi haurà un indult. En tot cas, fa hores que la notícia és als diaris digitals, i de la mateixa manera que Navarro i Lucena han fet declaracions sobre la decisió de Chacón -díscola entre díscols-, haguessin pogut mostrar-se indignats per la multa anunciada. No han dit res. Entenc, doncs, que els sembla normal. Entenc, doncs, que es consideren díscols. Entenc, doncs, que són conscients que el PSC és una sucursal. Entenc, doncs, que porten anys intentant-nos enganyar.

La sobirania del PSC ha quedat en evidència, i per tant ha quedat en evidència tot el seu projecte polític. Ara que ha quedat demostrat que són a la part baixa de la piràmide socialista, com s'ho faran per fer creure a la gent que són capaços de pressionar al PSOE per canviar la Constitució i incloure-hi el dret a decidir, si el PSOE no només hi està en contra sinó que, a sobre, ha votat en contra de la mera possibilitat de parlar-ne?! Com podran ells, quatre súbdits díscols, canviar Espanya? Ahir, amb perdó, no va ser un dia històric, ahir només va quedar irrefutablement demostrat el que ja tots sabíem. Ahir el PSC va fer un ridícul espatarrant. El dia històric serà el dia en què el PSC accepti que el dret a decidir només és possible en contra de la voluntat d'Espanya. Només llavors podrem parlar de punt d'inflexió.
Comentaris

envia el comentari