Duran, explica'ns com

"Amb l'Estatut menyspreat i el pacte fiscal rebutjat, ja no es pot parlar de federalisme sense fer el ridícul"

Em sembla patètic que Duran es dediqui ara a dir que CiU va "fer una lectura inadequada de la manifestació". Fer la quiniela el dilluns és de covard, fer-ho per carregar-te el que ha estat el teu candidat és de mesquí, i fer-ho sabent que tu has fet perdre més vots a CiU dels que li has fet guanyar, és de tenir una cara que te la trepitges. Amb tot el que està rebent el President Mas, amb tota la propaganda articulada per dir que el seu projecte de referèndum ha fracassat a les urnes, només falta que surti Duran a insinuar que Mas té allò que es mereix. Quin fàstic. No m'estranya que Vila D'Abadal i la gent del Matí hagin estripat el carnet d'Unió. Ja era hora!

Si Duran es "nega a ser unionista o independentista" perquè "hi ha terceres vies", s'hagués hagut de presentar amb Pere Navarro, que mira com li ha anat de bé. El que no pots fer és anar de bracet dels que guanyen i després defensar els que perden. Perquè sí, el gran perdedor d'aquestes eleccions ha estat el federalisme. Ha quedat clar que l'encaix amb Espanya ja no és un jugador de la partida. Ara el debat és o marxar o empassar. Per fi s'ha entès que si tu treballes amb un cap que et tracta malament, pots quedar-te o pots anar-te'n. Per fi s'ha entès que el que no pots fer és obligar-lo a canviar per sobre del seu poder i de la seva voluntat.

Amb l'Estatut menyspreat i el pacte fiscal rebutjat, ja no es pot parlar de federalisme sense fer el ridícul. Quines terceres vies, senyor Duran? La confederació, diu. Com. Que ens ho expliqui. Detalladament. Que ens expliqui com podrem tenir sobirania sense independència, que ens expliqui com acabarem amb l'espoli sense independència, que ens expliqui com protegirem la nostra cultura sense independència. Que ens expliqui quin és el seu projecte per fer que Espanya accepti col·laborar, confederar-se. Que ho expliqui, a veure si algú li ho compra. Hi ha un twit molt gràfic del Quim Torra: "Sí, miri, bona nit, veníem aquí un grup de federalistes i terceres vies a parlar sobre..." "Muy bien, sí, miren, el catalàn, cuarta lengua". Doncs això. Duran, igual que tothom, haurà d'acabar triant. I ho podrà fer gràcies a l'únic President de la Generalitat que ha tingut el valor de dir que, ara, peti qui peti, ens toca decidir a nosaltres.
Comentaris

envia el comentari