Les estupideses del PP

"El que defineix la natura espanyolista és precisament la rigidesa mental, la nul·la capacitat d'adaptar-se al context en pro dels seus propis interessos"

En el vídeo del PP el senyor Joan Garcia té un malson perquè una funcionària d'una Catalunya independent li suggereix canviar el seu cognom pel de Garriga. Dic "li suggereix" perquè la senyoreta li pregunta "què li sembla Garriga", però tenint en compte que és un malson i que el senyor Joan Garcia es desperta suat i torbat, es podria dir que allò que el vídeo insinua és que l'estat català obligaria la gent a catalanitzar-se el nom.

Si el missatge del vídeo és tendenciós, encara ho és més la manera en què Alícia Sánchez-Camacho s'ha defensat de l'allau de crítiques que ha rebut. Sabeu la senyora Fletcher? Quan ja sap qui és l'assassí fa tot aquell discurs explicant qui va ser, com va ser i per què va ser. Llavors, quan l'acusat ho nega, ella ofereix la prova irrefutable que ho confirma, la que deixa l'assassí sense cap altre remei que acceptar la seva culpabilitat. Doncs així va sortir ahir Sánchez-Camacho després de totes les crítiques rebudes, triomfant, amb la seva prova irrefutable sota el braç, la que confirma que el missatge del seu vídeo és cert i que tots els que l'hem criticat, ara, davant l'evidència, no podrem fer altra cosa que callar. I la prova és una instrucció de l'any 1998 en la qual es suggereix com catalanitzar ortogràficament els cognoms de la gent que voluntàriament vulgui fer-ho. O sigui, que això tan terrible que diu el vídeo que passarà si som independents, ja fa 15 anys que legalment pot passar, si no fos, és clar, perquè no és veritat que pugui passar, ja que la llei contempla la catalanització del cognom com una tria voluntària, no com una mesura de compliment obligat. Malgrat tot, segons Sánchez-Camacho, aquesta prova demostra no només que el seu vídeo és fidel a la realitat sinó que, a més, es queda curt: "La realitat supera la ficció!".

Fa riure. I no s'entén. No entenc l'estratègia. El PP, amb aquest discurs tan radical i tan estúpid, només arriba als espanyolistes més viscerals, i això vol dir que la batalla que han decidit combatre en aquestes eleccions és contra Ciutadans. A veure qui s'emporta més vots de l'espanyolisme extrem. I repeteixo, no ho entenc, perquè aquesta forquilla de votants és fixa, i en el fons no importa gaire com es reparteixi. El que els hauria de preocupar no és quantes engrunes podran arreplegar, sinó com fer que el seu tros de pastís sigui més gran. Amb campanyes tan bèsties, l'únic que fan és convèncer els que ja estan convençuts, i amb aquests no en tindran mai prou per aturar la independència. Si fossin més hàbils, elaborarien un discurs intel·ligent en contra de la separació d'Espanya per captar el vot dels indecisos i dels espantats. Però per fer això, és clar, s'haurien de reformular, i el que defineix la natura espanyolista és precisament la rigidesa mental, la nul·la capacitat d'adaptar-se al context en pro dels seus propis interessos. Això és el que els ha destruït i el que els destruirà, això fa que el curs de Catalunya cap a l'estat propi sigui inalterable. Un riu que baixa cap al mar.
Comentaris

envia el comentari