Ara sí, independència exprés

"Si els espanyols porten la policia per emportar-se les urnes, el món veurà que estan prohibint la votació d'un poble que vol votar"

Mai no he fet apologia de l'independència exprés. Per això sempre vaig defensar el projecte del pacte fiscal, perquè em semblava una bona estratègia, un esglaó que no ens podíem saltar. La negativa d'Espanya era una garantia, però tot i així no podíem renunciar a l'intent, encara que fos una pura escenificaió, no podíem renunciar-hi, calia que fossin ells els qui ens tanquessin la porta als morros, no podíem permetre que s'estalviessin fer la feina bruta davant de tots els catalans.

La jugada ens ha sortit bé. La manifestació de l'11-S i la negativa inapel•lable de Rajoy a acceptar el pacte fiscal han provocat la conjuntura històrica que estem vivint en aquests moments. Ara sí que crec que ha arribat l'hora, ara sí que ja sóc partidària de l'independentisme exprés. Ho dic perquè corre aquesta idea que, perquè el referèndum sigui avalat internacionalment, cal que, abans de celebrar-lo sense el permís d'Espanya -que tots sabem que és l'única manera de poder-lo fer-, abans, primer s'han d'esgotar totes les vies necessàries. És a dir, que per justificar un referèndum il•legal, cal burocratitzar el procés. Però és que no cal. Ara sí que és perdre el temps. Ahir el Racòmetre deia que el 70% dels catalans estarien a favor de celebrar un referèndum unilateralment. Amb un 70% trobo que ja n'hi ha prou.

I no cal que passem inútilment per cada etapa per legitimar el nostre referèndum davant l'opinió internacional. Fer-ho no només comporta temps, sinó que el temps que comporta no depèn de nosaltres, i no cal dir que les institucions espanyoles allargarien el procés tan com poguessin. El dia que muntem un referèndum, si els espanyols porten la policia per emportar-se les urnes, no els servirà de res emparar-se en la legalitat. Al món li serà igual si nosaltres hem o no intentat totes les vies per poder-lo celebrar d'una manera legal. El que el món veurà és que la policia està prohibint la votació d'un poble que vol votar. Si això passés, el dia després el Parlament declararia unilateralment la independència per poder celebrar un referèndum legal, i estic convençuda que a tot el món li semblaria bé.
Comentaris

envia el comentari