El dia I

"Ells es mobilitzen pel futbol i els catalans no som capaços de sortir en massa a defensar la nostra llengua?"

Avisava fa unes setmanes Jordi Pujol que cal que el dia que el president de la Generalitat declari la independència de Catalunya, els catalans tinguin l’agenda buida i vagin a la Plaça Sant Jaume quan se’ls hi demani.  

Sovint les crítiques li vénen per tots costats, a l’expresident Pujol -que si tot això ho diu tard, que si no va fer res quan va estar al govern, que si ara ja no cal que afegeixi floritures-, però el cert és que en aquest tema Pujol no va desencaminat. Ens queixem i demanem molt, però estem disposats a donar poc. Gasius i ploramiques.

La setmana passada, a la manifestació a favor de la immersió lingüística i en contra de la sentència del Tribunal Suprem que anul•lava la immersió al segon cicle d’ensenyament infantil, la Plaça Sant Jaume no es va desbordar de ciutadans. Hi havia gent, sí, i una preciosa estelada com a catifa, però la plaça no estava plena de gom a gom.

Sí que ho estava, en canvi, la font de Cíbeles de Madrid i els seus voltants, plena d’afeccionats espanyols que volien celebrar la victòria de ‘la roja’ a l’Eurocopa. Ells es mobilitzen pel futbol, que al final es converteix -encara que molts ho vulguin negar- en política, i els catalans no som capaços de sortir en massa a defensar la nostra llengua?

Aquest és un fet que, ara per ara, no ens podem permetre. Déu ens guardi que el president de la Generalitat doni un pas endavant en direcció a l’estat propi i no tingui el poble al darrere. Les conseqüències serien nefastes per a Catalunya i els seus ciutadans. Seria penós, ridícul, i equivaldria a un poble de xerrameca, de molt parlar i no concretar res. Vaja, el contrari del que sembla que som com a país.

El president ha de fer la seva feina, ràpid, aglutinant el màxim consens possible. Però els ciutadans també hem de fer la nostra, i quan arribi el moment, aquell dia I, cal que tots procurem tenir l’agenda ben buida. Per una I d’independència, no una I d’invisibilitat o indeferència.
Comentaris

envia el comentari