El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Zombie walk’ cap al 2022
  • CA

Entrem en l’any 2022 en circumstàncies lamentables, molt poc festives. Malgrat que els actors implicats intenten mantenir la moral i sobretot l’activitat econòmica –de la qual depèn en gran part la moral– , és obvi que aquest Cap d’Any serà encara més esguerrat que el de l’any passat. El dramatisme ha disminuït perquè les morts per Covid han caigut en picat. Però tornem a passar aquesta nit simbòlica amb un toc de queda que crèiem que ens havíem tret de sobre i hem hagut de suspendre sopars i celebracions, fins i tot en petit comitè, per l’explosió de contagis que bat un nou rècord cada dia.

Les campanades de TV3 s’han hagut de replantejar perquè l’Ajuntament va suspendre la festa de Maria Cristina, que n’havia de ser l’escenari. Tot i així, Elena Gadel i Llucià Ferrer fan esforços per transmetre alegria i generar expectativa. I és possible que tornin a tenir un èxit d’audiència com el de l’any passat, perquè gairebé tothom serà a casa, davant de la tele.

Mentrestant, aquests dies el carrer és ple de ciutadans zombis. Circulen amb la mascareta posada sense saber per què i per a què, fan cua per vacunar-se sense confiar-hi gaire i van al CAP o no. Els no prou malalts es queden a casa i truquen a telèfons sanitaris que els donen instruccions contradictòries. Miren la tele i reben més missatges discordants, amb els del dia abans o amb els del canal que tenien posat fa una estona.

El govern espanyol ordena posar-se la mascareta pel carrer i el president de la Generalitat i els seus experts assessors critiquen obertament la mesura. El govern català decideix que els contactes estrets facin quarantena encara que estiguin vacunats, Madrid s’ho carrega i les autoritats sanitàries catalanes s’ho empassen tot i dir que és un error. I mentrestant es posa en marxa la web per reclamar que es tornin els diners de les multes del primer estat d’alarma que ja estaven pagades. En aquestes circumstàncies, que ens posem la mascareta pel carrer, quan sabem que no té cap sentit i que no hi ha cap capacitat de coerció per obligar-nos-hi, només s’entén si acceptem que ens hem convertit en ciutadans zombis a cop d’onada de Covid i de desconcerts governamentals. I aquesta pot ser la pitjor seqüela de la pandèmia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 31, 2021 | 08:21
    ciutadà desembre 31, 2021 | 08:21
    Obligar als ciutadans a anar amb mascareta pel carrer no és altra cosa que una imposició sensa solta ni volta, una demostració d'autoritarisme i prou. Es que algú pensa què aquesta minsa protecció- que si ho és contra la difusió de gotetes de saliva- aturarà els virus que puguin anar flotant (cosa més que discutible) per l'aire?. Jo, si la porto, és només per estalviar-me una sanció econòmica i prou, me la trec tan ràpidament com puc.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 31, 2021 | 08:21
    ciutadà desembre 31, 2021 | 08:21
    Obligar als ciutadans a anar amb mascareta pel carrer no és altra cosa que una imposició sensa solta ni volta, una demostració d'autoritarisme i prou. Es que algú pensa què aquesta minsa protecció- que si ho és contra la difusió de gotetes de saliva- aturarà els virus que puguin anar flotant (cosa més que discutible) per l'aire?. Jo, si la porto, és només per estalviar-me una sanció econòmica i prou, me la trec tan ràpidament com puc.
  3. Icona del comentari de: Antoni de Torreblanca a desembre 31, 2021 | 08:47
    Antoni de Torreblanca desembre 31, 2021 | 08:47
    Amb la mascaretano hi han petons, la principal font de contagi i que l'espanyolissima Generaltat amaga. Ni abraçades ni petons, prou terrorisme de la generalitat
  4. Icona del comentari de: Ricard a desembre 31, 2021 | 12:24
    Ricard desembre 31, 2021 | 12:24
    Ciutadans zombies són els que no defensen la seva pàtria costi el que costi contra l'invasor. Això sí que són zombies. L'anarquia llatina no justifica fer el que et doni la gana pel carrer, especialment perquè els llatins no som socialment gaire responsables. Ves què hi farem. Per tant, si volem deixar de ser zombies hi ha fites moltes més elevades que ignorar el seny del lladre o no portar mascareta per la Plaça de la Reina de València.
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 01, 2022 | 11:15
      Pere LLimonera i Citronell gener 01, 2022 | 11:15
      " Propósitos de Año Nuevo "... Propósitos de Enmienda" y buenos deseos de mejora para todo separata en este año 2022, para ser mejor persona : No voy a inventarme la Historia... No voy a impostar la cultura ni el folclore... No voy a ser intolerante... No voy a adoctrinar a los niños Catalanes... No voy a hacer "Dogma de Fe" de la Lengua Catalana... No voy a discriminar en ayuntamientos y Generalitat Catalana a todos aquellos que no comulgan con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a agredir, vejar, gritar ni insultar en la TV, en las calles, en la Universidad o en eventos públicos deportivos, musicales u otros a todo aquel que no comulga con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a mentir sistemáticamente, ni difamar sobre la situación real de España dando la brasa a todo guiri que me encuentre para intentar sumarle a mi cause; y que me responda que si que Catalunya tiene que ser independiente porque los catalanes somos superiores ... Voy a intentar ser menos Racista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Xenófobo -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Supremacista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a Respetar Democráticamente los deseos y pensamientos de la mayoría de la población... Voy a respetar la Ley... Voy a Respetar Democráticamente el funcionamiento del sistema Democrático... Voy a Respetar Democráticamente el sistema educativo que apoye la mayoría... ... , y para los mas casposos y anclados en el medioevo y/o añoradores decimonónicos : N0 voy a medir mas cráneos de los cementerios para intentar probar, que, al otro lado del Ebro, "en la Meseta", la gente tiene menor capacidad craneal y son menos inteligentes; Ni voy a justificar una superioridad catalana por el aire mas sano que se respira, al estar "La Meseta" toda a una considerable mayor altura y por tanto contener menos Oxigeno en el aire, necesario para la buena oxigenación del cerbero; así como otras "profundas reflexiones intelectuales" que abundaron, justificaron y dieron lugar al Nacional-Catalanismo supremacista... ! Feliz año nuevo a todos ! ! Feliç any nou 2022 a tothom !
  5. Icona del comentari de: fat boy a desembre 31, 2021 | 14:37
    fat boy desembre 31, 2021 | 14:37
    Senyora Barroso, ha vist voste un programa francament escabros, d'una gent que pesa 300 kg i quan els experts els diuen que s'han d'aprimar o moriran els contesten que ells ja saben com funciona el seu cos i passen de tot?. Voste es la zombi. I aixo que portar una mascaret no costa cap esforc i, si no ajuda, tampoc perjudica.
  6. Icona del comentari de: Narcís a desembre 31, 2021 | 16:08
    Narcís desembre 31, 2021 | 16:08
    Sincerament ..no entenc l' article ! Si hi ha gent : mascareta ! I sinó n' hi ha : un home faci el que vulgui ( que no pas sancionà' l de res .. això seria ser funcionari ruc o dolent ! ) ! PD : comptat i debatut, mans netes, mascareta i distància .. i passi allò que Déu vulgui !
  7. Icona del comentari de: Ens hem empetitit tant que ja només protestem per una mascareta??? a desembre 31, 2021 | 18:13
    Ens hem empetitit tant que ja només protestem per una mascareta??? desembre 31, 2021 | 18:13
    Com bé diuen mès amunt, hi ha coses molt mès importants per les quals protestar o lluitar. Al cap i a la fi, hi ha qui porta una anella al nas o una boleta o un clau 24 h al dia (i NO estic criticant, ben entès) que potser poden ser mès molestos que una mascareta, i ho fan perquè ès una moda. Si no, no ho portarien, i quan passi la moda ho trauran. Les mascaretes poden no fer res, que tampoc no ho sè, però si mès no s'intenta una protecciò que no fa mal a ningù.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa