Una pallissa posa Catalunya al mapa de l’homofòbia violenta

"El darrer atac homòfob confirma el retrocés pel que fa a llibertats del col·lectiu LGTBI a Barcelona"

El darrer cap de setmana ha estat especialment negre per al col·lectiu LGTBI a Barcelona. La imatge del país ha quedat bastant mal parada amb una notícia terrible avançada pel Tot Barcelona sobre la brutal pallissa que uns individus van propinar amb la més absoluta de les impunitats a dues parelles de nois gais a la platja del Somorrostro. La notícia va acabar al vespre sent portada de la BBC, obrint la secció “Europe”. Ningú va fer res per ajudar: ni la gent que els envoltava, ni la Guàrdia Urbana que, segons el testimoni de les víctimes, es va presentar al lloc dels fets, però sense fer gaire més que conduir els nois atonyinats al centre hospitalari més proper per cosir els llavis d’un d’ells amb un grapat de punts de sutura. Hores més tard, després de tota una nit a Urgències, se’l van endur al Vall d’Hebron per intervenir-li la mandíbula de forma urgent. Ja fa temps que a Catalunya ens hem de lamentar d’episodis semblants, la majoria de casos reportats a la capital. Podem més que suposar que aquests casos transcendeixen a l’opinió pública perquè les víctimes s’omplen de valor, però arreu del territori probablement hi hagi desenes o centenars de casos semblants o pitjors que no es revelen.

Normalment afloren a la llum pública els fets més greus, que suposen un delicte penal com ho és una pallissa i la violència física, però al violència que no entra dins d’aquesta tipologia resta oculta, també pel fet que ni tan sols les víctimes consideren que pagui la pena actuar per obtenir justícia. El problema va més enllà de les institucions, tot i que sempre passa per elles. Des de tots els estaments cal que s’actuï de forma diligent: la policia investiga el cas de la platja de Somorrostro amb l’anàlisi de les imatges de l’entrada i sortida. La detenció dels autors de l’agressió permetria posar-los a disposició judicial i fer-los pagar pel delicte comès. La condemna política dels fets no es va esperar i diversos membres del nou Govern van mostrar el seu suport a les víctimes de l’agressió: des del president Pere Aragonès, als nous consellers Joan Ignasi Elena i Roger Torrent. És una bona notícia aquesta diligència en la denúncia i des del col·lectiu s’espera que aquesta condemna es tradueixi en passos per posar solució al problema.

El col·lectiu LGTBI ha estat colpejat per la pandèmia i les mesures de distanciament social. Es tracta d’un col·lectiu pel qual tenir dret a moure’s és fonamental per a la seva vida i tranquil·litat personal, tal i com ho pot ser per les persones que pateixen violència domèstica. Recordem que durant el confinament persones del col·lectiu van patir més agressions, tenint en compte que per elles viure en família no es tradueix necessàriament en pau existencial. Reunir-se amb els similars en el cas de les persones LGTBI és primordial per a la seva salut mental. Ara que finalment es recupera aquesta mobilitat després de mesos de tancament, l’espai públic no pot convertir-se en un altre territori hostil. La homofòbia violenta és un pas enrere que ha fet la ciutat de Barcelona i el col·lectiu LGTBI en un moment de crisi en tots els àmbits. Tenir present aquesta situació és important i també que les condemnes polítiques es tradueixin en accions concretes que posin fre a aquesta espiral.

Comentaris

  Doctor Strangelove 01/06/2021 6:49 pm
  A veure Ricardito, tu deus ser dels de "ni una mala paraula ni una bona acció". Només els subnormals parlen d'educació per després dir les animalades que dius. En canvi, la bona gent diem les coses pel seu nom i després ens dediquem a fer pujar aquest coi de país, malgrat hi hagi gentola com tu. Doc.
  Ramon 01/06/2021 6:12 pm
  Menys mal que les immigracions que tant promouen les esquerres, sobretot les musulmanes, ens ajudaran amb llur bon exemple a corregir fins superar les lacres violentes, homòfobes i masclistes que tant ens caracteritzen als catalans.
  Catalunya sempre ha estat un país violent. Per exemple: 01/06/2021 3:58 pm
  Catalunya va arribar a l'Edat Moderna i al Renaixement després d'epidèmies (la Pesta Negra), de crisis socials (les guerres civils de Jaume d'Urgell, de Joan II, dels Remences, de la Biga i la Busca), i de crisis econòmiques). Amb aquest paisatge el país presentava unes dades demogràfiques pobres: poc més de 250.000 pobladors i Barcelona albergava uns 30.000 habitants. La ciutat de València tenia 100.000 habitants. El bandolerisme català de les centúries del 1500 i del 1600 va ser la cara visible d'un conflicte civil de gran abast que va enfrontar la societat del país durant un segle i mig llarg. Lluny de la imatge romàntica que en va fabricar la Renaixença, el fenomen bandoler va ser una autèntica tragèdia. La punta de l'iceberg d'un paisatge de violència generalitzada i institucionalitzada. Serrallonga, Rocaguinarda, Torrent, Badia, Llió, Barba i molts altres van sembrar el país de mort en nom i en benefici dels seus patrons. L'any 1635 el paisatge social i econòmic català havia canviat substancialment respecte a la centúria anterior. Hi havia un element nou: la immigració occitana que canviaria per sempre la fesomia del país. La població s'havia duplicat. I els problemes d'ordre públic, també. La terrible crisi que arrenca el 1635 va comportar l'ensorrament de tot l'aparell productiu. Els boscos es van omplir de gent desclassada, expulsada pel sistema, que van passar a alimentar el fenomen de la violència. Etc, etc fins avui .....
   Ramon 01/06/2021 6:14 pm
   Ah, que quan no érem un país sotmès no anàvem com ara amb un lliri a la mà? Doncs llavors no se'n parli més. Queda demostrat que totes aquestes violències actuals no són comeses per immigrants sense integrar sinó per catalans.
    No t'equivoquis @Ramon. El teu comentari tòxic és una estupidesa i ho saps 01/06/2021 7:04 pm
    Catalunya sempre ha format part de la monarquia hispànica; sempre. Precisament els virreis espanyols, que eren els que manaven a Catalunya (excepte en la guerra dels Segadors, que també manaven els governadors militars francesos en les parts ocupades per França) són els que van lluitar contra el bandolerisme i van aconseguir millorar molt la situació en favor dels catalans.
   Ricard 01/06/2021 4:22 pm
   I tots eren homòfobs a part de violents? I han arribat als nostres dies?
  Ricard 01/06/2021 2:17 pm
  Escandalosa agressió. I més encandalosa és quan és la policia que et pega per votar o et discrimina per no parlar la llengua que ells volen que parlis... perquè el delicuent és la mateixa policia (!!!), i no uns xorissos criminals. Això posa Castella al mapa de la catalanofòbia violenta.
  14
  14
  Respon
  Comun's,crostadrégimen78 01/06/2021 9:29 am
  Aquests fascistas españolistas que van agredir LGTB són els mateixos que voten Valls Arrimadas Vox i amb qui COlau's fan pactes a Barcelona.
  23
  31
  Respon
   O no @Comun's,crostadrégimen78 01/06/2021 1:29 pm
   De la notícia i els seus enllaços no es dedueix el que dius. I només ho dius per intoxicar. Qui et diu que els agressors no eren indepes llepaciris dels moltíssims indepes agressius que hi ha?.
    Ricard 01/06/2021 2:18 pm
    Quan ens hi juguem que els agressors no eren catalans?
    18
    27
    Respon
     Doctor Strangelove 01/06/2021 4:26 pm
     Ets retardat Ricard, oi? Et penses que no hi ha catalans dolents? NO hi ha catalans racistes i homòfobs? Vés a tractòria tros d'imbécil, i comença a entendre com és Catalunya, idiota! Doc.
      Ricard 01/06/2021 6:16 pm
      Tranquil, senyor. Puc estar equivocat o puc encertar-la, però no perdo l'educació. I continuo creient que els catalans no fem aquestes coses. En canvi de forasters en tinc exemples, també personals. I hi ha dotzenes d'exemples de violència castellanista (a vegades associada a la homofòbia). De catalans no en tinc constància. Què et sembla?
     Depèn @Ricard 01/06/2021 2:27 pm
     Veient com maneges els termes "castellà" i "català" normalment, queda clar que estàs fora de la realitat. Si adoptem la definició de "català" de l'estatut (ciutadà de nacionalitat espanyola empadronat a Catalunya) potser podríem començar a parlar de jugar-nos els calés.
      Ricard 01/06/2021 4:19 pm
      Jo no sóc un estatut, sinó una persona que defensa Catalunya. Aquests són els catalans. Igual que els castellans defensen Castella. Torno a dir: els que van agredir aquests nois no eren catalans, segur.
      4
      4
  KakadeVaca 31/05/2021 11:44 pm
  Ke passa, que els amics den Valls no sabien com fer la despedida del capo? O potser eren els de desokupa, que tenien poca feina? O qualsevol altre tarat feixista i amb poca feina que passava la nit de festa...
  42
  13
  Respon
  Guardeu-vos de mediocres que es fan dir Doctor! 31/05/2021 11:25 pm
  Ni que sigui un segon, no val la pena llegir res que surti de la ment subdesenvolupada d’aquests rucs sense cap coneixement tret del descarregat d’internet. En fi. Imperfectes en tenim per tot arreu.
  Vendetta 31/05/2021 9:41 pm
  Vaya vaya el twiter va ple es confirma ke son els nens de la colau?. Els seguidors de la religio de la pau? Aneu aneu apoyando palestins ja veureu kin tip de riure farem tots plegats ke sapigueu ke a Francia el colectiu lgtbi vota en masa a la lepen investigueu perke investigeu, Catalunya catalana 33
   Doctor Strangelove 31/05/2021 10:30 pm
   Tu tros de tarat, estàs segur del que dius? Si fos com dius és molt greu, però com et dic s'ha de confirmar. Dit això, també tinc clar que si fos així, els diaris progres ja s'encarregarien de no fer-ne gaire difusió, en canvi si fossin, diguem "blanquets" aleshores ja ho haurien dit! Però insisteixo, em baso en la informació del tarat aquest d'en Vendetta, que vés a saber si la seva única neurona li funciona! Doc.
   38
   76
   Respon
    Toni 01/06/2021 10:43 am
    Van ser 4 o 5 marroquins. A algú li sorprèn? Roben turistes, fan estrebades als avis, provoquen atemptats, ocupen habitatges i ara també apallissen homosexuals.
    Ramon 01/06/2021 6:32 am
    Dr Strangelova & Mr Hyde
    Vendetta 01/06/2021 1:38 am
    -informacio de lo la lepen revista francesa tetu de orientacio lgtbi, información agresión de malparits islamofascistas via twiter busca indaga treballa y deixa de fer el pringao caspanyol, a y catalunya catalana 33 primo, em fotre una copeta de papis levedad tu deixa el don simion la bebida orangunyola de referencia
    Vendetta 01/06/2021 1:24 am
    Busca tros de ejpanyol busca y trobaras la veritat
  Narcís 31/05/2021 9:15 pm
  Les bretolades violentes/ agressives amb ganes de fer mal i vessar sang no té excusa .. per què hom cerca raons o causes quan qui així actua no en necessita, tant li fum ? .. qui és un delinqüent, a sobre, sanguinari de baixa estofa , se'n buscarà qualsevulla cosa de temàtica quina fos ! PD : normalment són covards que amaguen ser el mateix sabent-los greu no atrevir-se com sí les víctimes !
   Ramon 01/06/2021 2:47 am
   Certament, els catalans som masclistes i homòfobs. Però els immigrants, especialment els musulmans, ens faran corregir-ho mercès a llur exemple.
   20
   23
   Respon
   Vendetta 31/05/2021 9:28 pm
   Em de fer retrocedir els islamofascistas sino la societat a ocident tal y com la conexem esta perduda y akets colectius acabaran penjat de una grua
   94
   59
   Respon

Nou comentari