Una DUI per la vacuna

"Les decisions no les pren qui vol sinó qui pot, i la Generalitat, que té la responsabilitat de vacunar la població catalana, no pot decidir espaiar les dosis"

Al principi no ho demanava ningú, perquè no hi havia prou dades científiques. És el que té el mètode científic, que és empíric. I quan tens noves dades pots (i has de) canviar de posició. Aquest és el mecanisme lògic que han utilitzat els responsables de la conselleria de Salut. Un cop s’ha vist que una primera dosi de la vacuna contra la Covid feia caure en picat l’afectació de la malaltia en els que havien rebut el vaccí, les autoritats sanitàries catalanes han arribat a la conclusió que era millor vacunar més població amb una primera dosi que no pas entestar-se en la idea inicial dels 21 dies entre la primera i la segona. És per això que Josep Maria Argimon, com a secretari de Salut Públic i amb el suport de tot el departament, fa setmanes que demana que es pugui allargar el període entre la primera dosi i la segona. Davant de la inoperància de la Unió Europea i la falta d’influència de l’Estat per aconseguir que arribin dosis massivament, amb una escassetat difícil de justificar i de la qual alguna dia sabrem els motius reals, s’havien de prendre decisions per administrar millor la misèria. I aquest és el problema.

Les decisions no les pren qui vol sinó qui pot, i la Generalitat, que té la responsabilitat de vacunar la població catalana i de vetllar per la seva salut en general, no pot decidir espaiar les dosis. La decisió ve de Madrid, i Madrid ha dit que no. Mentre Argimon admet clarament que és una “mala notícia”, el doctor Antoni Trilla, cap d’epidemiologia del Clínic i sempre ponderat, no es mossega la llengua per assenyalar-ne la raó: els responsables estatals es volen “cobrir les espatlles”. Afegeix, a més, que opten per aquesta via de manera innecessària, perquè el que demanava la Generalitat entra dins dels paràmetres de la fitxa científica de la vacuna de Pfizer, que és la que protagonista de la discussió en aquest cas.

Queda clar, per tant, que una decisió amb una gran afectació sobre la població s’ha pres amb una mirada curta i egoista: no surto del guió estricte, a veure si després m’ho recriminaran. No vull problemes. I la Generalitat, lligada de mans, sense dret a decidir ni com vacuna. I amb la responsabilitat de fer-ho bé.

Comentaris

  Al otro lado de la frontera 22/04/2021 4:02 pm
  Con todos mis repetos a los animales: Somos "conejillos de Indias".
  Narcís 22/04/2021 10:56 am
  Millor seria preguntar-se : per sota dels 60 anys no Astra-Zeneca i amb 60, sí ? ningú Astra-Zeneca i el parèntesi 60-69 , sí? qui rebé la 1a. d'Astra-Zeneca sense passar-li res, de cap de les maneres donar-los la 2a.? qué passa amb la Pfeizer, Moderna .. amb el munt que han contractat no pas pels dels 60-69? si arriben a comptegotes , com és possible donar ( de franc ?) 7'5 M a Sudamèrica .. i de quina farmacèutica? com obliguen a persones temeroses a prendre's l' AstraZeneca, tot dient-los ' sinó sereu a la cua de la cua '? PD: quina mena de feixisme estúpid n' és aquest que fa patir nostres pares i / o avis .. renoi amb el PSOE l' antídot de VOX ( verament n' és un acudit !)
  Charnego 22/04/2021 7:56 am
  Y menos mal.....porque sino la generalidad no vacunarla ni a policías ni guadua civiles ni charnegos ni a los que no tuvieran ADN puro indepe ...gracias al Universo ...tienen obligación de vacunar a todos
  12
  50
  Respon
   ¡Las vacunas para los que las merecen! 22/04/2021 8:25 am
   Por lo tanto Guarras Ziviles, PoliZias NaZionales y charnegos... ¡PUES ESO!
  Luisnomeacuerdo 22/04/2021 1:44 am
  A ver chati que parte no has entendido, Cataluña, región, España, nación, a que universidad de lazinazis fuiste que no te enseñaron la jerarquía institucional . Tienes que viajar más y salir de tu estrecho marco mental de la repugblica de tractoria.
   Jaume 22/04/2021 4:30 pm
   Al que contesta "chati". Realment no es pot ser més ruc.
   Para el LuisNemo, parado e inútil de larga duracion... 22/04/2021 8:28 am
   ... para ti tampoco hay vacuna, total, no sales de tu cueva ni para buscar trabajo...
  Ray 21/04/2021 9:04 pm
  Estaria bé que jugues el millor posible les cartes de que disposa. Queixar-se i no fer res és el que ens porta a la irrellevancia

Nou comentari