Galleda d’aigua freda per a tots aquells que estaven convençuts que amb la campanya de vacunació s’havia acabat l’època aquella en què se cedien drets fonamentals a favor del bé comú. Si fa un mes es treia pit per l’elevada cobertura vacunal, ara s’ha de reconèixer que aquesta no és suficient perquè finalment ha passat el que s’advertia ja des d’abans de l’estiu, quan alguns experts parlaven dels pitjors escenaris: les noves variants que escapessin a les vacunes. Finalment la nova variant ha aparegut. No fa ni tan sols un mes que ha estat identificada, i en aquest breu espai de temps s’ha convertit en el pitjor malson per a la salut pública global. Han tornat les llistes vermelles de destinacions prohibides, s’han tancat fronteres i alguns països imposen confinaments per evitar l’expansió del virus.

Aquest enèsim gir en el guió es produeix a més a les portes de les festes de Nadal, amb molt poc marge per a tots aquells negocis que tenen una activitat ja programada i que per aquestes dates obtenen gran part dels seus beneficis anuals. Les dificultats són enormes per aquests negocis, i també ho seran per a les persones que hi treballen. Està per veure de quina manera rebrà l’anunci aquest sector després de la implementació del passaport Covid, una eina que podria ser bona, però que ha demostrat tenir massa forats com perquè pugui ser considerada com una mesura eficient i robusta pels objectius plantejats.

El canvi sorprenent de plans que suposa la introducció d’aquest nou paquet de mesures probablement serà difícil de comprendre per una gran part de la ciutadania que considera haver fet tot allò que els governs han demanat a cada coment. Ara, observen que tot allò que els van demanar de fer no és suficient per recuperar la normalitat. La situació exigeix el màxim d’esforços en pedagogia per explicar les decisions i no caure un “orden y mando” que pot generar encara més rebuig. Pel futur també s’imposa qüestionar els governs per demanar-los què s’ha fet en aquests dos anys per muscular un sistema sanitari que novament s’ha de preservar. Sembla que fins avui el sistema només es preserva limitant drets fonamentals. Esteu segurs que no es pot fer res més?

Comentaris

  fat boy Desembre 20, 2021 | 21:53
  Aquest raonament es com si la poblacio de Londres decidis que ja estaven tips dels bombardejos nazis i li diguessin al Churchill que se'n aniriren a jugar al cricket i prendre el te a Hyde Park cada dia, que s'avorrien molt als refugis antiaeris.
  Secreto de estado Desembre 20, 2021 | 22:30
  Los catalanes han caído en el " ordeno y mando ", cosa que Ayuso ha salido muy bien parada, tan bien que le han dedicado artículos el WP, FT y otros periódicos MUY prestigiosos. Dejando a parte el lado economico y centrandose en el medico - ¿ cuantas camas de UCIs tiene cataluña para una población de 7 millones ? La respuesta es un secreto de estado.
  Vendetta Desembre 21, 2021 | 00:18
  I tant ke es pot fer mes ke vaccinin al putos egoísta ke encara no u an fet y sino ke els tankin a ells
  Pepet de Vallmanya Desembre 21, 2021 | 00:44
  Mireu. Siguem clars ... Hi ha restaurants que ni el demanàven el covid ! Jo, ja n'he denunjciat algún ... I encaran gosaran queixar-se ?
  ciutadà Desembre 21, 2021 | 06:36
  La sofeerta ciutadania ja n'està fins el pebrots de bajanades i normatives absurdes i sense solta (que els governants son els primers a incomplir). La cosa, aquí i a la resta de països, acabarà com el rosari de l'aurora. I sinó ja ho veurem.
  Envio el comentario Desembre 21, 2021 | 09:02
  ¿ Porqué se permitió la mani del sábado 18 cuando ya sabían que la cosa iba mal ? ¿ Porqué se quieren cargar la hostelería ? ¿ Porqué se quieren cargar la economia de cataluña ?
  Narcís Desembre 21, 2021 | 09:51
  Ras i curt : de debò els infectòlegs, els epidemiòlegs, els viròlegs, els bioquímics, els . . . . . . saben el que es fan? ens informen de debò ? coneixen les causes/ conseqüències de ses decisions ? PD : si som gairebé com fa 2 anys tot i vaccinats ! Nota : és clar que majoria aclaparadora s'hi vaccina .. i ? Anotació al marge : tants centres o mateix CSIC .. i quan fumen falta no serveixen per res !
  Gonzalo Desembre 21, 2021 | 10:15
  so payaso Aquí los únicos moral cojones derecho e izquierdo que dicen de apedrear sois vosotros, laZisnaZis. Muñeco de Puigdemont, xenófobo, cangrena moral, primitivo.
   Gonzalo Desembre 21, 2021 | 16:39
   Anda...venga..."tocayo"....no lo intentes más. Y devuélvele el móvil a quien te dijeron que es tu padre.
    Gonzalo Desembre 22, 2021 | 14:29
    Tocayo payaso, estás un poco imbécil trozo de mierda.
  Luisnomeacuerdo Desembre 21, 2021 | 17:27
  Estimados fascistas independentistas disfrutad de lo votado, menuda pandilla de fanáticos ineptos están gobernado esa comunidad autónoma. Y queréis ser independientes si no valéis ni para dirigir un kiosco de pipas.

Nou comentari