El CIS continua sense preguntar sobre la monarquia espanyola, però això no ha desanimat la sempre activa Cayetana Álvarez de Toledo que, a la seva manera, ha decidit convocar el front del sí a una sonora afirmació borbònica. La diputada per Barcelona, segons diu, va demanar a moltíssimes personalitats de la vida pública espanyola que li enviessin un inequívoc “¡Viva el Rey!” per reforçar la moral del règim i dels que se’n beneficien i, fins i tot -si això és possible-, se’l creuen. El sondeig, segons es reconeix en el propi video, ha estat un fracàs de participació: “La immensa majoria [dels interpel·lats] van donar el silenci com a resposta“. En total, els monàrquics disposats a donar la cara per la causa es van quedar per sota dels dos centenars, amb una preocupant mitjana d’edat que no presagia res de bo sobre el futur laboral de la família Borbó.

 

El fet és que ben poca gent està disposada a mullar-se públicament pel règim. Ni tan sols els que en viuen, només un grapat dels que se n’han aprofitat en el passat. N’hi ha un parell que fins i tot fan una giragonsa estrambòtica i, abans de la consigna monàrquica, hi col·loquen un “jo sóc republicà” com per fer-se perdonar una mica el que estan a punt de dir. Una altra característica del grupet és que no n’hi ha ni un que s’allunyi un pam de la dreta visigòtica espanyola, versionada per la FAES.

 

Els -pocs- catalans que hi participen són els vells coneguts de sempre. La majoria viuen a Madrid i han professionalitzat el seu autoodi, en un viatge que se sap on comença però mai en quin nivell acaba. En fi, que el règim està increïblement desprestigiat, fins el punt que els que l’aguanten, s’amaguen.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa