Tinta de calamar contra TV3

"La maniobra d'Hablamos Español alimenta el relat al·lucinant en què TV3 és l'eix del mal que vertebra l'operació per conduir el castellà al desastre"

La fiscalia de Barcelona ja té entre mans un nou cas d’alt nivell. El cas del calamar hispanòfob de TV3. És un repte, però uns humils ciutadans, que actuen sota el nom d’Hablamos Español, esperen que estigui a l’altura. Sembla una broma (estúpida) però no ho és. El Mag Lari és l’altre protagonista de la historieta, per la seva intervenció en un programa d’entreteniment absolutament blanc emès aquest estiu.

A L’au pair un famós o una famosa passaven un dia fent de cangurs de criatures de famílies catalanes i descobrien com n’és de complicat heure-se-les amb la canalla del segle XXI. Les estrelles convidades es veien obligades a fer tota mena de gracietes per distreure els petits. I va ser en una d’aquestes quan, en un atac de desesperació, el Mag Lari es va posar una disfressa de calamar gegant per fer una broma a una nena que l’ignorava. Figurava que volia fer-li por i li parlava en castellà. “Així semblo més dolent”, va dir. Aquesta frase ha servit a la colla d’Hablamos Español per portar-la al paroxisme i considerar-la “incitació a l’odi” contra el castellà. Una llengua que els nens i nenes d’aquest país senten tothora i parlem amb fluïdesa.

Tot i ser obvi que una denúncia per la via penal per aquesta anècdota no té cap mena de recorregut, la maniobra serveix per alimentar el relat al·lucinant que fa anys que determinats sectors construeixen, en el qual TV3 és l’eix del mal que vertebra l’operació per conduir el castellà al desastre a Catalunya. És tinta de calamar contra TV3 i contra el català. La broma insubstancial del Mag Lari no va ser res més que un reflex de la vella convenció que en castellà tot sembla més important, més imponent, cosa que indica la feblesa del català i no al revés. Com demostren tots els estudis, és el català el que passa dificultats, el que no parla tothom i el que veu com el castellà s’imposa en moltes situacions. Pretendre fer creure el contrari faria riure si no fes, això sí, por.

Comentaris

  Gerard de sarria 05/10/2021 9:53 pm
  I el telenotícies més español que mai. Aquest és el joc.
  Doctor Strangelove 05/10/2021 10:30 pm
  Visca 8tv i programes com el que fa el capellà aquest on hi ha pluralitat de veritat. Quina diferència amb tele3%, una tele feta per a iaios i tietes sense dos dits de front! Doc.
  “Parlo en castellà perquè així semblo més dolent“. 06/10/2021 12:19 am
  Estais enfermos de odio! joder! Dejad al menos a las criaturas en paz!
   Tano 06/10/2021 6:28 pm
   la pastilla, parasito, la pastilla
  De franco a junqueras, la dictadura dels miserables 06/10/2021 5:27 am
  Escoltar al ercista Cruanyes dona goig al Junqueras, Amo, caudillo i censor de TV3.ERC, EL SEU NODO PARTICULAR
  Lo comprobamos ? 06/10/2021 9:25 am
  Al igual que se hacen estudios al más estilo nazi sobre que % de niños hablan en el patio en Catalán .. ( nazi, nazi.. solo les faltaría después marcarlos.. en fin .. ), podríamos hacer un estudio de cuantos presentadores, directores de programas y directivos en TV3 (son independentistas ? Por que al menos el 52% de la población no lo es ( que lo dicho .. el 52% de unas votaciones marcadas por Covid y el voto “constitucionalista” tuvo mucha abstención, pero digamos el 52% ). Yo diría que el 80-90% ( mínimo .. ) es independentista, con lo que no representaría a la pluralidad de Catalunya
   Jose Antonio PRIMO DEL ABASCAL 06/10/2021 9:58 am
   En latino, las frases interrogatorias se abren y cierran con signo de interrogación, anal.fabeto asnariano con rabo. epaña es anal.fabeta
   JordiP 06/10/2021 10:52 am
   Ja t'aclareixes, nano?
  Narcís 06/10/2021 10:12 am
  D' aquests pobres llàtzers .. què cal dir , ço és, o acomplexats fora mida davant civilització catalana o/ i maldat barata fora mida made in spain tot volent enganyar, més si fos possible, espanyols que puguin romandre no catalanòfobs ! PD : és ben sabut que fonètica ( dic només fonètica ) veïna botxina té so més lleig així espantós vers els oïdes !
  Groc 06/10/2021 10:15 am
  Fatxes i anti ERC units
  federalista 06/10/2021 11:38 am
  home el 50 per cent de la gent no es indepre pero a tv 3 son indepres el 90 per cent hahah aixo si es representatiu de catalunya oi sanchis, ara que sen tu valencia on no es indepre ni el 3 per cent de la gent ui he dit 3 per cent jajajajajaja, esteu tu i el partal que no representeu a cap valencia es mes avergonyiu al 97 per cent no indepre, be lo dit n'hauria de haver al menys la meitat de presenstardors de tv 3 no indepres si aixo que n'hiha a catalunya fos una minima democracia.
   Per posar només dues comes en tot aquest paràgraf… 06/10/2021 6:03 pm
   Ja podies no posar cap, español!
   Per posar només dues comes en tot aquest paràgraf… 06/10/2021 6:03 pm
   Ja podies no posar cap, español!
  Victor 06/10/2021 11:47 am
  Aquests espanyols sí que estan malalts d'odi. La sola existencia d'aquests, d'Hablamos Español , n'és la prova. Els colons de sempre que es creuen amb drest d'imposar-se sempre sobre els altres.
  José 06/10/2021 11:54 am
  Ojalá les dejarán escolarizar sólo en castellano y no entendieran nada de catalán a esos que tienen raíces de fuera y nunca se integrarán, me recuerdan a alguien de ahora...
  Mandrake 06/10/2021 2:40 pm
  Sempre els passa el mateix. Confonen l'odi amb el fàstic. Veamos: odio es el sentimiento contrario hacia alguien o algo, hasta querer destruirlo. Es, para entendernos, lo que la mayoría de españoles siente hacia Catalunya. Cuando algo te desagrada profundamente, y no deseas destruirlo ni causarle daño, sino que desaparezca de tu panorama y no interfiera en tu vida, eso no es "odio": se llama "repugnancia".
  Ona 06/10/2021 4:59 pm
  Jo el trobo un comentari del Calamar oportú i intel.ligent. Com deia un: parlen castellà la Guàrdia Civil i la BRIMO (que et trenquen porres al cap i els nens ho han vist) parlen castellà els jutges espanyols (que persegueix gent pacífica i l’engarjola) parlen catellà els corruptes de la monarquia espanyola. parlen castellà els que surten pels càrrecs amb banderes nazis parlen castellà els de VOX, PP, Ciudadanos i PSOE que munten GALS i protegeixen un emèrit putero i lladre parla castellà l’Aznar, coresponsable d’un un milió de morts. parlen castella el 99% dels interns en les presons catalanes, encara que aquest no són ni tant dolents, ni tant corruptes; angelets comparats amb els altres… Els nens catalans tenen claríssim qui són els dolents i el comentari del Calamar resulta adient.

Nou comentari