Trapero, l’antítesi de Jusapol

"La societat catalana necessita recuperar una confiança plena en la seva policia i la restitució de Trapero va en aquesta direcció"

La restitució del major Trapero és una bona notícia. El retornat cap dels Mossos va ser destituit per dues revenges, evidents, contra la policia catalana. En el cas del referèndum del Primer d’Octubre, pel simple fet que els Mossos es van negar a apallissar els seus conciutadans. Per això, en primer lloc, i, just abans, per la gestió policial dels atemptats del 17-A, uns moments d’altíssima alarma social que van ser resolts de forma perfectament autònoma pels Mossos d’Esquadra. Tot plegat va convertir Trapero en un símbol que va ser utilitzat per l’Estat com a cap de turc i advertiment general contra la totalitat del cos. L’absolució final, per justa que hagi estat, no compensa el martiri processal que ha patit un funcionari que va fer correctament la seva feina. 

La societat catalana necessita recuperar una confiança plena en la seva policia i la restitució de Trapero va en aquesta direcció. La moral i la imatge del cos són un termòmetre de l’estat de salut dels valors democràtics d’aquesta societat i, en aquest sentit, la decisió del conseller Sàmper és, indiscutiblement, un encert. Més encara si es té en compte la pressió que exerceixen policies tan ideologitzades com la Guàrdia Civil i el CNP. La percepció social de Trapero és, afortunadament, l’antítesi del conglomerat ultra de Jusapol, Tácito i Pérez de los Cobos.

Dit això, Josep Lluis Trapero és un funcionari i com a tal està sotmès a les directrius de Govern i Parlament. Punt. El símbol nacional són els Mossos d’Esquadra, no pas qui els dirigeixi en cada moment.

Comentaris

  Espectador 12/11/2020 8:42 pm
  Trapero es un antiindependentista pata negra,que volia detindre Puigdemont i tot el seu govern. Aixó es una bona notícia? A Catalunya heu perdud el seny fa temps.
  Gonzalo 12/11/2020 9:37 pm
  El señor trapero es la persona ideal para comandar el cuerpo policial del estado español en cataluña. Persona integra. Seria. Respetuosa con la legalidad vigente. Y sin problemas en trazar un plan para detener a quien sea con tal de defender la constitucion española. Aparte de poner todo el cuerpo de policía a las órdenes del estamento judicial. BRAVO, TRAPERO!!!!!!!
  Jordi (Català i Suís) 12/11/2020 9:42 pm
  Dues remarques: 1a-La Guàrdi Civil i el CNP no són pas dues policies ideologitzades com diu l'autor, sinó simplement Policies dels Ocupants Espanyols com la Gestapo i els SS a la França o Holanda ocupada pels Alemanys i llur històric de crims, tortures, agressions i humiliacions contra els Catalans els fa molt propers a la Gestapo i als SS. 2a- En Trapero era el que volia detenir en Puigdemont i tot el Govern.
  Por fin podrá sacarse la espina... 12/11/2020 10:14 pm
  ...y detener a Puigdemont.
  Jordi (Català i Suís) 13/11/2020 2:56 am
  A CH en Trapero fóra un "secondo". Són els qui neixen a CH de pares estrangers. A CAT, als 60, es varen inventar un adjectiu per amagar la Colònia Espanyola: "Nous Catalans". Els nostres líders polítics eren ja una colla de passerells durant la dictadura. Únics al Món. Els passerells ara diuen que volen "eixamplar la base". I al Singuerlin als 70 no hi havia pas un sol català.
  "La societat catalana necessita recuperar una confiança plena en la seva policia i la restitució de Trapero va en aquesta direcció." 13/11/2020 5:46 am
  Los indepes desconfian de Trapero por lo que hizo durante el juicio, y los no indepes por lo que hizo antes. El Sr Trapero es de los que navega entre las contradicciones. Y el Sr Cot es de los que se hunden en ellas, con la orquesta tocando en cubierta.
  Neteja d’espanyols als Mossos d’Escuadra. 13/11/2020 7:48 am
  I després ja veurem...
  vendetta 13/11/2020 8:30 am
  confianza ninguna el colon volia detenir al passarell fuigdemont no voteu processisme
  Víctor, emprenyat 13/11/2020 11:09 am
  Aquest senyor és qui tenia un pla per procedir a la detenció del president Carles Puigdemont, oi? I ara volen restituir-lo en el càrrec que tenia aleshores? Ai, Senyor! Ja plego de sentir-me català! És una questió de mínima dignitat. Ens hem tornat ximples tots plegats. A orejar-nos per intentar salvar aquell valuós sentinemt que teníem.
  Al autor 13/11/2020 12:21 pm
  Mentira, mentira. Los policías están sometidos a la ley y a las órdenes judiciales. Ni se le ocurra pensar que sus politicuchos separatistas controlan una mierda. ¿Como se atreve a mentir?. Vuelvan a utilizar cócteles molotov y barricadas y ya verán lo que pasa. Panda de anarquistas.....
  Però Sr. Cot ... 13/11/2020 6:46 pm
  .... si vostè no sap què és Jusapol. No digui ximpleries, porfa.

Nou comentari