Tot per la pàtria… o no

"Es veu que això del “tot per la pàtria” no era ben bé com havia imaginat el general"

El General del Aire Miguel Ángel Villarroya (La Galera, Montsià, 1957) deixarà el poderós càrrec de Cap d’Estat de la Defensa. En l’argot el JEMAD, acrònim espanyol de Jefe del Estat Mayor de la Defensa. L’han fet dimitir i amb raó. El càrrec, per nomenament polític, només manté dos rituals. Els nomenats són membres del generalat o alimirallat i es van rotant dels braços de Terra, Aire i Armada. 

Villaroya és un home casat amb dos fills ja és avi de tres néts. Té gairebé 10.000 hores del vol.  Va començar la seva carrera a l’Ala 31 de l’Exèrcit de l’Aire. Va arribar a llocs claus com  ara el comandament de l’aire de Canàries o director del Gabinet Tècnic del ministeri de Defensa. De fet, tenia una gran experiència com a membre de la  prefectura de l’Estat Major.  Com a director del gabinet tècnic era el sedàs pel que passaven els afers ministerials. 

En el seu expedient hi consten operacions al Golf Pèrsic, a l’operació Provide Confort de Kuwait, al desplegament UNPROFOR de les Nacions Unides a Bòsnia i a les operacions de vigilància aèria a l’Adriàtic o la Guerra Civil de Ruanda. També va ser cap de la base aeria de Torrejón. També va estar al càrrec de la Secció segona del comandament aeri de combat, que és l’encarregada dels treballs “d’intel·ligència”. 

Però del seu càrrec en destaca que va ser el pilot personal del rei Joan Carles I quan no era emèrit. De fet, va prestar serveis al Grup 45 de les forces aèries, dedicat al transport d’autoritats amb les aeronaus Airbus 310 i el Falcon 900. Potser el va portar a veure a Corinha. Déu n’hi do. Havia culminat una carrera al capdamunt d’allò que qualsevol militar ambiciós desitjaria. Però alguna cosa no havia acabat de creure’s o entendre bé i es va colar amb la vacuna. Es veu que això del “tot per la pàtria” no era ben bé com havia imaginat el general. I, a sobre,  aquest deia que cada dia era dilluns… A mans de qui estem….

Comentaris

  Més info 24/01/2021 8:25 pm
  Villarroya, tot i que va néixer i viure a la Galera (el Montsià) on son pare hi feia de metge, de nen i/o d'adolescent va viure a la ciutat de Tarragona (el Tarragonès) des d'on se'n va anar a Espanya a fer carrera militar, i d'aleshores coneguts seus sembla que en varen perdre el rastre.
  Ton 24/01/2021 7:09 pm
  Millor "TODO POR LA TÁPIA" No es mereixen res més.
  Igualico igualigo qu'el defunto de su agüelico 24/01/2021 5:01 pm
  Los comentarios del ínclito Sallés también sirven para los seguidores del "tot per la pàtria catalana" y otras miserias catalanetas. Adeu Andreu.
   Eliseu menjapapus 24/01/2021 9:23 pm
   Aqui no tenim militars,carallot!
  Amill 24/01/2021 4:59 pm
  TOT PER LA TRIPA !!
  Narcís 24/01/2021 1:23 pm
  Ara s' entén allò de ' todo por la tapia ' .. quina pàtria defensen si no admeten/ suporten allò català ? si no suporten els catalans ? si amaguen, silencien, ometen i, allò pitjor, tergiversen qualsevulla cosa nada a Catalunya àdhuc el paper que formà, conformà ? si només cerquen espanya com extensió de Castella o desvergonyidament esmentant-ho com ' ancha es Castilla ' i tururut ? si els hi sap greu sigui Catalunya la força, la màquina, que generi avançada, que generi progrés amb mateixa capital natural Barcelona que no pas artificial o madrid ? . . . . . . . . . PD : cap sentit de pàtria pot tenir ningú si rebutja i mateix odia part d'aquesta, ço és, serà fantasmada, serà deliris de grandesa, serà complex d' inferioritat, serà enveja, serà gelosia, serà maldat, serà . . . animus delinquendi .. però mai per mai pàtria de res !
  Pere 24/01/2021 1:17 pm
  Tot té una explicació: molt valent per la pàtria i molt gallina per la COVID.
  Ricard 24/01/2021 11:40 am
  El fet que hagin de fer rotar el càrrec entre els tres cossos de l'exèrcit colonial em recorda la rotació que hi ha al Liban entre grups religiosos. Molt modern. Si senyor.
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 24/01/2021 11:40 am
  NO ES DE JUSTICIA Nomes CLITICAR ALS MANDOS MILITARES Ques ban VACUNAR y no fer al mateix AMB ELS POCASOLTES DE ALCALDES QUE TAMBE BAN FER AL MATEIX Es Van VACUNAR Cuan lo els tocava ABUS DEL CARREC TAMBE Ban fer i de esto no dius res ni piu
  RAMON A 24/01/2021 11:24 am
  Tot per la butxaca i si el de la dels catalans millor
  fat boy 24/01/2021 8:51 am
  Potser si que allo de comencar a afusellar gent no era tan mala idea...
  PSOE per un ejercito de fills de p.... 24/01/2021 7:39 am
  Quin 3jercito defills de p, te españa. Depuracio totao, neteja total
   Ramon 24/01/2021 8:16 am
   Burro!
  El tio de las chapas o “PIN MAN” como le llaman en la cantina... 24/01/2021 12:01 am
  Es un parasito vividor que entiende que todo por la pàtria quiere decir que hago lo que quiero... seguro que en todas las misiones a pillado “vacunas” en forma de favores, pasta, “carne de todas las edades” y vete a saber cuantas otras formas de lucrarse, però por la pàtria, a usado...
  fat boy 23/01/2021 11:22 pm
  Es que confonen todo por la patria amb todo por la cara.
  Ramon 23/01/2021 10:57 pm
  Jo quan sento espanyols dir que estan disposats a morir per la pàtria sempre penso que per mi no se n'estiguin, eh?
   Nomar 24/01/2021 7:54 pm
   I sí és atacant catalans també ? No sigueu babaus. Frases com “Hay que allanar Cataluna” By Olivares segle XVII; "” a Barcelona hay que bombardearla cada cincuenta años” Segle XIX o "Transformaremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar" segle XX by Gonzalo Queipo... Per quina pàtria ho feien i quina pàtria volien carregar-se ? Ramon, tu tens mai sentit comú o per sistema ets un rebotat gens fiable ?
   Jordi 24/01/2021 3:24 am
   Molt bona Ramon penso el mateix.

Nou comentari