Pedro Sánchez ha acabat declarant l’estat d’alarma a partir d’aquest dissabte. El president espanyol ho feia finalment aquest divendres al migdia. Per a molts, tard -fins i tot amb l’hora de la declaració institucional, anunciada a les 14:30 i feta finalment a les 15:30-. Però el pitjor de tot és que oferia una compareixença des de La Moncloa i no anunciava cap mesura concreta, generant encara més incertesa als ciutadans.

Que la situació no s’està gestionant de la millor manera possible és una evidència. Clama al cel la irresponsabilitat de Madrid, on hi ha el principal focus de l’Estat, amb centenars de ciutadans desplaçant-se lliurament a altres territoris amb el risc de portar el virus a llocs on encara no té una incidència tan forta. Dona la sensació que, de nou, els interessos i la comoditat de Madrid estan per sobre de tot.

Amb un focus també molt important a Igualada, el Govern va decidir aquest dijous al vespre confinar la població dels municipis de la conca d’Òdena. I s’estan aplicant uns estrictes controls amb els Mossos d’Esquadra per tal que ningú no se salti la mesura. I, seguint aquesta línia d’actuació, el president Quim Torra ha demanat aquest divendres al vespre al govern espanyol el confinament de Catalunya. I Madrid, a la seva. Sigui el que sigui el que s’acabi fent, això de la capital espanyola oberta de bat a bat durant tantes hores és una gran temeritat. 

No ho deu veure així la senyora presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso -qui només s’ha limitat a pregar als habitants que no surtin de casa-. Ni tampoc el president espanyol. Està clar que, per ells, Madrid sempre i per davant de tot. Sembla mentida que no se n’adonin que els governs i administracions han de donar exemple en una crisi com aquesta, perquè és realment important la responsabilitat dels ciutadans per aturar el coronavirus. Fer les coses tard i actuar de manera irresponsable no és una opció. Prou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa