Símbols, almenys

"És imprescindible recuperar la voluntat i la iniciativa política que va fer possible aquell referèndum que tan car va costar als que hauran merescut el reconeixement del Parlament"

És un gest simbòlic, però la política també són símbols. La Medalla d’Honor del Parlament als represaliats i ferits del Primer d’Octubre significa una expressió d’empatia cap a les bases socials de l’independentisme, cap als centenars de milers de persones que van mobilitzar-se, cada vegada que se’ls va demanar, per un objectiu que implicava un enfrontament directe amb l’Estat. La por, les agressions policials i les represàlies posteriors havien quedat, fins ara, fora del reconeixement social i institucional que mereixen. Fins i tot els indults van ser, també, un instrument d’oblit per part de l’Estat, molt interessat en l’amnèsia d’aquesta societat respecte a la brutalitat decidida des de Madrid.

Els darrers temps han estat de desconnexió i desconfiança creixent entre la ciutadania i les elits polítiques de l’independentisme. Retòrica buida i ajornaments cada cop més llunyans amenacen d’esquerdar un bloc electoral fins ara molt consistent, fins el punt d’arribar a l’actual majoria social del 52%. Per això gestos com el del Parlament són imprescindibles en un context com l’actual.

Ara bé, les medalles no són una finalitat, ni eximeixen els partits del mandat dels seus electors. En aquest sentit, és imprescindible recuperar la voluntat i la iniciativa política que va fer possible aquell referèndum que tan car va costar als que hauran merescut el reconeixement del Parlament de Catalunya.

Comentaris

  No em digui Sr. Cot 02/09/2021 11:37 pm
  Aquesta nova astracanada del Parlament no indica res més que la pobresa mental i ideològica del nacionalisme català actual. Algun dia els futurs catalans sentiran vergonya d'actuacions parlamentàries com aquesta. I n'hi ha moltes.
   Somatent 03/09/2021 9:00 am
   Tu si que fas vergonya.
  Ex-independentista. 03/09/2021 7:19 am
  M'hi vaig implicar i, si no vaig rebre alguna trompada dels G.C. va ser per pura sort. Ara me'n penedeixo; els nostres polítics no han estat, ni de bon tros, a l'alçada que mereix la ciutadania. No tornare a implicar-m'hi, i si ho fbaig i torno a quedar decebut, m'estarà bé. Per ruc i reincident.
   Somatent 03/09/2021 9:03 am
   El què has de fer és demanar explicacions (electorals) als que et van decebre... per tant, crec que és hora de no vorar-los més. A cap dels 3, ni cup ni JxCat.... i ni molt menys ERC. Els hem de fer fora! Qui posem?... ja sortirà algo ja....quan tu veig s que l'èlit politica va en contra d'algun grup indepe... aquells seran els bons. Recordo quan va sortir RCAT....buf...erc estava feta una fera contra ells....
  Narcís 03/09/2021 9:10 am
  La pallissa, l' estomacada. l' acarnissament, que rebé nostra ciutadania catalana, ciutadania pacífica àdhuc sense tornar-s'hi davant tant de mal pel sol fet de votar .. no té perdó de Déu ( i més quan fou aquest estat qui ho provocà amb l' amputació de l' estatut, estatut que ja passà el ribot de ses cortes generales així com dels cops de porta que reberen nostres MHs Presidents a l' hora de voler tractar financiació/ menys espoli i competències amb tot el que comporta ! ) ! PD : el gest de la medalla d' or és un gest sagrat front estat malvat , dimoni d'allò més ! Nota : si no són respectats els drets i llibertats de la població, població que paga i manté aquest estat, què nassos respectarà ? Anotació al marge : allò que ha de fer abans de qualsevulla cosa, és demanar perdó, perdó fora mida, per l' abús, prepotència i covardia, verament , tirania, exercida! Incidència : és obvi, a hores d'ara, que Catalunya no fum res dins ( dessota) aquest estat com no sigui perquè la segueixin delinquint, delinquint econòmicament i mitjançant entrebancs legals !
   Un català 03/09/2021 1:42 pm
   De quina pallissa parles? de quina estomacada? us van donar dos bufetades i poca cosa més. Que en sou de ploramiques els independentistes. Vinga, aneu a preparar la performance de la Diada i no us oblideu de pagar la quota a la caixa de resistència, que el Puigdemont ha de seguir vivint com un rei.
    Narcís 03/09/2021 3:45 pm
    Malaurat . . no has vist les imatges? I a saber quantes de pitjor no gravades ! PD: fa mal als ulls .. impossible empassar-les hi ! Nota: i contra gent asseguda .. i de totes les edats ( per manifestar un pensament, un desig .. una vertadera urgència ! ) ! Anotació al marge : guaita que n' és de gran ta espanya .. i has de ser ací ?Incidència : si us plau, no em contestis pas .. no puc perdre la poca humanitat que em resta tractant amb degenerats !
  federalista 03/09/2021 9:27 am
  jajajaja si cot si, com sempre a dividir i a deixar fora a mig pais de tot, els indepres a banda de fer el ridicol, nacional i internacional nomes serveixen per aixo, per dividir.
   Visanzay 03/09/2021 12:10 pm
   Ja, ja, ja, que graciós que ets, federalista!
  2021 03/09/2021 9:53 am
  Aquest 11S potser caldrà cantar les 40 als polítics que ens menen, reclamar-ne el relleu immediat, com a mínim d'en "sindrome d'estocolm" Junqueras.
  Doctor Strangelove 03/09/2021 10:08 am
  Cot, i no ho dic per la fila que fas que també, fots mania a les mosques! Us van fotre quatre, i dic quatre, mastegots i només feu que el ploricó. Us dic el mateix de la mama de l'ínclit Boabdil li va dir al seu fill "plora com una dona el que no has sabut defensar com un home"· Sou la vergonya dels catalans, i els almogàvers us miressin tornarien a la tomba. Sou la vengonya del nostre país! Doc.
   Pere 03/09/2021 11:57 am
   Aquest doctor de grans de pus sempre alliçonant, sempre demostrant que ell és el millor, el més pur, el genuí i, resulta, que el que fa millor és insultar tots aquells que no pensen com ell. No se com et publiquen les teves marranades.
   Narcís 03/09/2021 11:59 am
   Penjadot, estàs reconeguent, acceptant, aquest estat només entèn en ple s. XXI i a l' Europa Occidental de violència/ agressivitat , vessament de sang, tot plegat, de força animal així ser un simple zoo ? PD: doncs digues-ho i no t' emboliquis més amb tes mamarratxades de venut perdut .. indigne fora mida!
  Chis Torra 03/09/2021 12:24 pm
  El dia de la butifarrada de l'1 Oct us van donar quatre mastegots mal donats però els indepes us penseu que vau patir més que els jueus durant l'holocaust. El problema dels indepes és que sou uns covards i sempre ho sereu
  Ex- independentista. 03/09/2021 3:21 pm
  A sometent. Molb´´e, d'acord. I a qui demano comptes?. Peerquè els parztits- tots- estàn d'alló més bé, apoltronats i cobrant. Perquè s'han de bellugar si, el poble, mesell, els seguirà votant?.
  Ex- independentista. 03/09/2021 3:21 pm
  A sometent. Molb´´e, d'acord. I a qui demano comptes?. Peerquè els parztits- tots- estàn d'alló més bé, apoltronats i cobrant. Perquè s'han de bellugar si, el poble, mesell, els seguirà votant?.
  Epañole, vaya top.mantes 03/09/2021 5:14 pm
  La ronya de top mantes epañole que pul.lulen per Catalunya, purs estrangers morts de gana, son el que son, miserables. Es pensen que son algu i nomes son putos epañole
  Luisnomeacuerdo 03/09/2021 6:06 pm
  De que referéndum habla, de que represaliados de que heridos, de 1ue mayoría, como te tiene la perola el no dormir bien por la noche, a este paso no vas a conocer la repugblica de tractoria. Tu no eres hijo de proceso eres nieto, y tienes que cuidarte.
  Nunca tantos hicieron tanto el ridículo por tan poco. 03/09/2021 7:29 pm
  Y nunca tantos buscaron provecho en el ridículo ajeno.

Nou comentari