Sense diners per voler pensar

"L'únic lloc on això no passa és Madrid, on sembla que no hi ha ni natura ni medi ambient i els avions ni cremen combustible ni fan soroll"

Els aeroports i el tràfic aeri en general són un debat obert a tot el món. Tant és així que fa pocs mesos el govern francès va abandonar el projecte d’ampliació de Roissy-Charles-de-Gaulle que li havia presentat el grup ADP -una societat privada que gestiona els aeroports de París i àrea metropolitana- per considerar-lo “obsolet”. Això no vol dir que s’abandoni la idea de l’ampliació, sinó que caldrà repensar el projecte per fer-lo “més coherent amb els objectius de lluita contra el canvi climàtic i de protecció del medi ambient”. El debat, però, continua obert i, de fet, els ecologistes francesos han arribat a plantejar el tancament del tercer aeroport de París, Le Bourget, per convertir-lo en una àrea verda. Una idea, per cert, què ha estat combatuda des del primer moment pels sindicats, que consideren que Le Bourget “crea llocs de treball” i “és positiu comercialment”.

La controvèrsia, a Europa, es viu intensament. Hi ha partits ecologistes estructurats que fins i tot han tingut responsabilitats institucionals a països tan importants com Alemanya, Itàlia o França i, per exemple, ara mateix formen part del govern federal belga. I, dins del debat mediambiental, el transport aeri és un dels camps de batalla ideològics més destacats.

A Catalunya, tot i tenir un ecologisme polític amb poc pes electoral, el xoc també és intens. I els arguments són més o menys els mateixos que als altres indrets d’Europa. L’únic lloc on això no passa és Madrid, on sembla que no hi ha ni natura ni medi ambient i els avions ni cremen combustible ni fan soroll. No només això, sinó que AENA i el govern del PSOE s’ofenen si algú vol examinar i avaluar el projecte. I si hi ha debat, no hi haurà diners. Menys pensar, més obeir i a dormir sense sopar.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 22/09/2021 10:07 pm
  Que raro Salvador de tractoria no insulta mucho a su país hoy, debe estar durmiendo mejor últimamente o querrá buscar trabajo en algún medio serio y dejar los panfletillos de la madriguera groc.
  Narcís 23/09/2021 8:38 am
  Tot sigui per ser el primer fatxenda .. sabem de no ser res ni ningú, però. . som els primers ( l' aparença o falsedat és allò únic que els hi dóna vida ! ) ! PD : si hi ha territoris millors i, per si no fos prou, són catalans . . els fumem tot dient " solidaritat " o " igualtat/ homogeneïtat " ( com darrera sentència del TC ) . . però si fóssim nosaltres els que ho passéssim malament àdhuc fora mida, dirien que ens espavilessim i munt de coses pitjors , tot plegat, és la misèria moral que sempre caracteritzà aquest estat / país veí botxí !
  Doctor Strangelove 23/09/2021 8:50 am
  Vull fer una pregunta. Hi havia per aquí un comentarista indepre anomenat Ramon, que era l'únic, dels que pul·lulen per aquí, amb dos dits de front. M'agradaria saber que se n'ha fet d'aquest personatge, o sigui que si algú ho sap que ho digui en aquest fil. Incidència, que diria el tarat d'en Narcís (quina diferència de nivell amb el del Ramon), potser ha vist la llum i ara escriu en digitals com Libertad Digital or something like this! Doc.
  Madrid un exemple per a la colau 23/09/2021 10:41 am
  AMadrid tenen uns parcs descomunals. A Barcelona parcs ridiculs, merdosos, residuals i plens de bruticia i gossos sueltos amb els seus residus d'adorno
  Ricard 23/09/2021 12:50 pm
  Una de les conseqüències del nacionalismes xenòfob atàvic de Castella és l'empobriment de l'esperit crític que alimenta tota democràcia sana en el seu permanent i necessari debat polític. Madrid és a Castella, i a hores d'ara nosaltres depenem dels castellans... Per això ha passat el que ha passat amb el Prat: catalans intentant arribar a un acord, fent de catalans, i castellans tractant als catalans de súbdits, fent de castellans.
   Doctor Strangelove 23/09/2021 2:27 pm
   I tu Ricard fent com sempre, de retardat! Doc.
   Ai ricard! 23/09/2021 5:18 pm
   La ministra es catalana com tu
    Ricard 23/09/2021 8:09 pm
    És tan catalana que si no donen la raó instantàniament a les exigències dels seus compatriotes castellans al govern de la metròpoli castiga als seus "altres compatriotes" a quedar-se sense la renovació de l'aeroport català més important. Ella prioritza els interesos no catalans. És una catalana de cap a peus, sí senyor.
  Donec perficiam 23/09/2021 4:05 pm
  És molt facil per el desgobierno de Caspaña tirar endavant aquest projecte. El nostre territori i la seva riquesa natural els importen una merda. Tampoc els importa trinxar qualsevol altre perque no donen per més mentalment. L'unic que volen és fer mes caixa. Quan han vist que no podrien trinxar tot, han decidit quedar-se els diners i ampliar el seu aeroport. Seguiu esperant coses que Caspaña no us donarà mai.

Nou comentari