Que surtin, que no hi fan res engarjolats

"Els indults són red-bull per als recursos a Europa"

Una de les experiències més grates d’aquesta setmana la vaig viure dimecres a la tarda. Societat Civil Catalana va organitzar un debat sobre els indults intens i interessantíssim. L’espanyolisme dividit per la “clemència del guanyador”. Ves per on, quines coses! Just la mateixa setmana que el Consell d’Europa estirava les orelles a l’Estat per tenir presos polítics.

Els indults arriben en un punt força interessant, just setmanes abans que l’equip d’advocats enllesteixi el recurs a Estrasburg. De fet, els indults són red-bull per als recursos perquè és un reconeixement explícit que les condemnes no són justes o bé que un dels altres poders, més sensible per necessitat a la realitat política i social, ha hagut de corregir un situació molt anòmala en un sistema de contrapesos democràtics.

Ni Dolors Bassa, ni Carme Forcadell, ni Jordi Sànchez, ni Jordi Cuixart, ni Oriol Junqueras, ni Raül Romeva, ni Quim Forn, ni Josep Rull ni Jordi Turull hi fan res a la presó. Res. I l’indult pot servir i molt per a la resta de processos oberts i no només per a l’exili. L’indult és una gran notícia.

Comentaris

  Quin paio més estult! 06/06/2021 5:15 pm
  No sé si ens pren per imbècils o si realment el seu coeficient no dóna per més. Un indult és, precisament, la constatació i confirmació que hi ha hagut delicte. És una mesura de gràcia, no pas una rectificació. Això ho sap fins i tot el més cretí d'entre el pseudoperiodisme partidista. I mira que n'hi ha on triar! Com bé han escrit altres en aquest mateix mitjà que no van a sou de cap partit, l'indult és la via d'escapament de l'estat davant d'Europa.
  Per això els colpistes estan engarjolats 06/06/2021 2:15 pm
  Perquè no facin res i meditin.
  Narcís 06/06/2021 12:33 pm
  Verament, no l' entenc, després de quasi 4 anys, diu l' indult ser senyal de la injustícia de la presó ( i, per no parlar de la mena d' indult que serà o ' llei mordassa ' total ! ) què Europa reconeixerà ? PD : no fumen ( parla per a espanyolets mil del carrer ? ) ! Nota : ara una de Lolita ! Anotació al marge : me n' alegro per nostres representants així puguin ser a ca seva .. però res més àdhuc pitjor ( què passa amb la resta allunyats de sa terra així com dels perseguits judicialment i econòmica fins delinquir- los d' allò més ? ) !
  Avia 06/06/2021 9:02 am
  Sr. Selles afora de la preso lligats de peus i mans que faran? La preso i l,exili son la mostra de quin estat es espanya. Fan servir l,indult com una extorsio mes.
  Georgiana 06/06/2021 4:51 am
  . El fer-los reversibles, els indults són una condemna perpètua encara que siguin fora de la presó, perquè si no fan bondat els engarjolen de nou. Els indults són/seràn un xantatge constant tan pels politics com la premsa espanyola. I al ser reversibles crean un precedent, una nova arma judicial.
  Ramon 05/06/2021 9:13 pm
  Rebatre l'articulista, d'acord Insultar, no. Un comentari anterior li diu "progre". Això, no!
  baldiret 05/06/2021 8:20 pm
  Ai Quico Quico, tant "guay i progre" que s'amblaves i ara vas com el "gallo de morón, caraeando y sin plumas en la mejor ocasión". Feques (fe que és) trist veure't així tan esgavellat, has rellegit això que has publicat?
  Maria 05/06/2021 8:07 pm
  Enhorabona per dir que els presos polítics són uns delinqüents, per donar la raó als feixistes que volen que ens arrosseguem davant del seu perdó i acceptem que ens han vençut. Periodistes com vostè que s'arrosseguen davant de qui mana i qui els subvenciona no són capaços d'entendre que és la dignitat. Difícilment ens en sortirem si aquesta és la "intel·ligència" i l'argumentació que prima en aquest país. Els que us heu rendit i ens voleu rendir als altres feu llàstima. I Fàstic.
  Anselmo 05/06/2021 7:37 pm
  Entenent que els fet del 6 i 7 de setembre del 2018 es podrien entendre des de Espanya com com un trencament de l'statu quo el que va provocar el 155 ja era més que suficient . Crec que amb una simple inhabilitació per càrrec públic era més que suficient , engarjolar a politics te una lectura molt negativa i no més ha fet que incrementar l'independentisme . Crear màrtirs nomes ha fet que allargar el procés fins no se sap quant
  Perdoni 05/06/2021 7:08 pm
  Hi fan molt a la presó: fan d'objecte d'extorsió molt valuós per al estadopodrit, i fan de tap a la independència i a la unitat independentista.
   Fart de pallassos 05/06/2021 8:47 pm
   Això ho has pensat tu solet ò t'ho han escrit els del mundo? Deunido.....
    Perdoni vostè 06/06/2021 10:40 am
    M'ho ha escrit l'Aragonès.

Nou comentari