La desvergonya ve de lluny, però ara s’exhibeix de forma impúdica. Política pornogràfica. Una entitat administrativa com la Junta Electoral Central (JEC) de Madrid s’ha permès el luxe -i la provocació- de destituir el 131è president de la Generalitat per una infracció banal, després d’un judici bananer i a partir d’un recurs de la dreta extrema i l’extrema dreta. Una vegada més -i en són majoria al llarg de la Història- la presidència de la Generalitat s’ha vist arrasada i humiliada per la força de l’Estat espanyol i des del menyspreu més abjecte a la ciutadania d’aquesta vella nació d’Europa que es diu Catalunya.

 

Les conseqüències d’aquest gest antidemocràtic, impossible de justificar, són incalculables a hores d’ara. Però està clar que som en un moment d’emergència nacional que requereix una resposta unitària i contundent. El Parlament de Catalunya es juga la credibilitat d’un país sencer i haurà de plantar cara a aquesta arbitrarietat, siguin quines siguin les temences individuals i de partit. La JEC s’ha de trobar un mur. I això interpel·la a JxCat, ERC i la CUP, en primer lloc, però també als comuns, el PSC i a qualsevol organització o persona que, simplement, consideri que l’actual Estatut encara serveix d’alguna cosa.

 

Quim Torra és, amb tota la legitimitat parlamentària, el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya. És en aquests moments de màxima responsabilitat històrica que una nació demostra que ho és.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa