Pedro Sánchez devalua la taula de diàleg

"El president espanyol juga amb la possibilitat humiliant de deixar el president de la Generalitat sol a la taula o obligar-lo a fer com ell i no assistir-hi"

És Pedro Sánchez, el president del govern espanyol, el que devalua la taula de diàleg amb el govern català. Quan se suposa que queda poc més d’una setmana per a la trobada, Pedro Sánchez continua sense aclarir si hi anirà. Especula i especularà fins a l’últim moment i calcula i recalcula el que més li convé, a ell i al PSOE. Mentre deixa que el Govern català es mulli i es cremi alhora assegurant, fins i tot en l’oficialíssima roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu, que “no contempla” l’absència de Sánchez a la taula de diàleg.

Veient a venir el desastre –tot i que el president espanyol té un punt d’imprevisible que pot portar un gir de guió a última hora–, Oriol Junqueras ja va aprofitar aquesta setmana la trobada de càrrecs republicans a Ginebra amb Marta Rovira per esmenar el mateix Govern català en el seu plantejament. Segons el líder d’ERC –que parlava en absència de Pere Aragonès perquè les inundacions de les Terres de l’Ebre van impedir al president el viatge a Suïssa, l’eventual absència de Pedro Sánchez no devalua la taula de diàleg perquè “no es devalua en cap situació”.

Que Junts per Catalunya va a aquesta taula la força i amb molt escepticisme és una evidència. No era la seva aposta, però ERC li va guanyar la partida electoral i han de respectar l’opció dels republicans si governen junts, encara que no hi creguin. Això no vol dir que els líders de JxCat es mosseguin la llengua. La majoria han deixat clar que esperen molt poc d’aquesta mesa. I encara més clar ho ha dit la CUP, l’altre soci de la investidura de Pere Aragonès, que parla de “taula de monòleg”. Per això ens hem passat l’estiu sentint queixes i retrets sobre l’actitud d’una part de l’independentisme, el que Jordi Cuixart ha definit com “tirar-se la taula de diàleg pel cap”.

Però aquest diumenge, en una entrevista a El País, ha tornat a ser Pedro Sánchez el que ha menystingut la taula, negat-se a aclarir si hi anirà, assegurant que això no és important i reduint-la a una trobada per parlar del que anomena “agenda del retrobament” amb “un conjunt d’inversions de finançament”. A més de negar-se a abordar-hi realment el conflicte polític, el president espanyol juga amb la possibilitat humiliant de deixar el president de la Generalitat sol a la taula o obligar-lo a fer com ell i no assistir-hi, de manera que es rebaixaria ostensiblement el nivell de la cimera.

Comentaris

  Ricard 05/09/2021 9:18 pm
  Quin diàleg?
  fat boy 05/09/2021 9:39 pm
  Pero es possible devaluar-la mes?.
  Georgiana 05/09/2021 10:25 pm
  És obvi qui tutela a qui. Si en Junqueras li treu importància que no hi sigui en Sánchez és perquè tampoc hi serà ell. Quin frau electoral, polític i moral tan groller!
  Vendetta 05/09/2021 11:17 pm
  Ahhh kin tip de riure processistas botiflers, nomes veurals penjant dels ponts u pot superar
  Luisnomeacuerdo 05/09/2021 11:28 pm
  Os la va a meter bien a los fascistas independentistas y encima vais a aplaudir, tontos que sois tontos hasta mediodía y por la tarde también.
   un que vive en Tabarnia 06/09/2021 3:54 pm
   tu eres el que se pone delante del espejo, para asumir lo idiota que eres, y encima aplaudes para corroborar tu inmensa estupidez, llegas a ser algo en la vida? o eres el clasico desecho al que no tiraron a la basura en el momento que tu madre te pario?
  Anònim 05/09/2021 11:59 pm
  Y tu devaluas el periodismo.
  Man 06/09/2021 12:55 am
  LA TAULA DE " DIÁLOGO " ÉS UNA ENGANYIFA MÉS DEL FEIXISTA PPerro Chánches !
  Aragones pobre bebe 06/09/2021 6:05 am
  Junqueras ja,has donat el biberò al teu bebe en PERET?
  MHP 06/09/2021 7:52 am
  No passa res, cada dia el Govern humilia a milions de catalans, els que no comulguwm amb les seves ideologies i s'en la fot.
  Miren 06/09/2021 8:59 am
  Silvia, m'agrada el teu article. Tirar-se la taula pel cap com diu Cuixart és una visió molt simplista. I que no es devalua si no hi va Sánchez, com diu Junqueras, encara més. De moment el govern espanyol ja ha parlat d'agenda de retrobament i un conjunt d'inversions i finançament. És a dir, no hi ha conflicte, simplement ens havíem allunyat i la pastanaga/inversions, com sempre, el peix al cove que tant hem criticat a convergents. Efectivament és una humiliació. Que el govern català es mulli i cremi alhora. Crec que s'hauria d'anar a la taula dita de diàleg, i si no hi ha Sánchez aixecar-se i marxar. Confrontar-se és això.
   uno que vive en Tabarnia 06/09/2021 3:49 pm
   ok
  Narcís 06/09/2021 9:54 am
  El Pere ( dic Pere perquè als ' altres ' els anomeneu com Joan Carles o Felip quan no són reis nostres àdhuc defora els hi sabia malament ho féssim ) Sánchez o és un barrut fora mida o un covard ídem pel que fa a sos barons i votants i , què dir-ne, als fàctics de sempre , ço és, per ventura, és el mateix tractar amb un general que amb comandaments inferiors quan qui és a l' altra costat és el general català ?, quan d'allò que hom parlarà és/ ha de ser per damunt del purament administratiu ? PD : en canvi , aquest president espanyol si pot trobar-se amb d'altres autonòmics a tota hora sent com són del mateix partit ! Nota: ara que hi penso, els ministeris donen munt de diners o fan inversions a Catalunya com sí fan fora àdhuc per posar biblioteques o mateixes reformes d' edificis de mercats ? Anotació al marge : ja va sent hora que aquest president espanyol digui les veritats d'allò que pateix ca nostra .. començant per l' espoli o manca d' inversió, tot plegat , financiació , així com competències que no fumen res a madrid , sigui el port, sigui l' aeroport, sigui munt de casos .. i el més important " sobirania catalana " que vist allò vist ha de ser" independència " ( qui pot ser, viure, conviure, amb qui desitja ton mal, més, ta anihilació i ton esfondrament econòmic ? ) !
  Doctor Strangelove 06/09/2021 11:24 am
  Tu senyora devalues el sex appeal, i ningú et dius res! Doc.
   uno que vive en Tabarnia 06/09/2021 3:51 pm
   tu cada dia estas devaluan la intel.ligencia i els teus aparents tituls
   Pocs recurssos... 06/09/2021 4:22 pm
   ... Poc argument.
  kk 06/09/2021 12:33 pm
  El Sánchez espera a veure què passa l'11S per superar o no la mandra de veure als plastes d'ERC que igualment li regalen les votacions (que ve la dreta, uuuuuhh)
  Joan de l'Ós 06/09/2021 2:49 pm
  No ens equivoquem, en Sánchez no devalua res, simplement la situa en el seu punt just i reconeix que no té cap valor, interès ni possibilitat. El problema es dels qui ens volen fer combregar amb rodes de molí, un fer creure que té algun valor.. Res a dir d'en Sánchez en aquest cas

Nou comentari