El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Parlament republicà, per un dia
  • CA

Costa de recordar quant de temps feia que el Parlament no feia una acció impregnada de valors republicans i allunyada de l’estretíssim carril de l’autonomisme i la repressió judicial i política espanyola. Queden molt lluny aquelles lleis i resolucions que desafiaven un estat autoritari en defefensa de valors democràtics, com les lleis de la desconnexió del 2017. Certament, la represió, tant l’explícita com la que amenaça de tombar qualsevol llei que no sigui del gust madrileny, converteix en anòmala l’activitat diària del Parlamernt. Però la mala praxi i la falta de moral no tenen res a veure amb tot això. 

És per això que el fet que la Mesa del Parlament hagi enterrat definitivament les llicències d’edat, un exercici d’immoralitat que la cambra ha permetrat durant tretze anys i que ha suposat regalar 1,7 milions d’euros de diner públic a funcionaris que volien tenir la butxaca plena des del sofà de casa, és una gran notícia per al país. Perquè es deixen de malgastar diners públics amb una martingala vergonyant consentida per tots els partits -tret de la CUP i Cs, que no tenien representació a la cambra aleshores-, però sobretot, perquè el Parlament recupera els valors democràtics i republicans que, de fet, li pertoquen com a institució recuperada del país. 

Amb les llicències d’edat s’havia normalitzat, de forma opaca i immoral, una pràctica que no és exclusiva del Parlament sinó que respon a una manera de fer molt escampada a l’Espanya autonòmica. Paguetes a amics, portes giratòries, estructures de poder en xarxa, partits que funcionen com a agències de col·locació en administracions… Naturalment, una flor no fa estiu i el Parlament i el país no faran net del tot. Però sens dubte rectificar és de savis i el fet que la Mesa del Parlament hagi matat aquest estúpid i indecent privilegi ja és molt pels temps que corren.

I qui sap si ara els funcionaris aprofitats, amb el copet a l’esquena dels polítics, fins i tot demanaran perdó per haver abusat del país i haver oblidat la naturalesa d’un funcionari, que és servir els ciutadans i no servir-se dels ciutadans per enriquir-se. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 25, 2022 | 21:31
    Ricard gener 25, 2022 | 21:31
    Ni "madrileny", ni "espanyol" sinó castellanista.
  2. Icona del comentari de: Si a gener 25, 2022 | 23:42
    Si gener 25, 2022 | 23:42
    Han desfet aquesta corruptela per que no tenien més opció, però n'hi han mil més. El Govern de la Generalitat és sotmès a un 155 aceptat pels "partits" que hi son. Fins ara, poden colaborar en la farsa i cobrar del estado terrorista per fer-ho, però això no durarà gaire. Els partits a Catalunya son parts del estado que assasina. Així s'eternitza el franquisme i el sotmetiment de Catalunya i els Països Catalans, amb una estctura de gent, partits, empreses i organismes que cobren per mantenir la colonització, l'assainat i el saqueig de Catalunya. Això s'ha d'acabar.
  3. Icona del comentari de: Joana Puig a gener 26, 2022 | 05:36
    Joana Puig gener 26, 2022 | 05:36
    I Torrent continua, quin estraperlista més tontet i español. I la Barbie Vilalteta, pura bilis podrida del telemuñeco del Sanchez.155, un tal Junqueritas de España. ERC pur psoe.franquisme per aniquilar Catalunya
    • Icona del comentari de: Ai Joaneta... a gener 26, 2022 | 08:09
      Ai Joaneta... gener 26, 2022 | 08:09
      El pitjor de l'independentisme son la gent com tu, que veuen la palla a l'ull de l'altre i no veuen la biga al propi... Cap comentari del batxiller foll i gens preparat que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat? La divisió i confrontació de l'independentisme és la teva prioritat?
    • Icona del comentari de: On és la resposta que he enviat a la Joaneta? a gener 26, 2022 | 09:18
      On és la resposta que he enviat a la Joaneta? gener 26, 2022 | 09:18
      Seguiu censurant, vergonya de pamflet corruptgent que és elMón.Cot, ara entenc per què os han retallat les subvencions, si fos per mi no rebrieu ni un cèntim
    • Icona del comentari de: Au nena, avui ja t'has guanyat el sou de becaria corruptgent a gener 26, 2022 | 09:22
      Au nena, avui ja t'has guanyat el sou de becaria corruptgent gener 26, 2022 | 09:22
      A qui vols enganyar? Per què no li retreus a Josep Costa que era Vpresident? Res a dir del batxiller foll i gens preparat queva suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho totenmerdat???
  4. Icona del comentari de: No ho han fet voluntariament, si han vist obligats a gener 26, 2022 | 06:58
    No ho han fet voluntariament, si han vist obligats gener 26, 2022 | 06:58
    Quan els catalans hem conegut aquesta menjadora de cobrar sense treballas durant 5 anys no han tingut més remei...
  5. Icona del comentari de: Ja et val, Aguilera a gener 26, 2022 | 13:25
    Ja et val, Aguilera gener 26, 2022 | 13:25
    Quan Benach instaura que uns quants funcionaris cobrin sense treballar és política autonomista i espanyola i quan la choni Borràs ho treu (porta de presidenta del Parlamentet des del 12 de març del 2021; no s'ha afanyat, i la resta de presidents de la taula des de Benach: Nuria de Gispert, Carme Forcadell i Roger Torrent ni ho van intentar) és política republicana de la bona. Quantes vares de mesurar tens, nena?.
  6. Icona del comentari de: I la jubilació dels mestres? a gener 26, 2022 | 15:12
    I la jubilació dels mestres? gener 26, 2022 | 15:12
    Crec que els mestres públics fan el mateix, als 60 anys cap a casa cobrant el sou o la jubilació (no trobo què cobren). Tot un privilegi que ens deu costar molts milions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa