Pal per als tous

"Els tribunals espanyols han volgut escenificar que no fan cap distinció entre el president Torrent i el vicepresident Costa, per més que el propi independentisme els situï en dos extrems estratègics enfrontats"

L’Estat envia missatges cada cop més afinats. El Tribunal Constitucional ha confirmat, per unanimitat, la condemna per desobediència contra el conseller Carles Mundó, que li va significar un mes llarg de presó preventiva, inhabilitació i unes conseqüències econòmiques desorbitades. I, el mateix dia, el TSJC ha apuntat contra Roger Torrent, expresident del Parlament de Catalunya, al vicepresident Josep Costa i a dos membres de la Mesa a petició de la Fiscalia. Se’ls acusa de permetre que es debatés a la cambra catalana sobre el mateix que es debat al carrer i als mitjans de comunicació, inclosos els de Madrid.

Però aquesta vegada la novetat és que l’ofensiva, molt calculada, impacta contra els sectors més partidaris del diàleg d’ERC. És més, Roger Torrent ha patit desqualificacions continuades, fins i tot dintre del propi partit, per considerar-lo massa disposat a contemporitzar amb les limitacions provinents dels poders de l’Estat. Els tribunals espanyols han volgut escenificar que no fan cap distinció entre el president Torrent i el vicepresident Costa, per més que el propi independentisme els situï en dos extrems estratègics enfrontats.

Amb gent a la presó i a l’exili des de fa tres anys llargs, més de tres mil investigats i un zero a la casella del diàleg, el govern més progressista de la història és indistingible del PP. El PSOE no és més que el PSOE. Per si calia, ho han deixat clar als qui dubtaven. La solució mai no passarà per Madrid.

Comentaris

  Donec Perficiam 19/03/2021 1:37 pm
  Tot plegat ja comença a ser tant del-lirant i vomitiu que no sé que més necessitem per fotre el camp d'una punyetera vegada. Res no ens donaràn, res pactaràn, res ens respectaràn, tot ho trepitjaràn. Són genèticament destructius. Potser els nostres politics tenen un master en masoquisme... però la gent no. Són masses anys patint aquesta ignominia constant. Cada dia et despertes i penses en quin punyal et clavaràn, si serà per davant o pel darrera....no entenc els catalans que encara troben motius per voler ser caspañols....no puc.
  Ramon 19/03/2021 11:56 am
  Un cop hem convingut que fixar terminis estrictes quan hi havia la intenció fou un tret al peu, ara potser que ens n'adonem que no fixar terminis quan ja sabem del cert que ERC no en té la intenció també fóra foll. Vull dir que ara no pretenguin estar-se gaire temps esperant la puta taula de merda. Hem de deixar-,los claret que, si els deixarem retratats i plantats tan bon punt ja es vegi que la negociació és un bluff i ells hi posin el cul, més encara si la taula ja ni es convoca.
  17
  10
  Respon
  Bot 19/03/2021 11:41 am
  Els processistes ho tenen tot pactat amb l’estat.
  Ricard 19/03/2021 10:04 am
  Seria desitjable que s'identifiqués bé l'únic enemic: Castella. El feixisme i el boltxevisme sempre han estat fèrriament nacionalistes, en la mesura en que han actuat en territoris concrets amb majories nacionals concretes, que han mantingut polítiques annexionistes radicals, igual que Castella. Castella defensa la democràcia... només per a castellans. Per tant el problema no és la dreta o l'esquerra. Repeteixo: l'enemic únic és Castella (i Estats aliats), i no Junts, la CUP, ERC, PDCAT o FNC. Es cert que en moviments potents d'alliberament nacional hi ha sovint pugnes entre partits diferents; però només pugnes, no destrucció mútua. Tinguem-ho clar.
  Narcís 19/03/2021 9:31 am
  Ser català ja és un pecat .. ser catalanista més .. ser nacionalista no diguem .. però ser independentista afusellats de matinada . . . Aquests són els religiosos .. els catòlics .. els cristians .. persones, persones humanes , tot plegat, espanyolíssims, com no ! PD : simples pobres llàtzers, simples pobres diables . . . ignorància i interessos bastards sinó pura maldat !
  Antoni Plana 19/03/2021 5:38 am
  Miquel, tu ets un feixista indocumentat de la secta religiosa del Padre Junqueras de España. Junqueras odi i sanchisme
  15
  23
  Respon
  Ramon 19/03/2021 12:32 am
  Saving Private ERC
  Estrijol 18/03/2021 11:34 pm
  Déjá vu: Todo es ETA
  fat boy 18/03/2021 11:21 pm
  Si els sicaris espanyols del 1936 afusellaven igual als de la FAI que als d'Unio Democratica, qui es pot estranyar de que els sicaris espanyols d'ara persegueixin igual als exiliats que als llepaculs?
  64
  54
  Respon
   Un català 19/03/2021 11:39 am
   Si, sota la presidència de Lluis Companys, no ho oblidem, que tenia el deure de vetllar pels ciutadans de Catalunya. Quantes checas hi havien s'ERC?🤔
    fat boy 19/03/2021 5:00 pm
    Doncs vist el resultat de la guerra sembla que encara en van pelar pocs.
  Pere 18/03/2021 8:42 pm
  Tothom rebrà perquè l'Estat sap que no hi ha diferència de fons. Uns són més aparents o cridaners que els altres, però tots dos són tractats com a enemics a escarmentar.
   Miquel 18/03/2021 11:41 pm
   En Costa és molt pitjor. Es un supremacista blanc de dretes.
   20
   148
   Respon
    Ramon 19/03/2021 11:59 am
    El creixement de Vox entre la terregada colona deixarà l'escòria anticonvergent valgui la redundància sense relat de cara als catalans.

Nou comentari