Al marge de quines siguin les mesures que s’acabin imposant, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, el fet és que el Govern català ha demostrat, una vegada més, una manca absoluta de sensibilitat respecte a l’hostaleria, la restauració i l’oci nocturn. A les empreses d’aquest sector no els han servit de res els esforços constants per anar adaptant els locals a les normatives -canviants i, sovint, poc justificades- que els han anat arribant. Ja poden eixamplar la distància entre clients, reduir aforaments, desinfectar taula per taula o exigir el passaport Covid a tothom al llindar de la porta… El resultat sempre és el mateix: A ells els toca pagar la pandèmia.

Però és que, a més, aquest anunci de la Generalitat s’ha fet la mateixa setmana de Nadal, amb les neveres plenes i les reserves completes. Un fet que generarà impagats a tota la cadena de productors i distribuïdors, ja de per si molt tocats. Si els restaurants no poden treballar és impossible que atenguin uns pagaments referits a molts productes que, simplement, caducaran. Això afecta a sectors molt diversos al llarg de tot el territori. La sensació d’abandonament és real perquè el Govern no ha anunciat cap mena de sistema de compensació, més enllà de promeses indefinides.

Des del principi de la crisi, l’administració catalana s’ha distingit sempre per la radicalitat en les mesures anti Covid, just a l’altre extrem de la Comunitat de Madrid. S’equivoquen, probablement tots dos. Però el fet és que aquesta competició entre autonomies condemna, diferencialment, una part important de l’economia catalana.

Comentaris

  Gold & Silver Desembre 22, 2021 | 21:10
  La presentació d'aquest apartat (Opinió) cada dia s'assembla més a la caràtula de “La Casa de Empeños” on molts (de vegades tots) apareixen amb els braços plegats i mirada com de xulet. I vigili, Sr. Cot, alguns que esmenten molt l'hipersubvencionat felon Partal, un dels seus enemics econòmics naturals. Amb afecte, Sr. Cot.
  Efectivamente Desembre 22, 2021 | 21:30
  Todos los catalanes pagan pagarán la fiesta que unos pocos decidieron/decisteis convocar cuando la élite cagalana polpe-secionista llevaba ya bastes copas de mas (Los corta rollos que se queden en casa). Ahora los que ya hayan superado el estado ebrio aunque sigan de reseca deberían poder un poco de cordura. La rafe paty a la que habies convocado y empastillado al personal deberia parar. Es mi punto de vista. La otra opcion es seguir de fiesta hasta que termine ardiendo Troya (la "noche es jovne")... esto va vuestro! chato! Pero las copas y los efectos de las borracheras se pagan ¿lo sabes no?
  No se, no se Desembre 22, 2021 | 21:41
  Viendo la division de opniones en relacion que hay a este tema de los "gurus y precicadores de un solo poble", haria sin dudarlo un referendum. ¿O esto no se vota?¿Se vota solo lo que quieren unos (aunque sea totalmente ilegal).. La verdad que creo que la ONU por compasion os tendria que tutelar de llegar ese dia humedo que quereis unos pocos. os ibais a matar entre vosotros mismos. Y francamente como dijo Darwing, en este caso ganaria la evolucion del ser humando. El problema es los inocentes que os llevarias por delante.
   Una Desembre 23, 2021 | 01:54
   Darwin, Charles Darwin, eeiiing...
   Anònim Desembre 23, 2021 | 11:07
   Gairebé estic per dir-te que Darwin no va comptar amb la involució d'alguns, com el teu cas mostra clarament
  el fet és que aquesta competició entre autonomies condemna, diferencialment, una part important de l’economia catalana. Desembre 22, 2021 | 21:44
  ¿Estás bien? Espera, que ahora mismo llamo al 112 que te acabas de caer del guindo! Espero sobre todo que en tu caída no me hayas roto ninguna rama..
  Envidia de pene? Desembre 22, 2021 | 21:47
  Lo tengo hyper comprobado, no falta la palabra "Madrit" en cada 9 de 10 conversaciones en Cataluña, en no mas de 4.7 minutos. Sea el tema que sea...
  Narcís Desembre 22, 2021 | 23:24
  Ras i curt : allò que sí és veritat és que les iniciatives preses per madrid les hagués pres Catalunya ( i madrid no pas ) .. el MHP ja tindria munt de càrrecs penals al damunt ! PD : això no desfà pugui haver-ho encertat més la presidenta d'allà .. a saber !
   Ricard Desembre 23, 2021 | 12:30
   Exacte.
  Una Desembre 23, 2021 | 02:00
  Doncs els diaris de Madrid estan tots llardosos i llantiats de passar per les mans dels hiperventilats catalanòfobs habituals
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 23, 2021 | 08:17
  ....fer-los fora...YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....YO soy facha....
  Anònim Desembre 23, 2021 | 11:09
  Mira, un facha que confessa que ho és. L'haurem de possar al museo de les besties rares
  Luisnomeacuerdo Desembre 23, 2021 | 12:20
  Vaya Salvador de tractoria te han jodido las navidades del bar tus colegas fascistas independentistas. Eso es lo que tiene ser gobernados por unos ineptos fanatizadoss.
  Ricard Desembre 23, 2021 | 12:36
  Totalment en desacord, Sr. Director. La covid ve quan ve. I li asseguro que aquest cop arriba quan la gent ha fet força bondat i tot. Si no tanquem ara parcialment allà on la gent fa a vegades el ximple ens haurem de posar a fer de metge els que no som metges, sense cobrar, i tenir malalts a casa nostra per falta de metges i llits als hospitals. Si, l'arribada de la nova tongada de covid ha estat inoportuna. Però això no ho programa ni el govern de Catalunya ni el dels Països Baixos. Simplement s'ho troben.
  Gonzalo Desembre 23, 2021 | 12:38
  Envidia de pene?
   Definición. Extrapólese al acomplejado lazista Desembre 23, 2021 | 19:08
   La envidia del pene en el psicoanálisis freudiano se refiere a la teoría de la reacción de una niña durante su desarrollo psicosexual a la conciencia de que ella no tiene un pene. Freud consideraba esta realización un momento decisivo en el desarrollo del género y la identidad sexual de las mujeres. Según Freud, la reacción paralela en los niños a la comprensión de que las niñas no tienen un pene es la ansiedad de castración. En la cultura contemporánea, el término se usa a veces de forma coloquial, pero no acertada desde el punto de vista de la teoría psicoanalítica, para referirse a la idea de que las mujeres desearían tener un pene, o a la ansiedad entre los hombres sobre el tamaño de sus genitales.
  Si Gonzalo, si, seas Gonzalo o su familiar cagalán con necesidad de que su madre le diera varios hervores previos al alumbrado de semejante especímen Desembre 23, 2021 | 19:19
  La envida, el egoísmo y no saberse autóctono de la terra que pisas, si no colono procedente de “más allá de los pirineos”, hace que no sepas de verdad quien es tu padre (lo que les convierte literalmente en verdaderos G..ísmimosHjosDlaGP) y sus complejos y debilidades los proyectan hacia los demás en forma de suprematismo: complejo de superioridad. Cuando el resto de españoles queremos normalidad. El resto son derivadas de este grandísimo principio.

Nou comentari