Objectiu: salvar Felip VI

"El nou objectiu és ensabonar la figura del 'preparao' per salvar la monarquia"

A Zarzuela hi ha nervis i preocupació. Així ho revelava aquest divendres ‘La Razón’, precisament coincidint amb el 6è aniversari del regnat de Felip VI. Deia el diari espanyol que la Casa Reial preveu un “atac frontal”, i que per aquest motiu s’hi respira tensió. Ja era hora, si es que finalment arriba aquest anunciat qüestionament de la monarquia i els seus exagerats privilegis. Fora de les fronteres espanyoles el ressò dels escàndols econòmics i del comportament del tot inapropiat de Joan Carles I va ‘in crescendo’ -diaris com ‘The Times’ o ‘Libération’ en són exemple aquesta mateixa setmana-.

Però no passa el mateix a Espanya. Des d’una important part de la premsa espanyola pràcticament s’ignoren tots aquests fets, que en realitat suposen un ‘escac i mat’ a la figura de l’emèrit i, per tant, també de la pròpia institució. A aquest passar de puntetes, s’hi afegeix ara l’ofensiva per defensar a ultrança Felip VI. El nou objectiu és ensabonar la figura del ‘preparao’ per salvar la monarquia -com feia aquest mateix divendres l’expresident espanyol Mariano Rajoy en un article publicat a ‘El Mundo’, que es complementava amb la pròpia editorial del diari-.

Aquesta campanya no és gratuïta, ni pura casualitat. Però el més preocupant és que hi ha una bona part de la ciutadania espanyola que s’ho empassa i compra aquest relat del bonisme ‘felipista’ per evitar la desaparició de la Corona. La nova operació d’Estat ja està en marxa: desvincular Felip del seu pare, salvar l’actual rei espanyol i, amb ell, la permanència de la monarquia.

Nou comentari