La monarquia ‘se queda’

"Joan Carles ha marxat de vacances i se n’ha anat tan tranquil perquè el seu fill hi és, i compta amb tot el suport de l’stablishment"

El rei emèrit espanyol fuig del país després que es destapin els seus escàndols financers. El Parlament declara que Catalunya “no vol tenir cap rei”. La justícia belga rebutja extradir el conseller a l’exili Lluís Puig. Setmana negra per a Espanya. I es que qui sembra vents, recull tempestats. Mitjans de tot el món s’han fet ressò d’aquestes notícies, però a l’Estat tot continua igual, com si res no hagués passat. Amb un govern defensant la fugida de qui va ser el Cap d’Estat durant pràcticament quatre dècades i insistint que els actes il·lícits els cometen persones i no institucions.

És obvi que tota l’operació Joan Carles és claríssimament una operació d’Estat. Una d’aquestes a les que ens té tan acostumades Espanya, on sempre el que prima és mantenir a qualsevol preu el règim del 78. Una batalla fàcil de guanyar, perquè compta amb la complicitat del govern espanyol, de la gran majoria dels partits polítics estatals, d’alguns mitjans de comunicació, de tertulians i de la justícia. El que sorprèn és que ningú no alci contundentment la veu a Espanya.  

Així les coses, està clar que Joan Carles ha marxat de vacances i que se n’ha anat tan tranquil perquè el seu fill hi és, i compta amb el suport de tot l’stablishment. Amb el republicanisme espanyol totalment asimptomàtic, sembla que la monarquia espanyola ‘se queda’.

Nou comentari