Militars reclamant control democràtic de l’exèrcit

"El col·lectiu Ciudadanos de Uniforme és un indici més que la Transició va ser un engany i que els partits que formen part del règim del 78 hi han quedat atrapats"

La judicatura i l’exèrcit cada dia més revoltats contra el seu govern, que és l’espanyol, i sembla que només se n’adonen un grup de militars que actuen en l’anonimat. Amb Vox envaint cada vegada més les cambres parlamentàries i davant un govern que s’autoanomena “el més progressista de la història” a la Moncloa. La situació arriba fins al punt que membres d’un exèrcit han adoptat un recurs més propi de la dissidència com és la creació d’un grup de Telegram per denunciar l’existència d’elements obertament antidemocràtics i feixistes entre els comandaments i demanar, des de dins, més control democràtic. Tot i que en molts casos el que s’hi recull està més a prop de la queixa sindical que una altra cosa, el grup ha anat guanyant notorietat i l’aprofiten per llançar crítiques directament a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que acusen de “negacionisme” i “d’indiferència” per la manca de reacció davant del degoteig casos que s’han anat fent públics.

Com tot el que està relacionat amb l’exèrcit, aquest grup es mou també en l’opacitat. Al·leguen –amb lògica– que patirien represàlies si se’ls identifiqués. Però, al marge d’aquestes inevitables limitacions, el fet que la realitat –la part que transcendeix, vídeos inclosos– doni la raó al col·lectiu Ciudadanos de Uniforme els converteix en un indici més que la Transició va ser un engany i que els partits que formen part del règim del 78 hi han quedat atrapats. Enganxat en aquesta teranyina, el PSOE ha adoptat la decisió de defensar la monarquia en lloc de mostrar-s’hi exigent. I tampoc té una política pròpia i clara sobre l’exèrcit i respecte de la judicatura, mentre pateixen accidents com el que ha tingut recentment el ministre de l’Interior. Espanya és així perquè la volen així. I no canviarà.

Comentaris

  LlunyDeCat i dels Espanyols 06/04/2021 6:36 pm
  Espanya és així perquè els Espanyols són així i no pas des del Règim del 78 sinó des de fa segles. Només cal veure la merda d'Amèrica Llatina per entendre la veritable natura dels Espanyols. Com tots aquests que vénen a la web a penjar-hi comentaris en Espanyol per fregar per la cara dels Catalans que Ells són els Amos i per això parlen, escriuen i se'ns adrecen en Espanyol.
  Luisnomeacuerdo 06/04/2021 9:24 am
  Antes habría que depurar a la comunidad Autónoma de Cataluña de los fascistas independentistas golpistas con lazitos amarillos y miradas de odio como los que escriben aquí, incluyendo a esta agitadora que se hace llamar directora del panfleto y de otros por el estilo de la madriguera groc tipo ultranacional.cat, wilaweb, ara etc, todos convenientemente subvencionados por supuesto.
  1
  160
  Respon
   Obèlix 06/04/2021 5:32 pm
   No sóc capaç d entendre perquè publiqueu l odi q vomita sempre el maleducat luis. Per fer bullir l'olla? Crec q només hauríeu d publicar textos q expressessin opinions sense faltar al respecte a ningú
   Au! 06/04/2021 1:04 pm
   De debó, si no en te, compris un amic.
  Jo 06/04/2021 8:37 am
  Espanya és un pou de merda, t'ho miris per on t'ho miris, i els poderosos, es tapen les vergonyes els uns als altres...és com un grup mafiós a l'engròs! Però la gent paga i calla i això no té sol.lució
  Heil es1uerres de lladres i ferrovials que guai 06/04/2021 7:49 am
  Armada, psoe.siurana, maragall son el mateix: Terroristes franquistes, Erc ampliant la base franquista, feixista, junqueril
  71
  15
  Respon
  Ramon 06/04/2021 12:20 am
  Catalunya ha de condemnar el franquisme, entre d'altres raons perquè pretenia que visquéssim la castellanització amb alegria i que la consideréssim una riquesa brutal. Però també ha de condemnar l'Espanya republicana que assassinava per ser catòlic o per tenir un petit negoci. ERC és una calamitat nacional. Quina cagada descomunal, que la Crida en salvés les sigles de l'extinció.
  62
  13
  Respon
  Bona nit. 06/04/2021 12:00 am
  Es curioso que si en el Ejército y en los cuerpos de seguridad del estado,hay tanto facha,como es que el militar de más graduación que hay en el ejército después del Rey,esté en Podemos y el primer guardia civil diputado en el Congreso este en Podemos y ahora que no ha sacado escaño,lo nombren asesor del ministerio del interior,ni uno ni el otro en sus intervenciones parlamentarias han hablado de este tema. Teniendo en cuenta la cantidad de personas que hay en estos estamentos existan personas de todas las ideologías,al igual que en el resto de profesiones.
  Ramon 05/04/2021 11:07 pm
  La Memòria Històrica versió Frente Popular era inevitable que generés i desacomplexés una resposta espanyola simètrica. ERC és una calamitat nacional per Catalunya.
  57
  23
  Respon

Nou comentari