Microindults amb macroefecte

"L'extrema dreta judicial necessita blindar l'aïllacionisme espanyol respecte a uns tribunals internacionals que amenacen molt seriosament la concepció il·limitada del seu poder"

Els microindults que ofereix el govern espanyol són, també, una victòria política de l’independentisme. Sense les repetides majories electorals -i sense el descrèdit diplomàtic que ocasionen les derrotes reiterades de l’Estat espanyol en l’àmbit jurídic europeu- Madrid no s’hauria mogut ni un mil·límetre de la represàlia continuada. Aquesta concessió, al contrari del que es busca, no tindrà cap efecte polític en la societat catalana, més enllà d’un cert alleugeriment moral, però, per contra, dividirà profundament la societat espanyola, fins ara intensament adoctrinada per negar el caràcter polític de la repressió. 

És més, aquests nou microindults estan provocant una guerra oberta entre els diversos poders de l’Estat. L’extrema dreta judicial necessita blindar l’aïllacionisme espanyol respecte a uns tribunals internacionals que amenacen molt seriosament la concepció il·limitada del seu poder. I per això lluitaran a fons contra la decisió del govern espanyol, fins el punt que tenen opcions serioses d’arrossegar el Consell de Ministres a un ridícul de dimensions històriques i molt visible internacionalment.

L’amalgama -típicament espanyola- de dreta i extrema dreta ja ha anunciat que surt al carrer i que tornarà a demanar firmes contra els catalans. En definitiva, una bomba política d’efectes retardats, però desastrosos contra l’estabilitat de l’Estat espanyol.

Comentaris

  Microindults i tutelats 04/06/2021 6:08 pm
  Els indults tutelats son com la caixa de música que al obrir-la comença a ballar la ballarina.
  Simi 04/06/2021 5:54 pm
  Els indults son com donar un cacauet a un ximpanzé.
  Los indultos son una catástrofe 04/06/2021 5:45 pm
  Pregunte a Pilar Carracelas si no me cree, Don Salvador. Sería preferible un apocalipsis zombi. O un apocalipsis a secas, sin zombies de por medio.
  Luisnomeacuerdo 04/06/2021 2:43 pm
  Poco ha escrito hoy Salvador de tractoria, se le debe haber agotado el repertorio, hay que hacer más mérito sino no saldrás de este panfleto para escribir en periódicos de verdad como el mundo, la razón o la vanguardia, de todas maneras aquí estas cómodo pues con poca cosa mantienes a los borreguetes fanáticos saltando.
  Ben clar 04/06/2021 2:13 pm
  A veure quan tots arribarem a reconèixer que sense l'acció dels exiliats a Europa, no s'hauria aconseguit cap petit gest de l'estat. Fins i tot el poder judicial encara incrementa la repressió.
  Donec Perficiam 04/06/2021 1:15 pm
  No ens hauria de consolar que Caspaña s'ofegui en la vergonya. D'entrada, perque vergonya no en tenen. Mai n'han tingut (ni farán esforços per tenir-ne). Caspaña sempre ha aconseguit enganyar algún altre país, demostrar que la té més grossa que els altres i seguir nedant amb el cap fora de la seva pròpia merda...i aixó és el que farà Pedro Farsanchez amb els indults. Fer discursos enganxifossos i patètics per les Europes demostrant que la seva democràcia és autèntica. I Europa farà veure que s'ho creu i seguirà tancant els ullls i les orelles. Tot plegat perque només mana una cosa: els calers. Res més.
  Maria 04/06/2021 10:33 am
  Estan comenten el mateix error que amb l'Estatut que, per cert, va impulsar l'independentisme. Dels indults, que l'extremdreta no permetrà que es tirin endavant, quan no en han dit res en casos escandalosos de corrupció, GAL, etc, ens ajudarà a crear nous indepes.
  Ramon 04/06/2021 9:36 am
  Tot això de parlar d'extremes dretes i més encara si són judicials és absurd, contraproduent i espanyolisme de retruc.
  Gerau 04/06/2021 1:38 am
  Sempre es pot comptar amb els compañeros i cuñados perqué la pifiin. Gracies nois. Ells també estàn atrapats. Ells existeixen com a entitat politica perqué nosaltres existim. Si no ja haguesin set conquerits pel Marroc un altra vegada.
  666 04/06/2021 12:58 am
  ejPPaña està acabada pels seus canalles . Començant pel la monarquía bananera.
  Ricard 03/06/2021 9:05 pm
  La situació dels castellans a Europa és insostenible. Serguei Lavrov i Maria Zakharova deixen en evidència l'UE cada cop que parlen. L'indult ve donat per les pressions europees, i no pas per la voluntat castellana, d'altra banda histèrica per xenòfoba anticatalana. Els castellanistes no ens poden veure, però els europeus no es poden permetre una pèrdua d'autoritat moral tan bèstia davant del Kremlin. Els castellans estan fent avergonyir Europa. Miserables fonamentalistes anticatalans!

Nou comentari