Mata i roba, però no pengis una pancarta

"Aquest menyspreu absolut per les institucions catalanes contrasta amb la protecció mística que reben els governants i exgovernants espanyols"

No ens hem d’acostumar a la injustícia, per més que sigui la norma. El Molt Honorable -repeteixo, Molt Honorable- president de la Generalitat, Quim Torra, serà desposseït del càrrec que li va conferir el Parlament de Catalunya per haver penjat una pancarta al palau de la Generalitat en favor de la llibertat d’expressió, un dret universal. Un episodi lamentable ordenat per la sala cinquena del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha estat utilitzat pel Tribunal Suprem de Madrid per tenir excusa per liquidar, una vegada més, la voluntat democràtica de la societat catalana.

Aquest menyspreu absolut per les institucions catalanes contrasta amb la protecció mística que reben els governants i exgovernants espanyols, siguin quins siguin els seus delictes. Felipe González és el responsable d’una organització terrorista que va assassinar un total de 27 persones sota el seu mandat, a més de les tortures i arbitrarietats que van cometre els cossos i forces de seguretat de l’Estat en aquella època. Tanta sang vessada ha acabat en res. Fins i tot Podemos aposta per protegir aquesta icona desvergonyida del PSOE que és González.

El mateix pel que fa a Joan Carles de Borbó. No importa el que hagi robat, ni el desprestigi que això està causant en la imatge internacional de l’Estat espanyol. Els partits i les institucions, incloses les judicials, tenen com a prioritat protegir el comissionista emèrit. Així s’aguanta un règim, però no una democràcia.

Nou comentari