‘Manifes’, acords i política

Les manifestacions són absolutament necessàries i s'han de normalitzar.

El dret a la manifestació és la benzina de la resta de drets civils i polítics. El dret a la protesta belluga, actualitza, alimenta i fiscalitza el nivell democràtic de les societats i dels estats. Les manifestacions són absolutament necessàries i s’han de normalitzar. Les protestes per l’engarjolament de Pablo Hasèl han aparegut en plenes negociacions per un Govern. Prova de cotó. El comportament dels responsables electes d’articular un executiu amb la pressió del carrer no ha estat gaire lloable.

De fet, la seva resposta ha estat paradoxal. Per una banda, han criminalitzat -amb més o menys intensitat les protestes- però tampoc ha quedat clar si feien costat a ulls clucs a la policia. El resultat, més distància entre unes generacions allunyades de l’actual sistema, i els comandaments dels Mossos celebrant un conclave a Egara amb tota la intenció. Ningú satisfet i un debat poc eficaç sobre els instruments i les eines d’ordre públic.

Possiblement seria més eficaç centrar el debat en configurar un Govern prou desacomplexat per endreçar els objectius i destriar el gra de la palla. Mentrestant, l’Estat fa el que li dóna la gana amb les institucions catalanes, els seus representants o, fins i tot, les seves escoles, el seu sistema de salut o els seus museus. L’ofensiva és per terra, mar, aire i subsòl, però es veu que el principal problema de Catalunya és el foam. Un problema que ja es podria haver solventat, evitat o previst si s’hagués fet cas a l’informe de la Furgo 414 del cas Quintana. Que no s’encantin, que hi ha feina.

Comentaris

  Narcís 07/03/2021 7:46 pm
  Així és .. massa n'és que l' estat fumi allò que li doni la gana, com qualsevol estat tirànic, com per acceptar pro aquest estat partits còmplices .. cercamenjadores..enfiladors de baixa estofa! PD : Catalunya parlà clar i català o Govern pro la llibertat, Govern pro la independència ( així prou baliga-balaga jugant a dues bandes .. començant per mitjans vergonyosos o mateixa TV3 made in tv's d 'índole estatal .. ) !
  Colaboracionista. 07/03/2021 3:21 pm
  Decir la verdad y bordarlo,cosa que cuesta hacer ala mayoria de tus colegas. Hoy tu lo ha hecho muy bien. Articulo corto,conciso,exacto,tal como a mi me gusta. Me quito la gorra.
  joandomenec 07/03/2021 10:34 am
  Formar govern? Per fer què? Administrar una autonomia que només és una sucursal dels poders espanyols? L'únic govern digne que responga a la voluntat majoritària dels ciutadans és un govern disposat a fer una declaració unilateral d'independència i mantenir-la des de les institucions i la pressió en el carrer. Juntsxcat ha de forçar ERC i CUP a fer-la. En cas contrari més val anar a noves eleccions i ERC a la paperera de la història.
  Doctor Strangelove 07/03/2021 8:17 am
  NO, no és veritat, tu no et pots manifestar a favor de partits nacionalistes socialistes , però en canvi et pots manifestar a favor de partits comunistes! En fi, vigilem el que entenem per dret de manifestació i llibertat de pensament. Doc.
   Doctor StrangeMigDoctor 07/03/2021 1:28 pm
   Que sàpigues, mig doctor, que només tú creus en tu mateix. No se qui o que et penses que ets, però només ho veus tu, no ho reconeixen ni a casa teva, però en fi, que es pot esperar d’algú que admira al mediocre actor Peter Sellers, que creu en un Dèú que no existeix, IDIOTA!!!, que es pensa que els assasins voluntaris de color balu eren herois, que es fanàtic dels assasins d’animals i a sobre... merengue! En fi, que es pot esperar d’un esser menor, i no d’edat.

Nou comentari