Després del discurs patèticament impostat de Felip VIè, aquest dijous la foto propagandística ha estat el desplegament de la primera unitat de l’Exèrcit espanyol a Catalunya. Un centenar de soldats van arribar a l’aeroport del Prat vestits de blanc i amb la missió d’autoblanquejar-se davant la societat catalana. Vuitanta-cinc soldats per desinfectar un aeroport que continua obert, com totes les comunicacions de l’Estat a excepció dels pacientíssims igualadins.

L’Estat intenta preservar, a costa del que sigui, l’espai econòmic de Madrid. Per això el govern espanyol es nega a aïllar la ciutat i parteix del principi que la majoria de les empreses han de continuar en funcionament. En aquest sentit, està disposat a sacrificar sectors sencers, com el del turisme, que tenen un pes escàs a la capital espanyola, però no els més vinculats a l’efervescència financera madrilenya.

Anem directes al desastre sanitari per salvar el diferencial econòmic de Madrid. En definitiva, el règim monàrquic espanyol ha passat d’extractiu a tòxic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa