L’Estat espanyol continua obsessionat amb les ambaixades catalanes. Queda clar en la resposta parlamentària del ministeri d’Afers Exteriors a una pregunta de la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo a la qual ha tingut accés El Món. Per ser exactes, queda clar en el fet mateix que la pregunta hagi existit i en la resposta que ha rebut. Álvarez de Toledo ha volgut burxar el govern de Pedro Sánchez en un dels molts flancs que ha d’atendre en la defensa de la pàtria. I els altres han contestat amb to de milhomes: que sàpiguen els independentistes que no els treuen la vista del damunt, i que sàpiga el PP que si cal podem ser tan durs com ells. Per si en quedava algun dubte.

L’única diferència entre aquesta resposta parlamentària i la que hauria donat el PP el 2017 és l’embolic habitual del PSOE, que ho condimenta tot amb unes gotes talante. Per això apunta que la “comunitat autònoma de Catalunya, com tota la resta, pot projectar-se internacionalment en el marc de les seves competències”. Però després va de cara a barraca i adverteix que, si els catalans es passen de la ratlla, “analitzarien la situació a fi d’adoptar les mesures necessàries”. Que no vol dir res i vol dir-ho tot alhora.

Contràriament al que li passa a l’independentisme no institucional, que es queixa de falta d’acció des del 2017, a Espanya –govern, oposició i judicatura– els deu semblar que la promoció del projecte d’autodeterminació està avançant molt en el front internacional. S’ho creuen més que la majoria de catalans sobiranistes.

El cas és que amb la internacionalització del Procés en guaret hi ha una excepció: el front judicial. Si l’actual consellera d’Exteriors, Victòria Alsina, ha tingut un escenari d’or des que va accedir al càrrec va ser a Sardenya, on l’acció exterior de Llarena va posar els focus sobre Carles Puigdemont i la causa que simbolitza, amb el president Pere Aragonès fent costat al president a l’exili, encara que ERC i Junts estiguin en tensió permanent. És Llarena qui porta l’acció exterior de l’independentisme. Álvarez de Toledo faria bé de parlar-be amb ell. O ja ho deu fer.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Gener 02, 2022 | 22:27
  Chati los peocesissistass game over, y lo sabes, solo os queda que cantar la estaca.
   Mario Gener 03, 2022 | 09:37
   I tu que sabràs de lo que no conoces ni sabes . Argumenta , que para eso se exige pensar un poco i por tus comentarios se ve la ira de tu incongruència
   Anònim Gener 03, 2022 | 19:04
   Luis se fuerte', algún día sabrás qui són els teus pares. Vés que no en trobis un a Abu Dhabi. Pal pueblo
  Narcís Gener 03, 2022 | 08:28
  Massa espanyols no saben viure lliurement, ço és, o es senten superiors per damunt del bé i del mal ( normalment qui ocupa llocs alts de l' administració de per vida amb tota sa parafernàlia .. ) o es senten inferiors sabent-se'n haver de xuclar de territori/ població aliè al seu sent motor econòmic ! PD : allò que han de fer es ser i deixar ser, viure i deixar viure i fer i deixar fer , tot plegat, si hi són que sigui per fer el bé ( si més no, no el mal ) sinó que nassos fumen volent-nos amb ells . . per a delinquint-nos, per a seguir delinquint-nos ?
  Pablo Gener 03, 2022 | 09:32
  Espagna no te un pla per Catalunya , el únic pla es la coloniçacio i la explotacio. Mai ha sigut un país democràtic i la seva única fita es destruir per conquerí . Han segrestat la democràcia amb els òrgans de estat en mans de feixistes del antic règim de Franco. Tots viuen a Madrid i el poder i Espagna es Madrid la resta del estat es part del seu dret de conquesta .
  Alexis de Tocqueville Gener 03, 2022 | 10:21
  Que hi pinta l´escolanet barbut aqui?. Li fiques amb calçador i grinyola per tots costats. Aquest escolanet i el seu superior ,el frailón, el que voldrien es que el MHP desapareixes del mapa. I de "fent costat al president a l’exili" res de res. S´us veu el llautó Espanyols residents a catalunya (ERC)
   Fins als nassos de juntsxlapasta i JuntsXdividir Gener 03, 2022 | 18:58
   Que curiós que tos els juntaires tingueu tant d'odi a tot el que ara us sembla de la església, quant sou els més us heu picat el pit durant el franquisme i la sociovergència. Torneu els calers del palau lladres juntaires. I aneu a confesar-vos amb el reieto del club privat al sortir. Au...
  Provincià Gener 03, 2022 | 11:18
  El títol de comunitat autònoma és, o hauria de ser ridícul, en tant que fa una referència similar a la d'una comunitat de veins. Si no hi ha prou valentia política a la Generalitat per parlar de nació, país, o fins i tot territori, que Catalunya sigui només Catalunya. Com el Regne de Navarra o Euskalerria... o Madrid. Si no ens desespanyolitzem anem malament.
  David Gener 03, 2022 | 12:30
  Haurem de començar a fer preguntes sobre les ambaixades espanyoles (les de veritat): informe d'actuacions, transparència econòmica etc. Tinc la teoria que a les ambaixades reals hi passa de tot i que s'hi fa "bona vida", i no em refereixo a recepcions i sopars de rigor. Però el primer que s'hauria de demanar és reclamar és que facin la seva feina que sembla que tampoc solen fer quan algú té problemes a l'estranger.
   JordiP Gener 03, 2022 | 13:13
   No sé què fan a les "representacions de Catalunya a l'estranger", però he treballat vint anys en exportacions per tot el món (no exagero) i només vaig trobar cooperació en una ambaixada espanyola (India), una Agregaduria Comercial (Nigèria) i una Delegació Comercial (Escandinavia). De les que em van ningunejar olímpicament prefereixo no recordar res. Mentre tant, la nostra competència directa (italiana) es desplaçava en cotxes oficials de l'embaixada, amb xòfer i tot. Es coneix que els fidalgos castellans segueixen pensant que treballar no és per als fidalgos. Recordeu que Velàsques, per rebre un títol nobiliari, va haver de jurar que no pintava pels diners sinó com a hobby.
   Fart de pallassos Gener 03, 2022 | 19:02
   Et responc ràpidament. Fa 2 anys, Andalusia va aprovar amb c,s que obririen 40 embaixades andaluses mes, repeteixo 40 embaixades andaluses mes. Que faràs per controlar-les milhomes???? Com et penses que vénen aquí les empreses extrangers a muntar empreses que donen feina a xarnegos com tu???? Va, passa pal pueblo...

Nou comentari