La màquina

Sembla que s'hagi renunciat a tenir a les mans i sota control una de les poquíssimes coses, per no dir l'única, que té el procés: una costosa majoria del 52%.

Trobo que l’independentisme encara no és conscient de la magnitud del conflicte. És enorme. Brutalment enorme. És un neguit pensar que abans del 14F, unes eleccions demoradíssimes, ningú no preparés plans de contingència davant les dues úniques possibilitats que podrien donar les urnes: la victòria –escó amunt o avall– o bé d’ERC o bé de Junts, amb una pujada més o menys destacada de la CUP, que continuaria tenint la paella pel mànec de la majoria independentista a la cambra. Eren faves comptades.

Per tant, i tenint present que l’única cosa efectiva amb què pot comptar ara per ara l’independentisme és una majoria parlamentària, intriguen els Pastorets d’aquesta investidura. Sembla que s’hagi renunciat a tenir a les mans i sota control una de les poquíssimes coses, per no dir l’única, que té el Procés: una costosa majoria del 52%. La resta de l’escenari polític és en propietat exclusiva i exercent de l’Estat: les institucions catalanes, la judicatura, les policies, la fiscalia, la monarquia, la banca, els tercers graus de les nostres presons, els serveis públics, els funcionaris i, fins i tot, el percentatge de català a l’escola. No queda res més.

Malbaratar aquesta majoria és una jugada arriscadíssima. Gosaria a dir que nefasta. El panorama és evident. Per exemple, hi ha nou persones a la presó i dues en una semireclusió que penja d’un fil. Un dia o altre sortiran, encara que sigui a meitat de la condemna. Però d’aquí a dos anys, n’entraran 10 més. Si no per la causa del jutjat 13, ho serà per la causa d’Exteriors, i si no pel cas Volhov. I així anar fent. La màquina estatal no s’atura ni per pietat. No cal ajudar-la encara més a fer la feina, desaprofitant una ocasió d’or per agafar de nou la iniciativa, refer el caràcter i les ganes de guanyar.

Comentaris

  Jordi (Català i Suís) 28/03/2021 8:15 pm
  La Cadena humana i les grans manifestacions "bon enfant" que empenyeren les elits independentistes a engegar els referèndums (2015 i 2017) creà entre la població un miratge: els Catalans creien que ho aconseguirien. Alguns catalano-suïssos avisàrem parents i amics a CAT que els partits independentistes no farien pas el que anunciaven perquè d'on no n'hi ha no en pot pas rajar. Són gent tova i sense trempera llevat de quatre gats que fa anys són marginalitzats. En Xirinacs fou considerat un foll per tots aquests covards i aprofitats. I tot perquè els desemmascarava. En Lluís Llach va tocar el dos fart d'ells. Malhauradament els Catalans no podran pas mai assolir la Independència perquè aquestes elits ni tan sols els han explicat que la Independència és fer fora els Espanyols: fer fora la Guàrdia Civil, la PN, els jutges, l'Exèrcit, Marina i Aire Espanyols i tots els funcionaris espanyols. No els han explicat pas que la Independència dels Catalans del Sud és la mateixa que varen obtenir parcialment els Irlandesos quan feren fora els British.
  Jordi (Català i Suís) 28/03/2021 8:06 pm
  Per comprendre el material humà dels tres partits independentistes cal anar enrere al 2009 i revisar les hemeroteques i les reaccions d'aquesta gent al referèndum d'Arenys de Munt. Tots restaren descol.locats i només quan la Falange organitzà una manifestació es varen despertar. I després hi hagué la resta de referèndums que topaven amb els objectius dels partits. I no parlo pas d'ERC que sempre ha mantingut l'objectiu hegemònic per tal de substituïr CDC i PSC plegats. I no parlo pas de tota la botiflerada que infectava CiU. El que dic és que tota aquesta gent dels partits fou arrossegada per la gent. No es bellugaren per ells mateixos.... Suite....
  LlunyDeCat 28/03/2021 6:22 pm
  La Ponsatí va dir el 2017 que el referèndum de l'octubre fou una catxa. I tots sabem el que volia dir. En Partal a Vilaweb ja ha començat a escriure el mateix i també a sospitar que la gent d'aquests tres partits independentistes no volen pas fer la Independència. L'Espot, la Bierge i en Joan Rovira ja ho han escrit manta vegades. La realitat és patètica: tenim una colla de cretins i covards que dirigeixen els partits independentistes i com diu en Partal, un sottogoverno de funcionaris dels partits col.locats i sense cap problema durant la crisi o les crisis que podien arribar. Siguem clars: tota aquesta gent MAI no arriscaran llur situació confortable per assolir la Independència i afrontar els Criminals Espanyols.
  26
  18
  Respon
   fat boy 28/03/2021 6:48 pm
   Amen.
  Estrijol 28/03/2021 2:31 pm
  No parles de la única institució que queda fora de l’abast de les urpes de l’Estat, que és el Consell per la República amb el President legítim al seu front. Així de trist és el teu sectarisme. Faries bé de degustar amb molt deteniment les opinions del profesor de Berkeley, Ramón Grosfoguel, en aqusta entevista amb A.D.Fachín: https://www.youtube.com/watch?v=joXPHHvzCW0&t=321s
  49
  29
  Respon
  GROC 28/03/2021 12:37 pm
  Quina sort els Juntaires que han perdut ,ara el seu gran argument .TOTS ELS PERIODISTES SON D'ERC. Qui no te vergonya tot el mon es seu
  31
  49
  Respon
  Narcís 28/03/2021 12:14 pm
  Doncs, és clar, en MHP Puigdemont ha de manar .. no debades és el legítim President de Catalunya ( com abans ho fou en MHP Mas ) .. o, per ventura, hem de combregar amb els efectes de la prevaricació d' aquest estat ? PD : allò que ha d'haver n' és una intersecció amb ERC .. ensems eren nostre Govern ( i la CUP deixi de fer de ' Revilla ' i aporti , aporti, aporti o no fumi ! ) !
  43
  22
  Respon
  David. 28/03/2021 11:42 am
  Sembla que l'articulista és d'ERC. Això del 52% només ho dieu 4 , i no us ho creieu ni vosaltres. Bé... algun llirista de l'ANC suposo que també. De partits mínimament interessats en la independència només n hi ha dos , i siguent generosos (juntsxcat i cup). La tercera part del parlament. ERC actua i actuarà igual que si manés psoe o podemos. Per a independintzar-se d un estat fan falta collons i ja s' és vist que ningú vol pendre mal. Sobretot els d'erc i ANC. A més, Catalunya està finiquitada com a nació donat que el nostre idioma s'extingeix. I a cap dels 3 partits polítics catalans sembla que els importi.
  33
  35
  Respon
   Estrijol 28/03/2021 2:34 pm
   En tot d'acord, menys que Catalunya estigui finiquitada. Suposadament, ja ho estava al 1714, o al 1939. I en canvi, ja veus que estem més vius que mai, amb catalans de llengua castellana que malden per l'independència i per a que el català torni a ser la única llengua oficial del nou estat.
  Argemí 28/03/2021 10:51 am
  Tranquils que sempre ens quedarà un periodista covard que sabrà fer equilibris entre els constitucionalistes i els independentistes per anar fent bullir l'olla. La seva, esclar. Oi, senyor Sallés? Pensi que no sempre tindrà al seu abast un president com el Molt Honorable senyor Quim Torra. Perquè no el va insultar mentre encara era president de la Generalitat. La seva crítica injusta i despietada, mesquina i covarda em va confirmar la seva "professionalitat"
  62
  77
  Respon
  Avui tocava, tocava escriure i publicar un article de Quico Sallés. 28/03/2021 10:05 am
  I quin article, quina profunditat d'idees, l'exemple d'un raonament exquisit d'un excel·lent reporter fins fa 2-3 setmanes. No podem esperar res de vostè, Quico Sallés.
  62
  61
  Respon
  Erc, el movimiento nszional per españa.una 28/03/2021 7:48 am
  El 52% nomes serveix per fer del FILLOL DEL MOSSÈN, president? Els ercistesper la croqueta heu sortit com els cargols quan prou tots? Divertit es el retrat dels periodistes pel junqueras, una ONG RELIGIOSA, de relicaris a sou d 'erc
  54
  68
  Respon
  Ciuitadà 28/03/2021 7:43 am
  No se pas on la veieu, la majoria independentista. Sort que vaig votar en blanc!
  Ciuitadà 28/03/2021 7:43 am
  No se pas on la veieu, la majoria independentista. Sort que vaig votar en blanc!
  24
  62
  Respon
  Ramon2 28/03/2021 1:55 am
  El problema Quico és que ERC vol posar aquest 52% de vots al servei de l'Autonomisme, i res més. Això és el que es constata del discurs de Pere Aragonès i el vergonyós pacte signat per ERC i la CUP.
  124
  122
  Respon
  Luisnomeacuerdo 28/03/2021 12:33 am
  Quico con la edad que tienes ya deberías saber que el estado usará todas sus herramientas para que los fanáticos fascistas independentistas sean neutralizados y la ley se imponga en la comunidad Autónoma de Cataluña. Os quedan dos telediarios de mierdatv3 a los lazinazis.
  Parellada 27/03/2021 11:51 pm
  Refer el caràcter i les ganes de guanyar ja per sempre i desfer aquesta indignitat que viu entre nosaltres D’acord total amb la teva reflexió.

Nou comentari