La “Isard” de la Generalitat Republicana

"No estem sota el control d'una 'Generalitat Republicana', ni de bon tros. És ridícul i poc respectuós amb un passat prou recent"

Aquests dies, i des de ja fa un temps, el Procés (TM) ha adoptat un nou concepte polític al diccionari polític: “la Generalitat Republicana”. Fa de bon sentir. De fet, el concepte republicà sempre fa de bon sentir. Malgrat que encara caldria aclarir i contextualitzar moltes coses sobre el sentit i la història republicana. Però és difícilment acceptable utilitzar aquest terme, de gran profunditat política per referir-se a una administració que prou feina té a mantenir competències de gestió.

Com exemple, la darrera Generalitat Republicana feia coses com la “isard”, una extraordinària pistola inspirada en el Colt fabricada al Parc Mòbil de la Generalitat Republicana. Una arma interessant, simbòlica i fruit de la mentalitat de conflicte. Un símbol de la lluita pel monopoli de la força, el motor on rau l’exercici del poder veritable. Allò va ser la prova, entre d’altres coses, del que més a prop ha estat la Generalitat de ser “republicana”. Una institució que prenia decisions tan sobiranes com la creació d’una indústria de guerra.

Ara sembla que la Generalitat Republicana és un producte de marquèting polític, de piulada ràpida i discurs difús. Molt allunyat de la Generalitat que per raons polítiques i, sobretot, de necessitat va fer coses com la Isard. Dissortadament, la Generalitat és el que és i no cal convertir-la en una ineficaç plataforma romàntica per cremar lideratges o els minsos espais de poder que li resten. Ara com ara qui creu que cal que entri més gent a la presó, o que marxi algú més a l’exili? No estem sota el control d’una Generalitat Republicana, ni de bon tros. És ridícul i poc respectuós amb un passat prou recent. Ara bé, tot i estar molt, molt lluny del símbol de la Isard, s’hi podria estar més aprop del que molts imaginen. Només caldria fer seriosament un bon control de danys i prendre contramesures.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 04/04/2021 5:35 pm
  Quico espabila que pareces un lazinazi novato, no solo no caminais hacia una generalidad republicana, sino más bien que os vais a quedar si autonomía como sigáis haciendo el canelo.
  Ramon 04/04/2021 12:36 pm
  Conceptes que hauríem d'evitar pel bé de la causa nacional catalana: 1. Feixisme; 2. Franquisme; 3. Règim del 78; 4. República; 5. Ustrell; 6. "Progrés" identificat amb una ideologia concreta.
  La República simbólica produce mas mantras de los que puede consumir. 04/04/2021 12:23 pm
  Somos la versión palabrera de los Balcanes.
  David. 04/04/2021 12:14 pm
  Recomano llegir l'article d'Ot Bou a VILAWEB ; " La Cup en terra de meravelles" !!!!!!
  74
  23
  Respon
  Narcís 04/04/2021 11:59 am
  Ideologies a banda, ' cremar lideratges ' és desfer-se'n del MHP Mas .. és malparlar del MHP Puigdemont .. és no donar màxim suport al MHP Torra .. és riure-se'n amb la dita ' peix al cove ' . . . . . . quan no hi ha res millor a oferir que no sigui " sur-te'n tu que mi poso jo " i .. tururut ! PD : àdhuc mateix Cuevillas diu quelcom elemental coincident amb el que esbomba ERC .. i així i tot E. Voltas s'hi agafa per seguir fument JxC !
   Jan Castany 04/04/2021 3:43 pm
   MHP? De honorables aquests 3 no en tenen res. Un corrupte. Un covard i un sonat. Si us plau... ens calen presidents com Tarradellas i no aquests miserables que no saben fer res.
  El preu de la dignitat que alguns mai coneixeran 04/04/2021 10:36 am
  "Ara com ara qui creu que cal que entri més gent a la presó, o que marxi algú més a l’exili?". Vaja, avui Cuevilleges. A tu i al Cuevillas en Torra us va donar una bona lliçó de dignitat. No és d'estranyar que t'afanyessis a intentar de desacreditar-lo tot desacreditant-te tu. Mirem-ho des del punt de vista d'un independentista no bocamoll. Ni la voluntat ni la finalitat és que empresonin o exiliïn més persones. Això, en tot cas, seria la conseqüència de tenir polític lleials, disposats a arriscar-se per una causa que diuen abraçar, en lloc d'arronsar-se davant del perill de ser inhabilitats. Capgirar l'odre de l'objectiu i les seves conseqüències convertint les segones en la finalitat per tal de ridiculitzar el primer és el discurs dels pragmàtics covards que lideren els mitjans de comunicació a cop de subvenció d'ERC. Els empresonament i exilis tenen un límit abans les costures d'un estat endeutat en un 120% del PIB i ja a les fronteres del que Europa pot tolerar rebentin per tots costats. Potser amb uns quants Torras més i uns quants Sallés menys tot seria possible.
  231
  70
  Respon
  La fallida 04/04/2021 8:20 am
  La principal lliçó d'aquests anys és que per aconseguir el benestar dels catalans (i els espanyols), i la protecció de la nostra cultura, gràcies a la independència, Espanya, l'Espanya que coneixem, ha d'esfondrar-se com s'esfondrà l'URSS en el seu dia. I pot semblar un impossible, però ella soleta hi fa via. La degeneració política, institucional i econòmica és imparable. Això si, abans patirem. Durant un temps pot enquistar-se un règim supremacista d'extrema dreta. Tot tolerat per aquesta Europa que fa aigües per tot arreu (els britànics són els més llestos de tots, ho veien vindre de fa molt), una Europa que s'ha espanyolitzat, curulla de funcionaris espanyols i que no resisteix la pressió dels polítics espanyols, que cau i cau com també ho fa Espanya.
  Dèficit 16.000.000 04/04/2021 8:14 am
  16.000.000 de dèficit anual tindrà aquesta generalitat republicana d Aragonès+Reguant. S ha de ser sömines per voler aquest pastís de cartró.
  74
  42
  Respon
   JLMK 04/04/2021 11:55 am
   Si vols fer servir números, potser que primer vagis a l'Escola a aprendre una mica d'Aritmètica. I si no ets capaç d'entendre perquè, doncs fes-t'ho mirar...
   65
   99
   Respon
    Anònim 04/04/2021 2:42 pm
    Y tú qué eres tan listo porque no lo aclaras,es muy fácil llamar a otro ignorante y tú no aportar nada,así que haztelo mirar,típico de supremacista.
   Narcís 04/04/2021 11:28 am
   16.000.000.000 euros pel cap baix !!

Nou comentari