Si volen exercir la repressió, que paguin el preu del conflicte“… He rescatat aquesta frase d’un article de Josep Costa –columnista habitual d’aquest diari– de fa pocs dies perquè és la clau d’una estratègia de llarg abast de la qual la detenció del propi Costa és, només, una trama secundària. En realitat, es tracta d’un recorregut gradualista consistent, bàsicament, en confrontar l’autoritarisme i el lawfare espanyol contra el sistema judicial europeu, aïllant la doctrina nacionalista dels soi-disants juristes de Madrid i caracteritzant-los com una excepció indesitjable a Europa.

L’estratègia no és pas nova i, de fet, és a l’arrel de la decisió de traslladar l’exili català a Brussel·les. Josep Costa –juntament amb Gonzalo Boye, Jaume Alonso-Cuevillas i algun altre– és un dels experts que va tenir prou visió jurídica com per dur-la a la pràctica, aprofitant el menyspreu, la incompetència i la fanfarroneria tavernària dels jutges espanyols. Llarena, Marchena i tot el seu sindicat no són més que tigres de paper, ferotges per sota dels Pirineus, ridículs més enllà.

En realitat, Josep Costa forma part de l’estratègia de l’exili i és per això que la seva detenció forma part d’aquesta guerra jurídica a llarg termini. Costa és un tipus valent, però no un temerari. Sap perfectament el que es fa, per descomptat molt més que la jutgessa que li ha enviat la policia. Aquest abús ni quedarà així, ni es quedarà aquí.

Fa gairebé quatre anys, Alfredo Pérez Rubalcaba assegurava públicament que Carles Puigdemont no seria elegit president, al marge del resultat de les urnes. I que l’Estat en pagaria el preu, fos quin fos el cost. Doncs bé, alguns li van recollir el guant i van decidir encarir aquest preu fins fer-lo insoportable. Josep Costa és un d’ells.

Comentaris

  Harrymadas Octubre 27, 2021 | 21:04
  no olvide el papel de erc en todo este affaire, se han aliado con estos tavernarios con toga con el único propósito de liquidar al M.H.P. Puigdemont, no solo por su figura política , sino también , y no menos grave, eliminar la independencia de la política catalana, para volver, y ese es el sueño de junqueras&cia , al autonomismo más rancio y corrupto.
  Gonzalo Octubre 27, 2021 | 21:34
  Este Costa es el mismo que abandonó cagandose patas abajo la sindicatura electoral al recibir la notificación del tribunal constitucional de una multa de 12.000 euros diarios. Si este es vuestro referente, adelante. Nada que objetar. Los laZisnaZis sois así. Muy chulitos en las declaraciones a la prensa, pero delante de un juez, os cagais.
   Anònim Octubre 28, 2021 | 02:22
   Parlant de cagar-se a les calces quin millor exemple que el Jose Antonio Primo de Rivera (Espanya limita al sud amb una vergonya) o el comandantin Franco (Gibraltar caura com a fruita madura), pero davant de gent que no esta desarmada us cagueu fins al coll. Fins i tot amb l'ajuda del Hitler i el Mussolini i amb la Gran Bretanya en els seu pitjor moment de la Historia. Molt de bla, bla, bla pero a tragar amb la Rock of Gibraltar, les aigues territorials i l'aeroport que us van fotre en tot l'istme. Bua, bua, bua, Gibraltar es l'ultima colonia a Europa, bua, bua, bua, que dolents que son els anglesos, bua, bua, bua. No tenim collons perque amb les bombes atomiques que tenen, de Madrid no quedaria ni la M. Bua, bua, bua.
    Gonzalo Octubre 28, 2021 | 09:35
    Venga, chico gordo, que estás siempre con lo mismo...vete a Gibraltar, pesao.
   JORDI CENTELL Octubre 28, 2021 | 20:24
   Será eso
  Avui no li puc donar la raó Sr. Cot Octubre 27, 2021 | 22:00
  Josep Costa no és un valent, és un huevón que es comença a demenciar en pla messiànic com li ha passat a Jordi Cuixart. Pobrecicos.
   Hermini Octubre 28, 2021 | 19:04
   No cal que li doni la raó al Sr. Cot, ni crec que li ho demani. En canvi fora interessant de veure que faria vostè en el lloc del Sr. Costa en contes d'escriure en aquest correu. Segur que riuríem tots plegats les seves penoses "ocurrències".
  Ona Octubre 27, 2021 | 22:09
  Tenim gent molt gran, i ho acobseguirem. Malgrat el llast de merdetes seques i malgrat els agents zombies del país veí que roseguen i roseguen; cabaran enverinats.
   Carme Xala Octubre 28, 2021 | 11:54
   Això es veritat. Teniu gent molt gran. Funcionaris de la Generalitat jubilats, bàsicament Si trigueu cinc anys més hauran marxat d'Espanya de totes, totes.
  Jordi (Català i Suís) Octubre 28, 2021 | 03:47
  La gent del Món sou realment masoquistes. Com podeu publicar els comentaris dels Espanyols en Espanyol. Tota aquesta gentalla pertany a la Colònia Espanyola a CAT que als 70 una colla de líders ineptes (PSUC i grups socialistes) varen "integrar" a CAT anomenant-los "Altres Catalans" o "Nous Catalans". Els qui vénen al Món a penjar-hi comentaris en Espanyol només ho fan per fregar per la cara als Catalans que llur llengua de merda d'Ocupants és obligatòria perquè són els Espanyols els qui manen. Simplement fer palès que els Amos són Ells. Fer-los fora d'aquí és una qüestió de salut pública. És com tenir nazis alemanys participant a debats amb la Resistència Francesa durant l'Ocupació. No hi ha res a debatre amb Ells. I Ells tampoc no vénen pas ací per debatre. Són l'Enemic. I com varen fer els Aliats amb els Alemanys quan en Himler va voler pactar directament amb els USA, cap mena de negociació. Només la destrucció de l'Enemic. Perquè és el que l'Enemic cerca des de fa més de 300 anys.
   Gonzalo Octubre 28, 2021 | 09:39
   Sabes que el castellano es la lengua oficial en toda España, verdad? Y sabes que Cataluña es una de las 17 comunidades autónomas de España, verdad? Pues venga. Sigue bien lejos de nuestra querida tierra.
    joanka Octubre 28, 2021 | 20:54
    sabes que eres muy tonto??? La lengua oficial segun tu constitucion podrida es el espanyol otra cosa que provenga de la rancia meseta. Ahora bien tu chuleria tabernaria os durara menos de diez años. Hay que esperar si. Peei las eisaa y burlas seran de ordago a la grande.
     Gonzalo Octubre 28, 2021 | 21:30
     Lee un poquito,zoquete: Artículo 3 de la Constitución Española. El castellano es la lengua española oficial del Estado. Todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla.
     Guillem Ben-Aviat Octubre 28, 2021 | 21:49
     Llegir els missatges escrits en llengua colonial és de rucs (que em perdonin els rucs), respondre'ls fa dies vegades ruc, respondre'ls en el seu cony de llengua és ...no trobo paraules
   Fart de pallassos Octubre 28, 2021 | 18:40
   Tens tota la raó. Cal esborrar del mapa tota aquesta xusma que ni tant sols té la dignitat de escriure en la llengua del lloc on viu, i sempre queixant-se dels catalans i dels immigrants extrangers, com si ells no ho fossin també. No ens cal cap Nuremberg per fer net, ells mateixos si posen bé.
  Jordi (Català i Suís) Octubre 28, 2021 | 04:09
  L'article d'en Partal avui a Vilaweb (https://www.vilaweb.cat/noticies/josep-costa-la-importancia-dhaver-deixat-de-ser-espanyol/) és fantàstic perquè descriu el procés de deixar d'ésser Espanyol mentalment i que és més fàcil per a en Costa (Eivissa, Illes) o per a ell mateix valencià. En Costa i en Partal es consideren Catalans no per la collonada que visquin a CAT, que és simplement la llei dels Espanyols que ho diu, sinó per compartir llengua, cultura i història, o sigui compartir una Nació Comuna. En Partal diu que molt independentistes actuals se sentien naturalment Espanyols l'any 1992. I aquest és el problema.
   SinChan Octubre 28, 2021 | 17:55
   Estic d acord, ser de un sitio es un estado mental. Imaginar que solo sois catalanes y vivís en un país independiente y puro. Es fácil. Vivirás más tranquilo.
  Erc.es vox Octubre 28, 2021 | 06:00
  Torrent la rateta espanyolissima d'ERC.155 va donar exemple del nazional.espanyolidme del CARCA FRAILE JUNQUERAS DE FERROVIAL. ERC es un PSOE.VOX d'esquerres ferrovials, pur PORCIOLISME DEL GAL MARAGALL
  adolf Octubre 28, 2021 | 06:19
  A Catalunya hi ha centenars de ciutadans disposats al sacrifici assumint conseqüències com el sr. Costa, aquests son els que tenim que posar a les institucions i no els que estan per un sou.
  Donec Perficiam Octubre 28, 2021 | 08:55
  Comparteixo el taranna del Sr. Costa. Insubmissió, desobediència, rebeldia, exili mil vegades, abans que deixar-se jutjar perla Santa Inquisició Caspañola (els presos politics no han aconseguit res més que fer pena). Si en comptes de ser 4 els que van exil-liar-se a Brusel-les haguessin estat 25 o 30 (tot el Gobern de la Generalitat) la cosa hauria anat molt diferent. Si un lladre roba 500€ el problema el té ell, però si roba 4 mil-lions, el problema el té el banc. Doncs és el mateix. Ara el problema és per Puigdemont i per Caspaña, però si a Brusseles siguessin 30 persones exil-liades, el problema seria per Europa.
  Marc Octubre 28, 2021 | 09:42
  Josep Costa és fum. Quan havia de ser valent com a Síndic de l'1 d'octubre va dimitir. Ahir només el van agafar perquè prengués declaració, res més.
  Narcís Octubre 28, 2021 | 09:58
  Avui, ara i ací, crec en Costa hi va de llei, cosa que defora mai han sabut què és que sí procurar enfilar-s'hi que sí ensabonar fàctics, que sí interessos bastards ! PD : avui, ara i ací bon representant del català, del que és ser català ( vegi's contrast amb manera de ser d' espanyol o vergonya aliena ! ) !
  Calbot Octubre 28, 2021 | 10:45
  Josep Costa, coherent i tot un valent ara i sempre, no formava part de la sindicatura electoral del IO, com diu Gonzaaalo, que deu viure en una altra época, la medieval, com correspon al nom real o triat, i fa poc honor a l'origen nobiliari del nom, mentint per "la gola". i "como bellaco".
   Huevón Costa SI formava part de la sindicatura de l'1-O inicialment @Calbot Octubre 28, 2021 | 13:42
   Després de les multes del TC ningú no formava part de la sindicatura de l'1-O. Només aquesta manca de síndics, sense comptar la resta de múltiples irregularitats, ja anul·la tot el pseudo-referèndum de l'1-O. L'1-O no va ser un referèndum real ni va generar cap mandat popular.
  Gonzalo Octubre 28, 2021 | 12:50
  La Sindicatura Electoral de Cataluña (Junta Electoral independentista) había sido creada tras la aprobación, por el Parlamento de Cataluña, de la denominada Ley del Referendum de Autodeterminación. Estaba formada por 5 titulares -su presidente Jordi Matas i Dalmases, su vicepresidenta Marta Alsina i Con y los vocales Marc Marsal i Ferret, Tània Verge i Mestre, Josep Pagès i Massó y los suplentes JOSEP COSTA I ROSSELLÓ y Eva Labarta i Ferrer-, a los que el Constitucional les había impuesto la multa más alta, la de 12.000 euros. Seguro que no formaba parte? JOSEP COSTA I ROSSELLÓ.
  LlunyDeCat Octubre 28, 2021 | 14:21
  Els Esclaus parlen la llengua dels Amos. Ho va dir fa molts segles el filòsof romà Tàcit. Quan una majoria de Catalans despertaran del Somni de l'Esclau (no pas llurs ineptes i traïdors líders) deixaran de parlar Espanyol i boicotaran tot el que estigui relacionat amb Ells. I no pas publicar els comentaris en la llengua dels Amos serà un comportament normal. Però ja sé que la majoria de Catalans no és pas en aquest moment. Com no era pas independentista a finals dels 70 amb la gran ensarronada de les primeres eleccions falsament democràtiques del juny-1977. Les elits catalanes són les que al llarg dels anys han mantingut - i mantenen encara - sotmesos els Catalans als Amos Espanyols. Per això els membres del Govern Regional fan les declaracions en Espanyol. Per això varen donar la Creu de Sant Jordi a un Feixista, Criminal i Traïdor com en Samaranch. Per això varen escollir un Espanyol que ni tan sols sabia parlar català com a president de la Generalitat. Tenim una porqueria d'elits (amb poquetes excepcions). I no sembla pas que es pugui arranjar.
  federalista Octubre 28, 2021 | 18:50
  la porqueria amic meu ets tu, lluny de cat si ets lluny de cat, a on per cert a marte la lluna jupiter zeta reticuli cinturo d'orio on cony siguis queda´t lluny i no tornis mai mes i sobre tot quan opines perque el metge del frenopaticon ets, lluny de cat aixo si jajaja et deixe opinar, despres de prendre la pastilleta pensa una mica lo que dius lluny de tot, jajaja a veure si vas a ser tan lluny que vas a ser fora fons i tot de l'univers observable, i ja ets al multivers hahahah tarat friki.
   Junqueras de Marchena Octubre 28, 2021 | 21:37
   Torrent un puto español com el Junquerws del Marchena y su psoe. ERC BORBONICS ESPAÑOLS
  Tap Octubre 28, 2021 | 19:26
  Tots aquests merdosos d'Espanyols que infecten la web i el Sud-PPCC continuen penjant comentaris en llur llengua tercermundista. Que cap Català us llegeix ! Foteu el camp de la web i del país i endueu-vos la vostara llengua amb vosaltres i no torneu ni de vacances !
   Gonzalo Octubre 28, 2021 | 19:40
   Poco caso te hacen.
  Tip Octubre 28, 2021 | 20:08
  els gonzalos tenen una felicitat orgàsmica menystenint la llengua, la gent i la terra catalana intentant imposar la seva manera de fer i de ser i en la seva llengua ñ com si el menysteniment dels Catalans fos una cosa admirable i no pas penosa, primitiva i fastigosa!
   Gonzalo Octubre 28, 2021 | 21:32
   Venga, que queda para llegar a las 12 de la noche, y la única neurona que te queda para acabar el día sin cagarte encima aún te funciona.
  Ricard Octubre 28, 2021 | 20:25
  Tot el suport al Lletrat Costa.
  Octubrista Octubre 28, 2021 | 21:59
  La importància dels patriotes com el senyor Costa es pot mesurar per la quantitat de comentaris i el doll de bilis de la xusma unionista cada cop que apareix en un article.

Nou comentari