El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Qui són les inspectores, conseller?
  • CA

Dues inspectores de Treball entren en un bar del barri de Gràcia i es dediquen a intimidar una cambrera perquè es nega a passar-se al castellà. No només això, sinó que tenen la barra d’amenaçar la treballadora i el responsable del local amb empaperar-los de denúncies, després s’encaren amb la resta de clients de l’establiment i, finalment, es neguen a identificar-se mentre truquen als Mossos. El numeret acaba amb les dues funcionàries marxant del local després de deixar-li una citació al propietari. Tot plegat, una actuació digna d’aquella secretària judicial que demanava un helicòpter per sortir del Departament d’Economia.

Però si bé és greu l’actuació d’aquestes treballadores públiques, ho és tant o més el silenci del Departament de Treball, que no ha respost a cap de les demandes d’informació que s’han fet, de forma insistent, des de ‘Tot Barcelona’. La conselleria que dirigeix Chakir El Homrani hauria de ser la primera interessada en defensar els drets dels treballadors, inclosos els lingüístics. De fet, les inspeccions de treball estan pensades per protegir els drets dels treballadors, se suposa que no per conculcar-los.

Es tracta d’un cas flagrant, on tots els testimonis són coincidents. A més, hi ha dues inspectores de treball i una patrulla dels Mossos que deuen haver subministrat informació a l’administració catalana. Continuem esperant una resposta perquè volem saber qui són aquestes funcionàries i quines mesures s’han pres per esclarir els fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa