Indults i insults

"L'independentisme faria bé de presentar els indults com el reconeixement definitiu del caràcter polític de les condemnes del Suprem i, sobretot, com una victòria pròpia"

L’última crisi diplomàtica amb el Marroc demostra, un cop més que, internacionalment, l’arma fàcil que qualsevol país pot utilitzar contra la diplomàcia espanyola és el conflicte de Catalunya. Un problema que no farà més que agreujar-se a mesura que les instàncies judicials europees vagin desmuntant, peça a peça, l’ofensiva ultranacionalista que encapçalen els tribunals Suprem, de Comptes i Constitucional. Tot plegat, un excés repressiu que ni tan sols ha servit a l’Estat per desmuntar un moviment polític socialment majoritari i amb una gran projecció internacional. Arribats a aquest punt, la solució més barata per a Madrid són uns indults -reversibles i parcials- que equivalguin, més o menys, a un tercer grau que el búnquer judicial boicoteja insistentment.

Però tot això són problemes que s’han generat des de Madrid, no pas des de Catalunya. Al marge del perímetre limitadíssim de la decisió, que es queda molt lluny de començar a encarar un diàleg real, l’independentisme faria bé de presentar els indults com el reconeixement definitiu del caràcter polític de les condemnes del Suprem i, sobretot, com una victòria pròpia. Tant és així que el 13 de juny, a la plaça de Colón, convé què el trifachito reloaded recuperi la fúria hispànica contra separatistes i rojos, sempre barrejats. La societat espanyola acostuma a compactar-se contra els catalans però, per una vegada, els improperis se’ls creuaran entre ells. Insults contra indults.

Els indults divideixen fortament la societat espanyola, no pas la catalana. L’independentisme ha d’aprofitar la convulsió profunda que causarà una dreta visigòtica i descontrolada, capaç de qualsevol barbaritat per recuperar el poder. És més, si els indults s’enfonsen, la via de la desobediència quedarà com l’única possible per a una independència sense alternativa

Comentaris

  Porcs traïdors 02/06/2021 8:48 pm
  Indults a uns polítics que han traït Catalunta i que es presten al estadopodrit per que ens faci xantatge i acabar amb l'independència? Que es podreixin a les presons dels seus amos, als qyi es van entregar cofois.
  FUERA LA OLIGOCRACIA 02/06/2021 6:15 pm
  Indultos= corrupcion.
  10
  15
  Respon
  @"Els independentistes no estem dividits ni molt menys enfrontats" 02/06/2021 4:48 pm
  #junquerismeésamor
   FUERA LA OLIGOCRACIA 02/06/2021 6:17 pm
   Tranquil vosaltres no esteu dividid, daixo sencarregarent ERC, JXCAT y LA CUP.
  Gonzalo 02/06/2021 4:10 pm
  De nuevo con la cantinela de Europa esto...Europa lo otro....que Europa pasa de vosotros!!!! Que os creéis el ombligo del mundo, y no sois más que unas molestas almorranas, laZisnaZis de mierda!!!!!
  Donec Perficiam 02/06/2021 12:03 pm
  No es poden acceptar aquests indults, perque són una trampa doble. Per una banda un indultat, reconeix que ha fet una cosa ilegal i per la gràcia del Gobern el perdonen, però es dona per acceptat que hi ha un culpable i una ilegalitat comesa. Els presos politics no ho han d'acceptar aixó. Per una altra banda els indults són la forma de netejar la ínfima democràcia de Caspaña davant la comunitat internacional. És ja una cosa del-lirant i vomitiva, que l'aberració que han fet amb els presos, la fan servir per blanquejar el seu feixisme....hauriem de rebutjar inmediatament i unanimement els indults. Ho sento per els presos.... no haber-se deixat jutjar per el Tribunal de la Santa Inquisició Caspañola....
  Ramon 02/06/2021 11:46 am
  Si la decisió de l'indult (reversible o sia que ni indult realment) prové d'Europa, sí, llavors ho podem vendre com una relativa victòria però sobretot si sabem refregar-los-ho a la cara als espanyols. Que per més que rebentin els obliguen a fer-ho. Però si la decisió fos realment espanyola, l'indult només podria ser una derrota perquè, coneixent com coneixem els espanyols, llur indult només podria ser consegüent a què donessin per resolta a favor seu la batalla. Que no pinta que sigui el cas. Així com tampoc no quadraria amb l'evidència que, llevat que els ajuts europeus els permetin apuntar-se el mèrit d'una represa econòmica, els indults (reversibles) seran kryptonita electoral per als sociates. Tot plegat, sí, fa pensar que el govern sociato-pudent obeeix ordres euposo que europees. Quatre anys de presó per intentar exercir un dret democràtic i havent-hi el mandat electoral per fer-ho és una vergonya còsmica per Europa. El govern sociato-pudent deu obeir ordres. Fa el que diu que farà, que de fet és una puta merda, perquè no hi té altre remei. I tot i així, ho pagarà electoralment car. Vendre-ho així, d'acord. Vendre-ho com que que n'arriba de ser amiga l'Espanya sociato-pudent i que visigòtica l'altra, doncs no. Això és nefast. Això és ERC.
  14
  44
  Respon
  Avui diu més ximpleries de les habituals, Sr. Cot 02/06/2021 10:49 am
  Un indult no implica cap reconeixement polític de res des de cap punt de vista; una amnistia és una altra cosa i per això la demana el secessionisme catalanet. O és que Vera, Barrionuevo, Armada i Botín eren presos polítics?.
   fat boy 02/06/2021 7:35 pm
   No, no eren presos politics sino criminals de guerra com el Rudolf Hess per exemple. Si vols posar un delinquent comu com a exemple pots citar al Fugao o al Rodrigo Rato.
   21
   28
   Respon
    El que jo deia @fat boy 02/06/2021 9:07 pm
    Els polítics catalans colpistes a la presó són com el Rudolf Hess. Els fugats també són com el Rudolf Hess però com que no estan encara a la presó no són presos, ni polítics ni dels altres.
     fat boy 03/06/2021 12:14 pm
     A la preso no hi ha catalans colpistes, ni son una colla d'assassins com el Barrionuevo i Cia. O com el Fugao amb el seu germa.
  Ricard 02/06/2021 9:33 am
  Els catellans són foça donats als enfrontaments, i no tant als pactes. És un tema més, en aquest cas cultural, que marca la diferenta idiosincràcia entre països.
  20
  13
  Respon
  Doctor Strangelove 02/06/2021 7:32 am
  A veure l'insult ets tu, i ja no dir per la teva nefasta manera de remugar, que no pas raonar, sinó per aquesta lamentable fila que fas. Pots ser ruc a matar, però almenys aparenta ser una personeta! Doc.
  @"A y lo mejor para espanya es ke reviente y se joda toda la tribu de tarados ke viven en ese lodazal de miseria moral y podredumbre" 02/06/2021 6:06 am
  Me temo que para alcanzar tan épico resultado hace falta bastante más que unos cuantos grocnyordos aullando, llorando o insultando en un periódico digital. O aprovechando la ocasión para lanzarse pellizcos de monja.
  53
  25
  Respon
  toni 02/06/2021 5:57 am
  Escoltar las paraulas d'odi que " alguns " tertulians que es creuen que Iberia ( Espanya ) es seva, fa fàstic. Molts mitjans han involucionat al neofranquisme capitalista. L'esperit democràtic " ni está ni se le espera ". Es España.
  ERC esclaus espanyols del Sanchez.155. ARAGONES EL LAMBAN d'aqui 02/06/2021 5:49 am
  L'indult al venut Junqueras es tapar.li la boca definitivament al venut junqueras. Pobre erc convertida en uns secta d'esclaus del Sanchez.155
  62
  21
  Respon
   GROC 02/06/2021 10:26 am
   ERC esclaus... Cobert de gloria . Ets un cuvar que no tens pebrots de siganar com a VOX
    Junquerisme es analfabetisme.sanchez.155 02/06/2021 5:29 pm
    Escrius amb el cul o amb el cap, CUVAR TARAT
  Luisnomeacuerdo 02/06/2021 12:53 am
  Ale venga Salvador apura el vaso y vete a dormir soñando con el pastelero loco.
  Ramon 01/06/2021 11:11 pm
  Bastant fatal, Cot. Fatal la distinció que fas entre sociato-pudents i el que anomenes "dreta visigòtica". Fatal. Això fatal, fatal, fatal. I letal de necessitat. Amb aquest relat estem perduts.
  18
  40
  Respon
   Vendetta 02/06/2021 12:28 am
   Company aket tb es de la corda procesista nomes Catalunya catalana 33
    pio 02/06/2021 9:47 am
    3131
    Ramon 02/06/2021 1:45 am
    You don't geddit, watering can. Jo hi puc estar d'acord en l'enfocament dels indults com a victòria, però no si ho fem des d'aquesta visió de les dretes i les esquerres espanyoles. Perquè això només ens pot dur a la derrota.
  Carlos 01/06/2021 9:09 pm
  A mi es que ya me hace gracia lo de la la independencia. Es como lo del fin del fin mundo: en el 2000 todo acabará (el butifarrendum I de Artur), en el 2012 el calendario maya se acaba (en 18 meses seremos independientes, dicho en otoño de 2015), los que esperan "the rapture" bueno, casi para cada dia de aui al 2050 hay un telepredicador que los anuncia (como el butifarrendum II y la república catalana). ¿No os da ya vergüenza de vosotros mismos, lo crédulos que sois? Cuando vais a entender que los españoles de allendelebro tenemos derecho a no ver menoscabada la integridad territorial de nuestro país...es que luego os molesta que os llamen supremacistas pero es que os pasais los derechos de los españoles por donde yo me sé, igual que...pues eso...que si fueseis blancos en Alabama en 1860 y ya veis lo que pasa en Israel (ese Estado que os muestra simpatía): la ley puede ser igual pero se aplica de una forma si se es indepe (alfombra roja en todo) o no indepe (ejemplo TV3). Y ya el colmo, la CUP...VOTANDO A UN "LA CAIXA" DE CONSEJERO, y luego se creerán la "verdadera izquierda" cuando no les duelen prendas en apoyar a un gobierno con una mitad con claros elementos de extrema derecha. Y ya respecto de los indultos, lo que hay que valorar es si esos indultos van a servir para algo...y a la mayoría de españoles les parece que no y por eso están con aquello que cantaban los de Estat Catala ante la sede de ERC: "Junqueras, traidor, púdrete en prisión", por que, desde la perspectiva nacional, Junqueras es un traidor a España. Y ahi lo dejo...
  20
  60
  Respon
   el verdugo del Cid 02/06/2021 9:50 am
   Si realment et creus que algú et llegirà més que la primera línia, et recomano encaridament que tornis a prendre la medicació. A aquest pas acabaràs amb cel·la folrada al frenopàtic, nen.
   Vendetta 01/06/2021 10:18 pm
   A y lo mejor para espanya es ke reviente y se joda toda la tribu de tarados ke viven en ese lodazal de miseria moral y podredumbre, puta ejpanya sempre y e la pela si algún cimpanyol me llama supremacía CATALUNYA CATALANA33
    3131 02/06/2021 9:49 am
    Racion doble de Holperidol para ep máquina
   JordiP 01/06/2021 10:18 pm
   Aveure si et fas gran d'una vegada.
    Porcs traïdors 02/06/2021 10:37 am
    El que farà l'independentisme és assenyalar amb el dit acusador als traidors.
   Vendetta 01/06/2021 10:13 pm
   Orioljudes si ke es traidor y muy traidor, pero es nuestro traidor, traidor al pueblo de catalunya lo millor seria penjarlo en tot eldemes discrepo Catalunya catalana
  Narcís 01/06/2021 9:08 pm
  Quan allò que domina abassegadorament és la catalanofòbia o complex i/ o enveja i/ o imperialisme barat frustrat per damunt del dret així abusant, oprimint i, clar i català, delinquint , tot passant del dret, de tot dret àdhuc internacional signat . . quina qualificació rep, quin nom té aquest actuar estatal que no sigui tirania, damunt , d'allò més baixa estofa ? PD : els mateixos ' indults ' són un insult .. excepció feta d' alliberar físicament de la presó persones honestes, democràtiques i pacífiques, simples representants de milions de persones !
  16
  33
  Respon
  Això sona a desig 01/06/2021 8:34 pm
  Els independentistes no estem dividits ni molt menys enfrontats. La gent vull dir. Els partits no han anat a la una, per alguns ha prevalgut més una visió de partit que no de país. Però que la gent del carrer estigui enfrontada és més un desig de l'unionisme que una realitat. I van aconseguint que ens ho creiem de tant dir-ho.
  33
  38
  Respon
   Lo teu sí que és un desig xaval @Això sona a desig 02/06/2021 11:00 am
   Després del que s'ha vist durant més d'un any de govern ERC + JxCash no pots negar l'evident divisió de l'independentisme, sense comptar amb la CUP que va per lliure la majoria de les vegades (Arturo Mas a la paperera de la història, Turull lo mateix, etc). El nacionalisme polític català va estar dividit des del seu origen allà pels començaments de segle XX.
  Ricard 01/06/2021 8:15 pm
  Hi haurà indults perquè els alemanys volen una "Espanya" menys vulnerable. Els russos i els marroquins apreten per aquest flanc i Europa no s'ho pot permetre. Els castellanistes són una colla de racistes sense enteniment, però Europa no està per floritures.
  66
  67
  Respon
  independentista 01/06/2021 8:13 pm
  el fotut és, però que els catalans independentistes també estem dividits i enfrontats.
   Ricard 01/06/2021 11:15 pm
   Falsa bandera, no gràcies.
   29
   29
   Respon
   Això sona a desig 01/06/2021 8:34 pm
   Els independentistes no estem dividits ni molt menys enfrontats. La gent vull dir. Els partits no han anat a la una, per alguns ha prevalgut més una visió de partit que no de país. Però que la gent del carrer estigui enfrontada és més un desig de l'unionisme que una realitat. I van aconseguint que ens ho creiem de tant dir-ho.
   18
   11
   Respon

Nou comentari