Independentisme verbal

"Si els partidaris de la independència convencen les seves bases que una desobediència massiva no és desitjable, Pedro Sánchez haurà resolt un problema que fa tres segles que dura"

Un cop fracassada la teoria del suflé, el govern espanyol ha hagut de canviar d’estratègia. Si no és possible que l’unionisme guanyi unes eleccions, aleshores la solució passa perquè l’independentisme es transformi, simplement, en verbalisme. Per això el més important per a Madrid és que els líders independentismes abjurin de la unilateralitat, l’única eina capaç de fer realitat la República Catalana. Si els partidaris de la independència convencen les seves bases que una desobediència massiva no és desitjable, Pedro Sánchez haurà resolt un problema que ja fa tres segles llargs que dura.

L’oferta de l’Estat és la mateixa de sempre. Es pot ser independentista i fins i tot votar en conseqüència, però aquest projecte polític no podrà materialitzar-se mai perquè, en última instància, sempre dependrà de la voluntat de l’Espanya castellana. Les majories del Parlament són absolutament irrellevants i és aquesta l’esperança a la Moncloa. Si els líders independentistes cauen en la retòrica buida i en la divisió que comporta la competència autonòmica, el problema s’arreglarà sol. La desmobilització i la desmoralització faran impossible la desobediència que tant els espanta.

Els indults són el reconeixement del caràcter polític de la darrera crisi Catalunya-Espanya, com ha estat sempre. No són una victòria, evidentment, però sí un símptoma de què l’Estat no té cap idea de com encarar un conflicte que és inherent a la conformació d’una democràcia defectuosa i incompleta.

Comentaris

  adolf 24/06/2021 7:56 am
  Ara l'independentisme només es epistolar a base d'enviar cartetes enviades a institucions del Estat motivant l'absència a un acte, una queixa per el tracte protocolari rebut.........i així l'Estat ja està acollonit i això es el únic que ens espera, de desobediència res de res, no sigui que nòmina falti.
  78
  87
  Respon
  Cot, pensi abans d'escriure el que dessitja en lloc de la veritat 24/06/2021 8:26 am
  L'independentisme porta 10 anys governat per processistes com pollastres sense cap, només amb paraules buides (el súmmum va ser suspendre la DUI en 8 segons i fugir), fets que només serveixen per seguir processant cap enlloc (com la costellada de 3 respostes de Mas sense cap transcendència) i fent el ridícul (com Torra jugant amb pancartetes per acabar acotant el cap devant els jutges). Per opinar del nou Govern, que ja ha aconseguit treure els pressos de presó i recuperar la taula per parlar de tot, millor s'espera 10 anys i ho podrà jutjar amb fets.
  259
  148
  Respon
   Ricard 24/06/2021 11:59 am
   Falsa bandera, no gràcies.
   24
   29
   Respon
    Ramon 24/06/2021 2:08 pm
    No és falsa bandera: és la vella bandera del tripartit. ERC ha fet un gir de 360 graus.
    24
    33
    Respon
    Ricard, corruptgent o troll? 24/06/2021 2:43 pm
    Els trolls unionistes només crean merder. El corruptes processistes, diuen que és falsa bandera quan no pensan com ells, es creuen els únics indepes i han estat els últims a pujar al carro. A veure si ara que presideix la Generalitat ERC demostreu no ser prUcessistes i deixeu treballar, per ara han aconseguit lliberar els presos polítics i la taula per parlar de tot que va boicotejar Torra per ordres de Puigdemont.
    32
    32
    Respon
     Ricard 24/06/2021 4:04 pm
     Els catalans defensen Catalunya i no cerquen fer zitzania, tal i com fan els annexionistes amb comentaris de falsa bandera.
     24
     33
     Respon
     Ramon 24/06/2021 8:02 pm
     Aquest ruc se n'ha assabentat encara que la carraca de pretendre que no érem independents perquè el president de la Generalitat no havia set d'ERC ara ja cal aparcar-la. La màfia calabresa, o ja posats, directament la màfia sociata, farien bé d'advertir-lo. Que ara aquella carraca per raons òbvies ja no toca. Ara la consigna és que parlin de "llibertat". De "república" ja tampoc, que això desgasta massa els sociates a Espanya. Ara "llibertat". Com un anunci de compreses.
      pel Ramon el fatxa 25/06/2021 7:42 am
      No hereu indepes, Pujol va renunciar al cupo com els bascos en contra de l'opinió de Ramon Trias Farga (CDC) i Heribert Barrera (ERC), va preferir el peix al seu cove amb la benedicció de Madrit, 23 anys de llatrocini particular a més de l'expoli de Madrit! Ara, se suposa que el que queda del vot a CDC està dividit entre votants indepes (JxNoSeSapQuè) i els unionistes del PedoCat.
  Malcom Ç 24/06/2021 9:02 am
  Una reflexió encertada. No cal afegir res més perquè avui és dia d'alegria amb la sortida de la presó dels presos polítics, demà potser ja caldrà demanar a alguns d'ells a quin collons de joc juguen.
  Català 24/06/2021 9:19 am
  La resposta escaient és aquesta : AW NUTS!!.
  Ricard 24/06/2021 12:08 pm
  Perdoneu n però no s'ha de parlar tant del que en diuen "l'Estat" i parlar més de "els castellans". Perquè l'Estat són persones i, en aquest cas, els castellans. I jo sí crec que els castellans saben perfectament que han de fer amb els catalans: no res. I si es creuen que es posen pesats se'ls reprimeix de manera dràstica i ja està. Aquests criminals porten FORÇA MÉS DE TRES SEGLES fent el mateix. No negocien mai res i agredeixen sempre que poden. Per a ells negociar és anar contra la (seva) història. Mentre continuen agredint nos diuen que volen negociar. S'ha de ser idiota per creure-ls. I és que la xenofòbia els pot. Com li passa a l'escorpi quan el català l'ajuda a passar el riu.
  25
  25
  Respon
  Camí del mig 24/06/2021 12:43 pm
  El fet que no trobin cap via entre la simple unilateralitat verbal i la simple demanda de referèndum és la mostra que la paràlisi és volguda i permanent pels que els hi va el modus vivendi. Disposem d'un instrument per comptar-nos que encara que no sigui perfecte obliga a sortir a votar els votants del No i a la policia a tenir les porres guardades com és fer les eleccions plebiscitàries que els partits no volen utilitzar. Ahir mateix Timothy Garton raonava que la UE parla de UK com d'un tercer i que les coses no són tan senzilles després de 45 anys de matrimoni i que calia adoptar un llenguatge més respectuós amb la història i més estratègic. Curiosament aquí cap dirigent indepe ho planteja respecte Espanya com a mínim per conseguir el vist-i-plau del votant del No per tirar endavant la independència com tampoc es planteja una independència negociada, el com no el què, després de plebiscitàries.
  Com li agrada exagerar, Sr. Cot 24/06/2021 1:27 pm
  Tots sabem (vostè inclòs) que el "problema" no dura "des de fa tres segles". El problema porta una mica més d'un segle i es diu "nacionalisme català". Si ara hi ha un conflicte a Catalunya i entre catalans i gràcies a les polítiques nacionalistes d'en chori Pujol.
  12
  78
  Respon
   Ramon 24/06/2021 2:06 pm
   No, coscubiela, no. El problema és la conquesta i annexió de les terres catalanes amb voluntat d'extinció, castellanització, assimilació. Allò que data de fa segle i escaig és un avatar concret de la resistència del poble català a eix propòsit etnocida. Pretendre que el problema apareix amb la Renaixença és la mateixa animalada que pretendre que el conflicte racial a Amèrica comença amb la marxa de Martin Luther King.
   32
   19
   Respon
    Coscubiela és molt gran intelectualment i tu no @Ramon 24/06/2021 2:26 pm
    Només dius estupideses de primer d'independentisme. Res del que dius té sentit, excepte que siguis un nacionalista català. Res d'això és històric ni el "poble català" ha existit mai. Evidentment als habitants de Catalunya (concepte extremadament variable en el temps) se'ls ha dit catalans (de vegades) però mai en el sentit que fa servir el nacionalisme catalanet a l'ús.
     Ramon 24/06/2021 6:21 pm
     Si al Coscubiela que ens actualitza la paraula botifler no li hagués agafat el tomb del 2010 amorrat encara a menjadores sucursalistes és probable que s'hagués fet independentista exprés com la immensa majoria dels catalans. I llavors, el sicariam espanyolista remanent ens "descobriria" de cop i volta llur baixíssim nivell. Això és el que ha passat en absolutament tots els casos, tertulians, opinadors, articulistes, economistes, alcaldes tots ells touched by the hand of God perquè eren sociates o mariatxis de sociates, tan bon punt van fer-se independentistes ja van ser rucs, ja no tenien estudis, ja només havien estat endollats. I per tant no sembla gaire agosarat deduir que, per raons més que òbvies, més encara que hauria succeït en el cas del Coscubiela que ens actualitza la paraula botifler.
     39
     43
     Respon
   Ricard 24/06/2021 2:11 pm
   Quin "nacionalisme català"? El que posa l'altra galta quan els castellans venen amb les porres, els fusells o els canons? Que cinics (per dir-ho suau) sou els castellans.
  Ramon 24/06/2021 6:32 pm
  A sota afirmen que hi ha un conflicte "entre catalans". Fals. El conflicte és entre catalans i espanyols. Espanyols residents a llur país o colons residents al nostre, però espanyols en tot cas. Que hi ha catalans coscubieles? Sí, però són anècdota. I si mai aconseguéssim que Catalunya, triomfant, tornés a ser rica i plena, serien els més patriotes de tots i negarien en rodó l'haver set mai coscubieles.
  Ramon 24/06/2021 6:41 pm
  Com molt encertadament deia i repetia abans Oriol Junqueras, coneixent com coneixem els espanyols, sabent com són, renunciar a la unilateralitat és renunciar a la independència.
   Ramoneta i puta 25/06/2021 7:27 am
   Fill meu, quan ha renunciat el Sr. Junqueres a qualsevol mitjà pacífic per assolir la independència? Potser et confons amb ton pare que ara viu d'AENA, S.A. i abans vivia de la política amb enganys.
  Ramon 24/06/2021 6:59 pm
  En realitat, Cot, el Deep State sempre va témer molt més aquell Jordi Pujol que no pronunciava la paraula independència que aquella ERC que durant alguns anys sí que va dir-la (menys encara temen l'actual que ja ni tan sols la diu).
   Pujol indepe? 25/06/2021 7:47 am
   Per això va renunciar al cupo com els bascos, oi? Més ruc i no neixes...
  @Ramon i el seu inframón independentista 24/06/2021 7:16 pm
  No la val la pena ni portar-te la contrària. L'esforç no compensa. Els teus arguments es refuten sols per la seva falta de sentit. Segueixes en primer de independentisme i no ets dels més desperts.
   Ricard 24/06/2021 7:26 pm
   Fàcil de dir quan home no argumenta res. La desqualificació gratuïta desqualifica.
   Ramon 24/06/2021 7:58 pm
   Doncs ningú ho diria, coscubiela!
   Ramon no és independentista 25/06/2021 7:51 am
   És un català fatxa que adora Franco i la sagrada unidad del territorio naZional, indepe de falsa bandera
  Ramon 24/06/2021 8:05 pm
  En realitat, el conflicte no data de tres segles ençà sinó de més. El 1714, des de llur perspectiva, ja era per "resoldre'l". O sia per sotmetre'ns.
   Temps al temps 24/06/2021 11:10 pm
   El conflicte és entre catalans i alguns espanyols que, tot i vivint a Catalunya ignoren i combaten la catalanitat en el sentit de llengua i cultura que la defineix. De fet estan a desgrat a Catalunya perquè ells voldrien estar a Espanya. I en lloc de marxar de Catalunya volen que Catalunya canviï. Són conflictes personals que es manifesten de diferents formes.
  Junqueras I Rey de la Andalus del nord 24/06/2021 8:56 pm
  Erc hamas del Rey Maduro Junqueras I de la Andalusia del Nord (abans Catalunya) 24/06/2021 8:54 pm Ahir un dia gloriós, el comunistaMaduro Junqueras, el Rey dels impostos als catalans, va sortit pansit,amargat i SENSE EL PUNY ENLAIRE. Que li passa al venut, Rey d'ERC? EL ferrovial, el QUINQUI IMPERIAL mes gran nascut a Catalunya des de Jesus esta cagat, com bon espanyol venezolano. Robar i postos per forrar menas es la justicia d'erc.hamas? Junqueras vol anar al cel de Mahoma, un panxut com ell

Nou comentari