El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
I ens volien deixar sense cervesa
  • CA

Ara que retorna l’autonomisme slow amb les comparatives entre Catalunya i Madrid és hora de centrar la pilota. La gran diferència entre Catalunya i Madrid és l’habilitat en tirar la cervesa de barril. Amb això Catalunya no pot competir amb la regió de la capital de l’Estat. En saben, tenen tècnica, traça, habilitat i professionalitat.

La cervesa a Madrid, i el cafè, a Barcelona. Se l’estimen. No la serveixen com si fos un got d’aigua bruta, ni gosen que resposi al got com un pixat de burra. No. Tenen sensibilitat. El rajolí de l’aixeta amoxaina el got, cau bé, endreçadament. I sempre, sempre és fresca. És un símbol, i punt.

La resta de les comparacions són, a més d’odioses, manipulades. Ni Catalunya està en decadència, ni Madrid és la Nova Icària del capitalisme virtuós. La diferència possiblement és que aquí, un país acostumat a debats estranys, agrada més repartir les coses, la riquesa i els serveis. I sobretot, que Barcelona, malgrat Twitter, no és una capital d’Estat. Els pressupostos que es debaten al Parlament en són un bon exemple d’aquestes dues percepcions.

D’aquí l’ensurt que en plena negociació pressupostària, uns hackers van aturar la producció de la cervesera Damm. Podem quedar sense pressupostos, podem aguantar amb estoicisme els mariatxis de l’Íbex-35 que fan de les seves amb Catalunya, el BOE i el DOGC i, a sobre, ens titllen de decadents i podem aguantar les lliçons morals ridícules de la dreta i l’esquerra espanyolista… però, si us plau, no ens deixeu sense cervesa, hackers, encara que no la sabem servir. No es tracta de competir, sinó de sobreviure.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a novembre 14, 2021 | 08:34
    fat boy novembre 14, 2021 | 08:34
    Voste s'ha pres alguna cervesa a un pais que es diu Alemanya?. Perque si ho ha fet recordara que per prendre una cervesa calen diners i paciencia. Ara, si a voste li agrada com la beuen a Anglaterra, on s'evita que es formi la mes minima bromera, perque una pinta de cervesa ha de ser de cervesa i no de cervesa i escuma, doncs ja callo. De Madrid, les lliçons dels entrepans de calamars, de la resta, poca cosa. Ni en gastronomia ni en res mes.
  2. Icona del comentari de: Narcís a novembre 14, 2021 | 13:56
    Narcís novembre 14, 2021 | 13:56
    A tot estirar .. la ' tapa de castanyons ' i.. ni això ! així com tampoc l' entrepà de calamars ! I què dir- ne de llur ' cocido ' .. impossible compara'l amb nostra escudella i carn d' olla .. no fumem ! Pel que fa a la " cervesa ' .. quin pecat diu l' autor .. cal desglossar nostres cerveses, esmentar llurs antigues marques . . . així com també allò que és art tirant-la de barril o parell o tres de cms d' escuma ! PD : la diferència és que nosaltres no anem allà a fúme'ls .. que sí massa seus a fúme'ns , ço és, no poden ser/ existir si no es comparen a nosaltres per poder sentir-se'n ser alguna cosa i no uns no ningú ! Nota : visquin i deixin viure, facin i deixin fer i siguin i deixin ser , tot plegat, ens oblidin, desapareguin de nostres vides !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa