13 de gener del 2020. Estrasburg. Estat francès. Unió Europea. A l’hemicicle del Parlament europeu es produirà la fotografia més demolidora en molt de temps per a un estat demofòbic i repressor. Una derrota legal, política i moral en tota regla que tindrà de ben segur efectes sobre el futur de Catalunya i d’Espanya. El president a l’exili i l’exconseller Antoni Comin ocuparan els seus legítims escons, segrestats durant uns mesos per un estat membre de la UE, posant en evidència que Espanya ha perdut una guerra a Europa. La incògnita és si en aquesta fotografia hi apareixerà el vicepresident Junqueras, com ordena el TJUE, o si per contra, la fotografia serà encara més aberrant amb la seva absència, si els mitjans madrilenys l’encerten anunciant que el Tribunal Suprem desacatarà un òrgan judicial superior i mantindrà Junqueras il·legalment entre reixes.

Espanya encetarà l’any humiliada per mèrits propis, però especialment per la potentíssima força del binomi presos polítics-exiliats, que ha aconseguit, ara sí, portar irreversiblement el conflicte polític al cor d’Europa i fora del manipulable afer intern espanyol. Els primers fruits ja han arribat amb la sentència del TJUE que dicta la immunitat d’Oriol Junqueras, i de retruc, de Carles Puigdemont i Antoni Comin –i quan es produeixi el Brexit, de Clara Ponsatí-, però si l’independentisme juga bé les seves cartes –actuant amb unitat, lleialtat i estratègia– Espanya acabarà entrant en un carreró sense sortida més aviat que tard.

L’Estat espanyol va regalant fotografies. Només cal saber emmarcar-les bé i no perdre la calma davant d’un règim en estat putrefacció que seguirà cometent errors. Per tant, keep calm.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa